Πέντε διατροφικά λάθη που εμποδίζουν την απώλεια βάρους - Free Sunday
Πέντε διατροφικά λάθη που εμποδίζουν την απώλεια βάρους

Πέντε διατροφικά λάθη που εμποδίζουν την απώλεια βάρους

Προσπαθείς να χάσεις κιλά ενόψει του καλοκαιριού αλλά δεν τα καταφέρνεις; Ιδού τα πέντε λάθη που πιθανότατα κάνεις και έχει κολλήσει η ζυγαριά σου:

1. Αποφεύγεις τα γαλακτοκομικά. Αρκετές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το σώμα καίει περισσότερο λίπος όταν έχει επαρκή ποσότητα ασβεστίου, ενώ, αντιθέτως, αποθηκεύει περισσότερο λίπος όταν δεν έχει τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα ασβεστίου. Μπορείς, λοιπόν, να προτιμήσεις τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά και ακόμα καλύτερα τα «χωρίς λακτόζη», η οποία πολύ πιθανόν να σου προκαλεί φουσκώματα ή δυσπεψία.

2. Τρως junk food. Εάν προτιμάς το έτοιμο και γρήγορο φαγητό, μπορείς να πάρεις μια σαλάτα με κοτόπουλο ή σολομό. Πόσο εύκολο, όμως, είναι να αντισταθείς σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που σου προσφέρουν οι εταιρείες junk food; Σύμφωνα με έρευνες, όσοι τρώνε junk food πάνω από δύο φορές την εβδομάδα είναι πολύ εύκολο να πάρουν 2-3 κιλά την εβδομάδα σε σχέση με αυτούς που τρώνε λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα.

3. Πίνεις λίγο νερό. Όταν ξεχνάς μέσα στην ημέρα να πιεις νερό, ο οργανισμός σου αφυδατώνεται, με αποτέλεσμα να πέφτει ο μεταβολισμός. Πίνοντας μέτριες ποσότητες νερού κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, αυξάνεις τον μεταβολισμό σου. Προσπάθησε να πίνεις ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα και σνακ. Πιες, επίσης, ένα ποτήρι νερό μία ώρα πριν κοιμηθείς, ούτως ώστε να κρατήσεις τον οργανισμό σου ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια του ύπνου και τον μεταβολισμό σου αυξημένο ενώ κοιμάσαι.

4. Παραλείπεις το πρωινό. Βγάζοντας το πρωινό από τη διατροφή σου, ναι μεν είναι ένας τρόπος να μειώσεις τις θερμίδες, αλλά είναι πολύ πιθανό να πεινάς όλη την υπόλοιπη ημέρα και να φας ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα να αποθηκεύσεις αρκετό λίπος. Εάν φας πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, θα έχεις αρκετά ελεγχόμενη όρεξη κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς η γλυκόζη στο αίμα σου θα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν το ιδανικό βάρος.

5. Παραλείπεις τα σνακ. Τρώγοντας κάποιο σνακ ανάμεσα στα γεύματα, διατηρείς τον μεταβολισμό σου στα ύψη, ειδικά εάν αυτό περιλαμβάνει πρωτεΐνη σε συνδυασμό με φυτικές ίνες, όπως π.χ. ένα μήλο και έξι αμύγδαλα ή γενικά ένα φρούτο σε συνδυασμό με ανάλατους, ωμούς ξηρούς καρπούς.