ΗΠΑ: Tesla στον αυτόματο πιλότο προσέκρουσε σε περιπολικό - Free Sunday
ΗΠΑ: Tesla στον αυτόματο πιλότο προσέκρουσε σε περιπολικό
To Tesla Model S υπέστη σοβαρές ζημιές Πολιτειακή Αστυνομία του Κονέκτικατ

ΗΠΑ: Tesla στον αυτόματο πιλότο προσέκρουσε σε περιπολικό

Αυτοκίνητο Tesla Model S με ενεργοποιημένη τη λειτουργία αυτόνομης οδήγησης προσέκρουσε σε περιπολικό που είχε σταματήσει στην άκρη του δρόμου με τα αλάρμ αναμμένα, έγινε γνωστό την Δευτέρα από τις αρχές της πολιτείας του Κονέκτικατ.

Ο οδηγός του Tesla, ο οποίος κατηγορείται τώρα για επικίνδυνη οδήγηση, δήλωσε ότι είχε ενεργοποιήσει το σύστημα Autopilot προκειμένου να ελέγξει τον σκύλο του που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητό του έπεσε αρχικά πάνω στο περιπολικό, το οποίο είχε σταματήσει ακριβώς πίσω από άλλο όχημα που είχε ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης. Το Tesla δεν σταμάτησε μετά την πρόσκρουση και έπεσε στη συνέχεια πάνω και στο δεύτερο αυτοκίνητο. Το περιστατικό συνέβη στον αυτοκινητόδρομο Interstate 95 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί σε όλο τον κόσμο πέντε θανατηφόρα δυστυχήματα στα οποία εμπλέκονται οχήματα Tesla που κινούνταν στον αυτόματο πιλότο.

Τα ατυχήματα ερευνώνται τώρα από το αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας.

Η εταιρεία Tesla έχει πάντως προειδοποιήσει τους πελάτες της να κρατούν πάντα τα χέρια στο τιμόνι και να μην εμπιστεύονται τυφλά το Autopilot.