Τρία tips για να χάσεις τα κιλά του καλοκαιριού - Free Sunday
Τρία tips για να χάσεις τα κιλά του καλοκαιριού

Τρία tips για να χάσεις τα κιλά του καλοκαιριού

1. Να τρως όταν δεν πεινάς. Όταν έχουν περάσει τρεις ώρες από το τελευταίο γεύμα σου και δεν νιώθεις ότι πεινάς, εκμεταλλεύσου το και φάε πιο συνετά σε ποσότητα και ποιότητα. Μην περιμένεις να φας όταν θα πεινάσεις, γιατί σίγουρα θα φας πολύ μεγαλύτερη ποσότητα από αυτήν που θα έπρεπε κανονικά.

2. Μην αγχώνεσαι για τα κιλά. Όταν αγχωνόμαστε, ο οργανισμός μας εκκρίνει την ορμόνη του άγχους, την κορτιζόλη, η οποία προκαλεί αύξηση της όρεξης και επιθυμία για τρόφιμα με ζάχαρη και ευθύνεται για την αύξηση του σωματικού βάρους, κυρίως γύρω από την κοιλιά. Τα ω-3 λιπαρά οξέα, τα τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, αλλά και η συστηματική άσκηση, βοηθούν στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης στο αίμα.

3. Μη ζυγίζεσαι. Όταν ζυγίζεσαι, αν δεις θετικό αποτέλεσμα στη ζυγαριά, υπάρχει πιθανότητα να ανακουφιστείς, να θελήσεις να κάνεις ένα «δώρο» στον εαυτό σου, όπως π.χ. ένα γλυκό ή και παραπάνω, να «χαλαρώσεις» με τη διατροφή σου και να μη συνεχίσεις να τρέφεσαι σωστά, αφού έχεις πετύχει τον στόχο σου, οπότε παίρνεις πάλι κιλά. Αν δεις αρνητικό αποτέλεσμα, υπάρχει πιθανότητα να απογοητευτείς και να το «ρίξεις» στο φαγητό πάλι, παίρνοντας κιλά.