Στο 4,75 - 4,875% οι πρώτες εκτιμήσεις για το επιτόκιο της εξόδου Τσίπρα στις αγορές - Free Sunday
Στο 4,75 - 4,875% οι πρώτες εκτιμήσεις για το επιτόκιο της εξόδου Τσίπρα στις αγορές

Στο 4,75 - 4,875% οι πρώτες εκτιμήσεις για το επιτόκιο της εξόδου Τσίπρα στις αγορές

Στο 4,875% αναμένεται να διαμορφωθεί το επιτόκιο του 5ετούς ομολόγου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ανάδοχων τραπεζών, όπως μεταδίδει το Bloomberg, από το Λονδίνο ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται πηγές των αναδόχων, το ενδεικτικό επιτόκιο  διαμορφώνεται στο 4,75%.. 

Στην έκδοση του νέου ομολόγου θα συμμετέχουν και ελληνικές τράπεζες με συνολικό ποσό 1 δισ. ευρώ περίπου. Η Εθνική Τράπεζα έχει ομόλογα του 2019 ύψους 350-400 εκατ. ευρώ, η Alpha Bank 400 εκατ. ευρώ και η Eurobank 200-300 εκατ. ευρώ.

Το αργότερο μέχρι το απόγευμα θα έχουν ολοκληρωθεί και τα δύο σκέλη της δημόσιας προσφοράς και θα γίνει η τιμολόγηση της έκδοσης. Δηλαδή θα αποφασιστεί το ύψος των χρημάτων που θα πάρει το Ελληνικό Δημόσιο και το επιτόκιο.

Αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση, το επιτόκιο της εξόδου Τσίπρα στις αγορές είναι ελαφρώς καλύτερο από το αντίστοιχο Σαμαρά που ήταν στο 4.95% μονο που στο μεταξύ έχουν πέσει πάρα πολυ τα επιτόκια διεθνώς.

Η δημόσια προσφορά απευθύνεται ταυτόχρονα αφενός στους κατόχους ομολογιών που λήγουν το 2019 και αφετέρου σε νέους επενδυτές με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών.
Οι έξι ανάδοχοι των αναδόχων, δηλαδλη Bank of America-Merrill Lynch, Goldman Sachs, Deutsche Bank, BNP Paribas Citigroup και HSBC, θα τιμολογήσουν πρώτα την ανταλλαγή των παλιών ομολόγων και στη συνέχεια στους νέους επενδυτές με βάση τις προσφορές στο βιβλίο.