ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ FREE SUNDAY: Δεύτερη Ευκαιρία: Ευκαιρία για την οικονομία ή για τις τράπεζες και τα funds; - Free Sunday
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ FREE SUNDAY: Δεύτερη Ευκαιρία: Ευκαιρία για την οικονομία ή για τις τράπεζες και τα funds;

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ FREE SUNDAY: Δεύτερη Ευκαιρία: Ευκαιρία για την οικονομία ή για τις τράπεζες και τα funds;

Τις διαφορετικές οπτικές τους για τα αποτελέσματα που θα έχει η υιοθέτηση των ρυθμίσεων της «Δεύτερης Ευκαιρίας» καταθέτουν με σαφήνεια στη «Free Sunday» ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλης Γεωργιάδης, και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στη Β΄ Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι με τις ρυθμίσεις δίνεται στον επιχειρηματία μια «δεύτερη ευκαιρία», ώστε να μπορέσει να στήσει ξανά την επιχείρησή του έχοντας μάθει από τα λάθη της πρώτης φοράς, ενώ ο κ. Αρβανιτίδης κάνει λόγο για λογική «take it or leave it», χωρίς καμία έγνοια ή στάθμιση των πραγματικών δεδομένων του κάθε οφειλέτη ή της πορείας της οικονομίας γενικότερα, αλλά και χωρίς καμία αξιολόγηση της βιωσιμότητας της πρότασης της τράπεζας.

Ο κ. Γεωργιάδης πιστεύει ότι η «Δεύτερη Ευκαιρία» καθιστά το σενάριο της αποτυχίας-πτώχευσης περισσότερο διαχειρίσιμο, ενώ ο κ. Αρβανιτίδης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ναρκοθετεί κάθε προσπάθεια ενός υγιούς νέου ξεκινήματος.

Αμέσως μετά θα αναρτηθεί η συνέντευξη του προέδρου και δευθύνοντος συμβούλου  της εταιρείας ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, Δημήτρη Πανοζάχου, ο οποίος αναλύει την πολιτική και τεχνική οπτική των ρυθμίσεων για τη Δεύτερη Ευκαιρία.