Στροφή στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο, βλέπει ο Σταθάκης - Free Sunday
Στροφή στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο, βλέπει ο Σταθάκης

Στροφή στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο, βλέπει ο Σταθάκης

«Το 2015 η ύφεση ήταν κάτω από το 1%. Το 2015-2016 η οικονομία σταθεροποιείται. Το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του 2016 η ύφεση έχει σταθεροποιηθεί και αν προσθέσουμε και το τρίτο τρίμηνο που έχει θετικό πρόσημο στους δείκτες της ανάκαμψης θα έχουμε στροφή στην οικονομία και από τη σταθερότητα θα οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη. Από Ιούνιο σε Ιούνιο θα αυξηθεί στο 2,7% η ανάπτυξη σε ετήσια βάση» δήλωσε στη βουλή ο κ. Σταθάκης. 

Για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού ανέφερε ότι «θα ενεργοποιηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο με κανονιστικές και συμπληρωματικές διατάξεις και από τα οκτώ επενδυτικά προγράμματα θα βγουν στη διαβούλευση τα τέσσερα». Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι οι επενδυτές που θέλουν να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο, θα καταθέτουν τις προτάσεις τους από 1η Οκτωβρίου

Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για τις εκκαθαρίσεις παλαιών αιτήσεων και τόνισε ότι στόχος είναι να κλείνουμε 100 επιχειρηματικές επενδύσεις το μήνα. «Από τις αναπτυξιακές αυτές παρεμβάσεις, προσδοκούμε να απορροφήσουμε ένα δισ. ευρώ μέχρι τέλος του χρόνου» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης. 

Για το ΕΣΠΑ, ο κ.Σταθάκης δήλωσε ότι «έως το τέλος του χρόνου, θα απορροφηθούν 1 δισ. ευρώ», ενώ έως τέλος Οκτωβρίου θα προκηρυχθεί το 50% με ένα «τυφλό σύστημα απόλυτης αξιοκρατίας».