Αισιοδοξία Ρέγκλινγκ για «ομαλό» κλείσιμο της γ' αξιολόγησης - Free Sunday
Αισιοδοξία Ρέγκλινγκ για «ομαλό» κλείσιμο της γ' αξιολόγησης

Αισιοδοξία Ρέγκλινγκ για «ομαλό» κλείσιμο της γ' αξιολόγησης

Συνέντευξη παραχώρησε ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ στην εφημερίδα Handelsblatt στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει πως εάν η Ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει στο ίδιο πλάνο των μεταρρυθμίσεων η γ' αξιολόγηση θα κλείσει ομαλά και η εκταμίευση της δόσης είναι πιθανό να εγκριθεί στις αρχές του 2018.

Αναλυτικά ο κ. Ρέγκλινγκ σε σχετική ερώτηση αναφορικά με το εάν η γ' αξιολόγηση θα κλείσει ομαλά καθώς έχουν προηγηθεί μεγάλες καθυστερήσεις στις δύο προηγούμενες σημείωσε: «Είναι γεγονός πως στις δύο προηγούμενες αξιολογήσεις υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις αλλά είμαστε ενθαρρυμένοι από την προπαρασκευαστική δουλειά που έχουν κάνει οι ελληνικές αρχές για την γ' αξιολόγηση.

Ο ESM και οι υπόλοιποι θεσμοί θα βρεθούμε στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα και θα στείλουμε σχετική αναφορά στους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης η οποία θα απασχολήσει το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου. Εάν η Αθήνα συνεχίσει την καλή δουλειά η γ' θα κλείσει ομαλά και η έγκριση για την επόμενη εκταμίευση είναι πιθανό να δοθεί στις αρχές του 2018».

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)