Τρία tips για να μην πάρετε κιλά στην καραντίνα - Free Sunday
Τρία tips για να μην πάρετε κιλά στην καραντίνα

Τρία tips για να μην πάρετε κιλά στην καραντίνα

Η καραντίνα Νο2 έφτασε και φοβάστε μήπως πάρετε κιλά. Αρκεί να τιθασεύσετε τη σκέψη σας και το σώμα θα ακολουθήσει. Ιδού τρία tips που θα σας βοηθήσουν:

1) Αποφύγετε να σκέφτεστε φαγητά. Πολλές φορές η δύναμη του μυαλού υπερνικά τις ανάγκες του σώματος, έτσι με τη σκέψη και μόνο του φαγητού μπορούμε να οδηγηθούμε σε υπερβολική κατανάλωση τροφής. Εξασκηθείτε στο να ελέγχετε τις σκέψεις σας, φέρνοντας στον νου σας πράγματα που δεν έχουν σχέση με το φαγητό. Αν δεν τα καταφέρετε, μπορείτε να ασκηθείτε ή να συμμετάσχετε σε κάποια δραστηριότητα, ώστε η προσοχή σας να στραφεί αλλού.

2) Αποφύγετε να ασχολείστε συνέχεια με το βάρος σας και να θέτετε μεγαλεπήβολους στόχους, οι οποίοι μπορεί να σας αποθαρρύνουν και να κάνουν τους στόχους σας να φαίνονται ακατόρθωτοι. Όταν, λοιπόν, οδηγείστε σε τέτοιες σκέψεις σχετικά με το βάρος σας, καλύτερα να ασχοληθείτε με κάποια άλλη δραστηριότητα ή να φανταστείτε κάτι διαφορετικό. Η τροποποίηση της φαντασίας χρειάζεται εξάσκηση.

3) Αποφύγετε την αρνητική αυθυποβολή, δηλαδή μην εστιάζετε στις αποτυχίες (σχετικά με τη διατροφή σας), αλλά στις επιτυχίες σας. Μια αρνητική αυθυποβολή ξεκινά όταν π.χ. κάποιος αρχίζει την αυτοκριτική εξαιτίας της αποτυχίας του να επιτύχει τον στόχο του. Για παράδειγμα, αν αποφασίσατε να μη φάτε περισσότερο από μία μερίδα φαγητό σε κάποιο πάρτι αλλά δεν το τηρήσατε, τότε ίσως πείτε «δεν υπάρχει λόγος να σταματήσω να τρώω, τα έχω κάνει ήδη θάλασσα». Όμως δεν είναι πολύ αργά. Η αποτυχία είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθέναν. Η αρνητική αυθυποβολή κάνει τη μελλοντική αποτυχία ακόμα πιο πιθανή. Μια καταλληλότερη σκέψη, η οποία περιλαμβάνει τη θετική αυθυποβολή, θα ήταν: «Δεν θα φάω τίποτε άλλο απόψε. Μπορώ να το κάνω!».