Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει δημοσιονομικά μέτρα - Free Sunday
Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει δημοσιονομικά μέτρα

Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει δημοσιονομικά μέτρα

«Νέα δημοσιονομικά μέτρα εμείς δεν θα ψηφίσουμε, αλλά θα στηρίξουμε διαρθρωτικές αλλαγές και επενδύσεις. Δεν είμαστε η αντιπολίτευση του "όχι"», δήλωσε σήμερα ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Σταϊκούρας είπε ότι «δεν υπάρχει καμία συμφωνία στο Eurogroup, ούτε καν πολιτική, όπως λέει η κυβέρνηση» και επεσήμανε ότι «επί δυο ημέρες δεν έχουμε επίσημη ανακοίνωση ούτε από την κυβέρνηση ούτε από το υπουργείο Οικονομικών» ενώ επικαλέστηκε τη δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ που ανέφερε εγγράφως ότι δεν υπάρχει πολιτική συμφωνία και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αποδέχτηκε τους άξονες του ΔΝΤ

«Συμφωνήσαμε με υποχωρήσεις να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια. Εύχομαι να κλείσει η αξιολόγηση, γιατί το μη κλείσιμο θα έχει τραγικά αποτελέσματα» είπε ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ και σημείωσε ότι ο τρόπος που θα κλείσει η αξιολόγηση είναι ευθύνη της κυβέρνησης.  

Σχετικά με το αίτημα για εκλογές ο κ. Σταϊκούρας είπε: «Το αίτημα εκλογών από τη ΝΔ δεν έχει σχέση με το πώς θα πάει η διαπραγμάτευση. Η οικονομία είναι ένα κρίσιμο πεδίο, αλλά ζητήσαμε την εξουσία για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση πολλά θέματα, όπως η παιδεία, η ασφάλεια, αλλά και για τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία».