Πόση γυμναστική την εβδομάδα θα σου χαρίσει μακροζωία; - Free Sunday
Πόση γυμναστική την εβδομάδα θα σου χαρίσει μακροζωία;

Πόση γυμναστική την εβδομάδα θα σου χαρίσει μακροζωία;

Έχεις περιορισμένο χρόνο, με τις δουλειές, την ερωτική σου ζωή, τους φίλους σου και τα παιδιά σου να σου αφήνουν ελάχιστο χρόνο για άσκηση μέσα στην εβδομάδα; Θες να πας γυμναστήριο ή για τρέξιμο μετά τη δουλειά και είσαι τόσο «κομμάτια» από την κούραση, που δεν μπορείς να κουνηθείς;

Αυτό που πιστεύουν όσοι δεν προλαβαίνουν να γυμναστούν μέσα στην εβδομάδα είναι πως οι δύο ημέρες του Σαββατοκύριακου δεν είναι αρκετές για να παραμείνουν fit ή να χάσουν κιλά.

Κι όμως, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Loughborough, όσοι γυμνάζονται μέσα στο Σαββατοκύριακο έχουν τα ίδια οφέλη με εκείνους που γυμνάζονται μέσα στην εβδομάδα.

Για να υπάρχει το ίδιο αποτέλεσμα με εκείνους που γυμνάζονται τακτικά μέσα στην εβδομάδα, οι άνθρωποι του Σαββατοκύριακου θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης ασκήσεις ή 75 λεπτά για τις δύο ημέρες.

Οι δύο ημέρες άσκηση έχουν τεράστια οφέλη για τον οργανισμό, με τους ανθρώπους που γυμνάζονται μόνο δύο φορές να έχουν περίπου 30% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία, 40% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακή νόσο και 20% από καρκίνο.

Η παρούσα μελέτη δείχνει ότι οι λιγότερο συχνές περίοδοι δραστηριότητας, που θα μπορούσαν να χωρέσουν πιο εύκολα σε έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής, προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Ένα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό εύρημα είναι ότι η άσκηση σε τόσο μικρό διάστημα όσο μία ή δύο φορές την εβδομάδα συσχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας.