Τρία tips για να χάσεις κιλά - Free Sunday
Τρία tips για να χάσεις κιλά

Τρία tips για να χάσεις κιλά

1) Μην απασχολείσαι με τίποτα όταν τρως! Την ώρα που τρως θα πρέπει να έχεις συναίσθηση του τι και πόσο τρως. Ποιότητα και ποσότητα. Μη βλέπεις τηλεόραση όταν τρως, μη μιλάς στο τηλέφωνο, μη διαβάζεις, μην παίζεις με το κινητό σου. Συγκεντρώσου στο φαγητό σου, έτσι ώστε να μη φας παραπάνω ποσότητα απ’ όση θα έπρεπε και να χορτάσεις με μια μικρή μερίδα.

2) Κινήσου! Ποτέ μην είσαι καθιστός/-ή ή ξαπλωμένος/-η για αρκετές ώρες, γιατί έτσι «κοιμίζεις» τον μεταβολισμό σου και καις λιγότερες θερμίδες. Προσπάθησε να είσαι συνέχεια εν κινήσει. Ξέχνα το αυτοκίνητο, ειδικά για κοντινές αποστάσεις, και χρησιμοποίησε τα πόδια σου. Ξέχνα το ασανσέρ και ανέβα με τα πόδια. Υιοθέτησε έναν σκύλο, έτσι ώστε να αναγκάζεσαι να τον πηγαίνεις βόλτα. Έστω 20 λεπτά γρήγορο περπάτημα την ημέρα είναι σωτήριο.

3) Μην τσιμπολογάς! Το ασυναίσθητο τσιμπολόγημα σε παχαίνει χωρίς να το καταλαβαίνεις. Έχε πρόγραμμα στο φαγητό. Να θυμάσαι τι ώρα έφαγες το τελευταίο γεύμα, ώστε μετά από περίπου τρεις ώρες να φας το επόμενο.