Γ. Στουρνάρας: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο - Free Sunday
Γ. Στουρνάρας: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο

Γ. Στουρνάρας: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, για την οικονομία, τα δημοσιονομικά, τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα διεθνώς. 

Συγκεκριμένα για τις εξελίξεις σχετικά με την Deutsche Bank, ο διοικητής της ΤτΕ υπογράμμισε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας τονίζοντας ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο. 

«Διαθέτουμε εργαλεία για την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων καταστάσεων τα οποία μέχρι πρότινος δεν είχαμε στα χέρια μας», πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.

Ερωτηθείς για κόκκινα δάνεια ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι πλέον με τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις στους συνεργαζόμενους δανειολήπτες, υπογραμμίζοντας ότι «το βασικό είναι να είναι συνεργάσιμος ο δανειολήπτης».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «α πρωθυπουργός με διαβεβαίωσε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει το συντομότερο δυνατόν» ενώ από την πλευρά του τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το ταχύτερο δυνατόν αποτελεί προϋπόθεση για να έχουμε θετικές εξελίξεις στην οικονομία».

Ερωτηθείς για την Τράπεζα Αττικής, υποστήριξε ότι η νέα διοίκηση της Τράπεζας βρίσκεται πλέον σε αγαστή συνεργασία με την ΤτΕ, υπογραμμίζοντας ότι η ΤτΕ στηρίζει τη διοίκηση της Τράπεζας προκειμένου να προχωρήσει η αναδιάρθρωση.