Η Μέρκελ ανακτά το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις - Free Sunday
Η Μέρκελ ανακτά το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις

Η Μέρκελ ανακτά το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις

Ανάκτηση της δημοσκοπικής πρωτιάς για την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της καγκελάριου Μέρκελ έναντι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), δείχνει δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA για την εφημερίδα Bild η οποία δημοσιεύθηκε χθες.

Η δημοσκόπηση του INSA μεταξύ 2.030 ψηφοφόρων από την 17 έως και την 20η Φεβρουαρίου έδειξε ότι CDU/CSU θα κέρδιζαν 31,5% στις εκλογές, 1,5 εκατοστιαία μονάδα πάνω σε σχέση με την δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας ενώ το SPD θα πέφτει στο 30%, από το 31% που για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, το έβγαζε μπροστά σε δημοσκοπήσεις.

Την Κυριακή, σε άλλη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid, το SPD προηγούνταν του CDU/CSU για πρώτη φορά από το 2006 με συνολική άνοδο περίπου 12 μονάδων.επτά μήνες πριν τις εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου, όπου η καγκελάριος διεκδικεί μια τέταρτη θητεία.

Στη δημοσκόπηση του Emnid, 1.885 ψηφοφόροι έδωσαν στο SPD 33% των ψήφων, μια άνοδος μιας μονάδας την εβδομάδα που πέρασε, ενώ το CDU/CSU πήρε 32%, σημειώνοντας πτώση κατά 1 μονάδα.
Η δημοσκόπηση του INSA έδειξε πτώση μισής μονάδας τόσο στην Αριστερά (Linke), στο 9,5%, όσο και στους Πράσινους στο 6,5%.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), ανέβηκαν κατά μισή μονάδα στο 5,5% ενώ η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) σημείωσε πτώση μιας μονάδας, πέφτοντας στο 11%.

Την Παρασκευή, σε δημοσκόπηση για την τηλεόραση ZDF  το SPD με 30% υπολείπεται του CDU/CSU, το οποίο βρίσκεται στο 34%.