Σολτς: Ξεπέρασε τις προσδοκίες η Ελλάδα - «Θρίλερ» με το ΔΝΤ - Free Sunday
Σολτς: Ξεπέρασε τις προσδοκίες η Ελλάδα - «Θρίλερ» με το ΔΝΤ

Σολτς: Ξεπέρασε τις προσδοκίες η Ελλάδα - «Θρίλερ» με το ΔΝΤ

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της υλοποίησης των συμφωνιών του προγράμματος προσαρμογής από την Ελλάδα εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προερχόμενος από το SPD, Όλαφ Σολτς.

«Oι θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Αναμένουμε τις τελικές εκτιμήσεις και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας στο τέλος Ιουνίου» δήλωσε ο Σολτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.

«Στη βάση αυτών των δεδομένων θα ληφθούν και οι αποφάσεις για πιθανή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» συμπλήρωσε ο κ. Σολτς.

Τελειώνει ο χρόνος για το ΔΝΤ

Εν τω μεταξύ,μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής για το ζήτημα του ελληνικού χρέους αναζητούν οι θεσμοί της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, με τη χρηματοδοτική συμμετοχή του τελευταίου στο ελληνικό πρόγραμμα να τίθεται εν αμφιβόλω εφόσον δεν υπάρξει επιτυχής κατάληξη στις διαβουλεύσεις έως τη Δευτέρα, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών των επτά ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου (G7) στο Τορόντο του Καναδά, τις επόμενες ημέρες, πρόκειται να διεξαχθούν συζητήσεις μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ για το ελληνικό ζήτημα.

«Πρέπει να γίνει τώρα», δήλωσε ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαβουλεύσεις και τον οποίο επικαλείται το Reuters. Κατά τον ίδιο αξιωματούχο, αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα, το ΔΝΤ πιθανότατα δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Πληροφορίες: naftemporiki.gr