Ο Κουίκ είναι Μάντσεστερ και είναι καλά - Free Sunday
Ο Κουίκ είναι Μάντσεστερ και είναι καλά

Ο Κουίκ είναι Μάντσεστερ και είναι καλά

Είναι φυσιολογικό όταν πρωτοσυναντάς κάποιον να αναζητείς κοινά στοιχεία, πράγματα που σας ενώνουν, για να «σπάσει ο πάγος». Σε αυτή την κατάσταση βρέθηκε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ –ναι, είναι Ελλάδα, ή τουλάχιστον ήταν την Τετάρτη– όταν κλήθηκε να υποδεχτεί τον πρίγκιπα Κάρολο, που επισκέφτηκε την Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα.

Εντάξει, ένας απλός υφυπουργός Εξωτερικών είναι ο άνθρωπος, δεν είναι και ο υπουργός, να σκεφτεί να φορέσει τη γραβάτα που του είχε δωρίσει ο Ερντογάν και μετά να του το επισημαίνει κιόλας αυτοθαυμαζόμενος για το υπουργικό μεγαλείο του. Γκουντ ντιπλόμασι, ε;

Αυτά βέβαια είναι για όσους δεν γνωρίζουν. Όποιος γνωρίζει καταλαβαίνει ότι απλώς ο είναι-Κουίκ-και-είναι-Μάντσεστερ-Γιουνάιτεντ έψαχνε αφορμή για να συζητήσουν με τον Κάρολο τα δικά τους.

Η επίσκεψη του Καρόλου ήταν μια πολύ καλά μελετημένη κίνηση από τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του. Ήταν ο πρώτος επισκέπτης για τον οποίο δεν είχε πει τίποτα κατά το παρελθόν.

Ίσα ίσα που τον Κάρολο τον είχε από μικρός κορόνα στο κεφάλι του.

Του τα εξήγησε κι ο ΠτΔ Παυλόπουλος, οπότε όσα τους ενώνουν βρέθηκαν γρήγορα και όλα εξελίχθηκαν ομαλά.

Ο ΠτΔ δεν άντεξε στον πειρασμό και είπε, μετά τον Ερντογάν, να μάθει μπαλίτσα και στον πρίγκιπα.

Όπως συνήθως συμβαίνει επί ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξαν κάποιες εκτός πρωτοκόλλου στιγμές.

Μια μερίδα του ελληνικού Twitter έφριξε με την κίνηση της συντρόφου του πρωθυπουργού, η οποία βέβαια δεν έδειξε να ενοχλεί τον Κάρολο.

Άστε που μπορεί να μην ήταν καν παράβαση.

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, βέβαια, ήταν εσκεμμένο φάουλ.

Ε, όχι και ό,τι πιο επαναστατικό! Τα κοστούμια χωρίς γραβάτες, δηλαδή, δεν είναι αρκούντως επαναστατικά;

Δεν είναι επαναστατικοί οι νόμοι που έχει περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα;

Για το περίφημο πλέον νομοσχέδιο που περιλαμβάνει και τη διάταξη για την αναδοχή παιδιών από ομοφυλόφιλους κατέθεσε τη γνωστή επιστημονική του άποψη και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κατσίκης.

Στη συνέχεια και μετά τις αντιδράσεις στο νέο του παραλήρημα, όπου, μεταξύ άλλων, εξίσωσε την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία, μας ενημέρωσε ότι οι δηλώσεις του για μία ακόμη φορά αποδόθηκαν λάθος από τα ΜΜΕ και πως βιώνει τη δικτατορία του διαφορετικού.

Πέρα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος της υπεράσπισης των δικαιωμάτων, που καταψήφισαν (Μιχελογιαννάκης, Παραστατίδης) ή επέλεξαν να απόσχουν (Μπόλαρης, Γεννιά), υπήρξαν και οι αντίθετες περιπτώσεις.

Για την ακρίβεια, ο Φορτσάκης απουσίαζε, η τέταρτη της ΝΔ που υπερψήφισε ήταν η Κατερίνα Μάρκου. Η μικρή λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά είναι πως η Μάρκου, λίγο πριν υπερψηφίσει, ήταν η εισηγήτρια της ΝΔ για το νομοσχέδιο.

Ή, αλλιώς, μονά-ζυγά, δικά μας. Άλλωστε, όταν μέσα σε μόλις 4 χρόνια έχεις κάνει τη διαδρομή από τη ΔΗΜΑΡ στη ΝΔ μέσω Ποταμιού, δικαιούσαι να μην τα έχεις όλα απολύτως ξεκαθαρισμένα στο μυαλό σου.

Μετά, πάντως, από το «άλλα λέμε κι άλλα κάνουμε» στην ψηφοφορία, οι βάσεις για τη μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν τεθεί.

Σε άλλα νέα της κατηγορίας μονά-ζυγά, δικά μας, έχουμε Παπαδημούλη του 2015 εναντίον Παπαδημούλη του 2018.

2015:

2018:

Κατά τα άλλα, πάντως, πάμε καλά.

Εντάξει τώρα, no speak English αφού. Live your myth in Greece.

Γενικά, όλα λειτουργούν σαν ελβετικό ρολόι.