Ντάισελμπλουμ: Το συντομότερο δυνατόν η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης - Free Sunday
Ντάισελμπλουμ: Το συντομότερο δυνατόν η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης

Ντάισελμπλουμ: Το συντομότερο δυνατόν η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που προετοιμάζει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), θα παρουσιαστούν στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, ανέφερε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. 

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που προετοιμάζει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), θα παρουσιαστούν στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, ανέφερε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. O ίδιος πρόσθεσε πως «υπάρχει πρόοδος» στην προετοιμασία αυτών των μέτρων, ωστόσο δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Σημείωσε επίσης πως εφόσον εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα θα έχουν «εμφανές θετικό αποτέλεσμα στο ελληνικό χρέος». 

«Μας ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι των θεσμών για την εποικοδομητική συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, την πρόοδο που έχει σημειωθεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup , Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

«Τότε θα έχουμε τις προτάσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του ελληνικού χρέους και θα γνωρίζουμε περισσότερα για τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνει η Ελλάδα στα εργασιακά και στην κοινωνική πολιτική της καθώς και στην πορεία των δημοσιονομικών της για το 2017 και το 2018», διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι «το Eurogrοup προσβλέπει, σταθερά στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα».