H Tesla ξεπέρασε τη Volkswagen σε χρηματιστηριακή αξία - Free Sunday
H Tesla ξεπέρασε τη Volkswagen σε χρηματιστηριακή αξία
Steve Jurvetson

H Tesla ξεπέρασε τη Volkswagen σε χρηματιστηριακή αξία

Χάρη στη θεαματική αύξηση πωλήσεων το 2019, η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια και έγινε πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου σε χρηματιστηριακή αξία, εκτοπίζοντας τη γερμανική Volkswagen.

O δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ είδε την αξία της μετοχής να υπερδιπλασιάζεται σε σχέση με τα επίπεδα του Οκτωβρίου, όταν η Tesla ανακοίνωσε κέρδη στο τρίτο τρίμηνο του 2019. Η κεφαλαιοποίηση έφτασε στο νέο υψηλό μετά την αύξηση της τιμής της μετοχής κατά 4% την Τετάρτη.

Εφόσον το επίπεδο των 100 δισ. διατηρηθεί το επόμενο διάστημα, ο Μασκ θα εισπράξει φέτος την πρώτη δόση από ένα προσωπικό μπόνους-μαμούθ, ύψους 2,6 δισ. δολαρίων.

Μόνο η Toyota, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία υπερβαίνει τα 230 δισ. δολάρια, ξεπερνά πλέον την Tesla.

Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτροκίνησης ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια του περασμένου έτους πούλησε 367.500 οχήματα, αριθμός αυξημένος κατά 50% σε σχέση με το 2018.

Η Tesla φαίνεται πως μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στη ζήτηση και να πετύχει τους στόχους πωλήσεων, χάρη και στο νέο εργοστάσιο που άνοιξε πρόσφατα στη Σαγκάη.

Οι πωλήσεις, πάντως, παραμένουν πολύ χαμηλότερα σε σύγκριση με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες: Η Volkswagen παράδωσε πέρυσι 11 εκατομμύριο οχήματα και η Toyota περισσότερα από 9 εκατομμύρια.

Εφόσον οι καλές επιδόσεις συνεχιστούν, ο Μασκ θα λάβει μπόνους 2,6 δισ. δολαρίων σε μετοχές της εταιρείες, τις οποίες θα λάβει σε ετήσιες δόσεις με ορίζοντα δέκα ετών.

Για να συμβεί αυτό η Tesla πρέπει να ξεπεράσει τα 20 δισ. δολάρια σε έσοδα και τα 1,5 δισ. ευρώ σε κέρδη, στόχοι τους οποίους πέτυχε η εταιρεία το 2018. Επίσης, η κεφαλαιοποίηση πρέπει να διατηρηθεί πάνω από επίπεδο των 100 δισ. ως μέσος όρος για το επόμενο εξάμηνο.

Η συμφωνία με τον Μασκ εγκρίθηκε όταν η αξία της εταιρείας ήταν μόλις 55 δισ.  δολάρια.