Παναγιώτης Καρκατσούλης: «Το DNA της δημόσιας διοίκησης έχει μείνει αμετάβλητο» - Free Sunday
Παναγιώτης Καρκατσούλης: «Το DNA της δημόσιας διοίκησης έχει μείνει αμετάβλητο»

Παναγιώτης Καρκατσούλης: «Το DNA της δημόσιας διοίκησης έχει μείνει αμετάβλητο»

Όχι μόνο δεν υπήρξε βελτίωση αλλά παρατηρείται και οπισθοδρόμηση στη δημόσια διοίκηση στα χρόνια της κρίσης, υποστηρίζει ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, στέλεχος του ΚΙΝΑΛ και εμπειρογνώμων Δημόσιας Διοίκησης, τονίζοντας ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντάθηκαν τα προβλήματα του Δημοσίου.

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να μιλήσουμε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η δημόσια διοίκηση, έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια κρίσης. Ποια είναι η άποψή σας;

Η δημόσια διοίκηση παραμένει, δυστυχώς, ο μεγάλος ασθενής, για να χρησιμοποιήσω μια όχι και τόσο επιτυχημένη μεταφορά, αφού, εντέλει, ο ασθενής είτε θεραπεύεται είτε πεθαίνει. Μετά από 10 χρόνια επιτροπείας, εξακολουθούμε να βρισκόμαστε πολύ μακριά από τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης. Οι βασικές λειτουργίες και η οργάνωσή της, το DNA της, να το πω απλά, έχει μείνει αμετάβλητο. Δύο πράγματα έχουν εμφανώς αλλάξει: ο αριθμός των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί και οι μισθοί τους έχουν, επίσης, περικοπεί σημαντικά. Αυτά, βεβαίως, δεν είναι μεταρρυθμιστικά μέτρα αλλά τυφλές περικοπές επί δικαίους και αδίκους που οδήγησαν πολλούς άξιους υπαλλήλους στην έξοδο από την υπηρεσία και τους παραμένοντες σε οικονομική ανέχεια. Το βασικό πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης, η καταδυνάστευσή της από τους πελατοκράτες πολιτικούς, παραμένει άλυτο.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι παρατηρείται σταδιακή εξομάλυνση των προβλημάτων. Διαπιστώνετε κάτι τέτοιο;

Όχι μόνο δεν υπάρχει εξομάλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η δημόσια διοίκηση αλλά υπάρχει, αντιθέτως, ένταση. Ένα μόνο παράδειγμα αρκεί: είναι γνωστό ότι οι υποδομές των υπουργείων, όπως και των περιφερειακών υπηρεσιών, είναι παλιές κι έχουν αρχίσει να «σκάνε». Σε ορισμένες περιπτώσεις η ζημία που προκαλείται είναι πολλαπλάσια του κόστους ανανέωσής τους. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε τα τρέχοντα. Σε κανένα μέτωπο δεν καταγράφεται πρόοδος: ούτε στην αποκέντρωση αρμοδιοτήτων –μια εντελώς κομβική αλλαγή για την ανάπτυξη– ούτε στη μείωση των δαπανών και τον εξορθολογισμό των προϋπολογισμών. Νέες δομές δημιουργούνται και κάποιες εξ αυτών ενεργοποιούνται, ενώ η περιπλοκότητα των αρμοδιοτήτων, η πολυνομία και η κακονομία έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Όσον αφορά το κόστος του Δημοσίου, παρατηρείτε αύξηση ή μείωση της μισθολογικής δαπάνης; Υπάρχει αύξηση των δημοσίων υπαλλήλων;

Αύξηση, βεβαίως. Παρατηρείται σταθερή αύξηση τόσο των υπαλλήλων όσο και του μισθολογικού κόστους, το οποίο αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό (143 εκατ. ευρώ επιπλέον). Η αύξηση των υπαλλήλων εκδηλώνεται στους «συμβασιούχους». Κατά την τριετία διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι συμβασιούχοι που τον Ιούνιο του 2015 ήταν 43.739 ανήλθαν τον Ιούνιο του 2018 σε 79.856. Πρόκειται για μη μόνιμες θέσεις, ως προς τις οποίες υπάρχουν ρητές νομικές και συνταγματικές διατάξεις που απαγορεύουν τη μετατροπή τους σε μόνιμες. Ωστόσο, η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους χιλιάδες αγωνιώντες για μια θέση εργασίας ότι μπορεί, εν ευθέτω χρόνω, να τους αποκαταστήσει. Ουδέν ψευδέστερο. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει, επίσης, να προκρίνει την πρόσληψη ανειδίκευτου προσωπικού στο Δημόσιο, παραπέμποντας στις καλένδες την ποιοτική αναβάθμισή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο 11% των προσλήψεων που έγιναν, μέσω ΑΣΕΠ, το 2018 αφορούσε πτυχιούχους. Σε σύνολο 13.569, πτυχιούχοι ήταν μόνο 1.339 και ειδικό επιστημονικό προσωπικό μόνον 138.

Απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, όλες οι κυβερνήσεις θέτουν τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου ως μείζονα στόχο, ωστόσο πάντα τα λειτουργικά προβλήματα παραμένουν. Γιατί;

Γιατί τα πελατειακά δίκτυα που αντιμάχονται τις μεταρρυθμίσεις διασφαλίζουν την πολιτική επιβίωση των πελατοκρατών. Δεν έχει συνειδητοποιηθεί από πολλούς ότι το πελατειακό κράτος δεν περιορίζεται στη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του Μαυρογιαλούρου. Αποτελεί ένα μοντέλο διακυβέρνησης το οποίο μπορεί να διασφαλίζει την αναπαραγωγή του πολιτικού συστήματος. Το τίμημα, όμως, του πελατειασμού είναι η χρεοκοπία στην οποία φτάσαμε (ακόμη μια φορά) και είναι λυπηρό που το κοινωνικό σώμα δείχνει να μη μαθαίνει από αυτή την καταστροφική διακυβέρνηση.

Τι μπορεί να γίνει, κατά την άποψή σας, ώστε να βελτιωθεί πραγματικά η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης στη χώρα;

Να εφαρμοστούν οι ώριμες μεταρρυθμίσεις, όπως είναι:
• Η μεταφορά πεδίων πολιτικής και όχι μεμονωμένων αρμοδιοτήτων από το κέντρο στην αυτοδιοίκηση.
• Η απλούστευση διοικητικών διαδικασιών με τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών, με μείωση των διοικητικών επιβαρύνσεων για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.
• Ο δραστικός περιορισμός του αριθμού των δημοσίων νομικών προσώπων και ο εξορθολογισμός των δομών. Η περιστολή του αριθμού των μετακλητών, που αποτελούν, πλέον, έναν στρατό πραιτοριανών, είναι άμεση ανάγκη.
• Η αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών και των δημοσίων υπαλλήλων υπό την εποπτεία ανεξάρτητης αρχής (μπορεί να είναι ένα αναβαθμισμένο ΑΣΕΠ).
• Η χρηματοδότηση των δημοσίων υπηρεσιών να εξαρτάται από τον βαθμό επίτευξης των στόχων τους (παραγωγικότητα).

Για να αλλάξουμε θέμα, ποια είναι η άποψή σας για τις πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος και την εικόνα της κυβέρνησης;

Η εικόνα της κυβέρνησης είναι εικόνα διάλυσης και παρακμής. Ο πρωθυπουργός, εξαρτημένος από τον ακροδεξιό κ. Καμμένο, αποπέμπει τον υπουργό-αρχιτέκτονα της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία θα υπερασπιστεί με κάποια πλειοψηφία που δεν έχει! Προπαγανδίζουν ανοιχτά ανοίκειες προσχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ με μοναδικό σκοπό την επιβίωσή τους έστω για λίγους μήνες, αδιαφορώντας για την πολιτική αστάθεια που προκαλούν. Η ανάπτυξη είναι κολλημένη και η έξοδος στις αγορές παραπέμπεται σε ευθετότερο χρόνο, ενώ τα πανεπιστήμια, που κυριαρχούνται από συμμορίες, αναγκάζονται να αναστείλουν τη λειτουργία τους. Όταν οι ιδεοληψίες των υπουργών του κ. Τσίπρα τέμνονται με την ανικανότητά τους, το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό και ανησυχητικό.

Πόσο πιθανό θεωρείτε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες;

Από τον βίο και την πολιτεία του κ. Τσίπρα και των στελεχών του προκύπτει, αβίαστα, ότι προτιμούν να μείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους έως την ύστατη ώρα. Εάν προσφύγουν σε πρόωρες εκλογές, αυτό σίγουρα δεν θα έχει να κάνει με κάποιο απρόβλεπτο μείζον εθνικό θέμα, αλλά με κάποιον επικοινωνιακό τακτικισμό που ο κ. Τσίπρας θα προσδοκά ότι θα του αποφέρει πολιτικά οφέλη. Θα πρόσφεραν μεγάλη υπηρεσία στον τόπο εάν έκαναν εκλογές το ταχύτερο, συνειδητοποιώντας ότι βλάπτουν με την πολιτική τους τη χώρα.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι, με τη στρατηγική του, το ΚΙΝΑΛ μοιάζει να γίνεται προσάρτημα της ΝΔ. Τι απαντάτε;

Το Κίνημα Αλλαγής αντιπολιτεύεται με συνέπεια μια ψευδεπίγραφη αριστερή κυβέρνηση που κυβερνά μαζί με έναν εσμό ακροδεξιών, έχοντας κοροϊδέψει όλους όσοι τους πίστεψαν. Το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει καμία απολύτως συνάφεια ή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνουμε κάθε προσπάθεια οι εγκλωβισμένοι που παραμένουν πιστοί στην ανίερη συμμαχία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να επιστρέψουν στις γραμμές μας. Με τη ΝΔ μας χωρίζει διαφορετική φιλοσοφία διακυβέρνησης και διαφορετικά προτάγματα. Προσάρτημα της ΝΔ το Κίνημα Αλλαγής ούτε είναι ούτε πρόκειται να γίνει στο μέλλον.