Ο υπ.Οικονομίας διορθώνει εαυτόν και διαψεύδει τον πρωθυπουργό - Free Sunday
Ο υπ.Οικονομίας διορθώνει εαυτόν και διαψεύδει τον πρωθυπουργό

Ο υπ.Οικονομίας διορθώνει εαυτόν και διαψεύδει τον πρωθυπουργό

Σε διάψευση τόσο του εαυτού του, όσο και του πρωθυπουργού προέβη αργά χθες το βράδυ, ο Υπουργός Οικονομίας, Δ.Παπαδημητρίου, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη δήλωση του περί διαπραγμάτευσης για το όριο των αφορολόγητων εισοδημάτων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Με αφορμή την αναστάτωση που προκλήθηκε από τη δήλωση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, κατά την επίσκεψή του στο δημαρχιακό μέγαρο Τρικάλων, σύμφωνα με την οποία «τo αφορολόγητο και άλλα διαπραγματεύονται, όπως ξέρετε, προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτό που υπάρχει τώρα», διευκρινίζονται τα εξής:

Δεν υπάρχει καμία απόφαση της κυβέρνησης (ούτε είναι στις προθέσεις), για μείωση του αφορολόγητου.

Η διαπραγμάτευση για τους δημοσιονομικούς στόχους της επόμενης περιόδου, μετά το 2018, συνεχίζεται και η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την ψήφιση οποιουδήποτε μέτρου για μετά το 2018."

Υπενθυμίζεται ότι με τη δήλωση του, ο κ.Παπαδημητρίου παρακάμπτει ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αποδεχτεί παράταση του κόφτη για ένα μόνο χρόνο. 

Όπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Μαξίμου με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να νομοθετηθούν επιπλέον μέτρα για μετά το 2018, «παρά μονάχα την επέκταση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής για έναν και μόνο χρόνο»

Η αρχική δήλωση Παπαδημητρίου 

Ο κ.Παπαδημητρίου κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο Τρικάλων, είχε δηλώσει ότι το αφορολόγητο αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης,τονίζοντας ότι κινδυνεύει να μειωθεί ακόμη περισσότερο. 

Όπως είχε μεταδώσει το trikkipress.gr ο υπουργός για πρώτη φορά δημοσίως παραδέχτηκε ότι το αφορολόγητο βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση και ότι κινδυνεύει να μειωθεί ακόμη περισσότερο.  
Κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο Τρικάλων ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου δήλωσε χαρακτηριστικά:
«To αφορολόγητο και άλλα διαπραγματεύονται. Όπως ξέρετε, προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτό που υπάρχει τώρα. Αν θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε, αυτό δεν το ξέρω, αλλά θα είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε.