Ντράγκι: Δεν βλέπουμε κανένα κρατικό χρέος ως μη βιώσιμο - Free Sunday
Ντράγκι: Δεν βλέπουμε κανένα κρατικό χρέος ως μη βιώσιμο

Ντράγκι: Δεν βλέπουμε κανένα κρατικό χρέος ως μη βιώσιμο

«Δεν βλέπουμε κανένας κρατικό χρέος ως μη βιώσιμο», δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, στη Φρανκφούρτη.

Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας ανέφερε ότι στην Ευρωζώνη «χρειαζόμαστε δημοσιονομικές πολιτικές, οι οποίες θα είναι φιλικότερες προς την ανάπτυξη, και νομισματικές πολιτικές, οι οποίες θα στηρίξουν την ανάπτυξη». 

Στο ίδιο πλαίσιο ο επικεφαλής της ΕΚΤ τόνισε τον ανάγκη για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων καθώς τυχόν καθυστερήσεις θα θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη αναφέροντας ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, αναμένοντας περαιτέρω επιτάχυνση της ανάκαμψης στις χώρες της Ευρωζώνης. «Υπάρχουν ενδείξεις ισχυροποίησης της ανάκαμψης», είπε.

Για το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης, εξήγησε ότι «εάν κριθεί αναγκαίο, θα αναβαθμίσουμε και θα τροποποιήσουμε τη στρατηγική της πολιτικής μας».

Ο κ. Ντράγκι ανέφερε επίσης, πως στη σημερινή συνεδρίαση «δεν συζητήθηκε ούτε η μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, ούτε ο τρόπος επιβράδυνσης του μεγέθους της ποσοτικής χαλάρωσης».