Ηλίας Γρηγορίου: Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει περιθώριο για άλλους πειραματισμούς - Free Sunday
Ηλίας Γρηγορίου: Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει περιθώριο για άλλους πειραματισμούς
Ηλίας Γρηγορίου, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό του Γ. Πατούλη

Ηλίας Γρηγορίου: Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει περιθώριο για άλλους πειραματισμούς

Τους λόγους που αποφάσισε να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Νότιο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής με τον συνδυασμό του Γ. Πατούλη εξηγεί ο Ηλίας Γρηγορίου.

Κατ’ αρχάς, πείτε μας λίγα λόγια για εσάς.

Είμαι 36 ετών, οικονομολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην «Οργάνωση και Διοίκηση Μονάδων Υγείας». Ασκώ επαγγελματική δραστηριότητα ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 2006 και από το 2009 έχω ιδρύσει εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ζητήματα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εθνικών χρηματοδοτικών εργαλείων. Όσον αφορά την ενασχόλησή μου με τα κοινά, επιγραμματικά αναφέρω ότι έχω εκλεγεί και διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, δημοτικός σύμβουλος Αλίμου, μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Είμαι παντρεμένος και έχω μια κορούλα 2,5 ετών, τη Μαρήλια.

Γιατί να επιλέξει κανείς τον Γιώργο Πατούλη για περιφερειάρχη Αττικής;

Ο Γιώργος Πατούλης, ως επιτυχημένος δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, έχει αποδείξει ότι διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχει να επιδείξει έμπρακτα αποτελέσματα, ενώ, ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, έχει πλούσιο καταγεγραμμένο κοινωνικό έργο. Πιστεύω ότι, ορθολογικά σκεπτόμενοι, θα πρέπει να εμπιστευτούμε έναν άνθρωπο «που ξέρει» και όχι ανθρώπους «που θα δοκιμάσουν». Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει περιθώριο ούτε για άλλους πειραματισμούς ούτε για δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες σε ανθρώπους που απέδειξαν ότι δεν μπορούν να την υποστηρίξουν. Επιπροσθέτως, θεωρώ ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού είναι η πιο προσεκτικά σχεδιασμένη, πλήρης, υλοποιήσιμη και αποτελεσματική πρόταση που έχει κατατεθεί για την Αττική.

Γιατί κάποιος να σας ψηφίσει για περιφερειακό σύμβουλο Αττικής;

Ασχολούμαι με τα κοινά από μικρή ηλικία, από 18 χρονών, που μπήκα στη σχολή μου, και έκτοτε στο πλαίσιο σχεδόν κάθε περιβάλλοντος, κοινωνικού, επαγγελματικού, όπου δραστηριοποιούμαι. Ποτέ δεν το έκανα για να αποκομίσω ίδιον όφελος. Το έκανα γιατί θεωρούσα ότι αν μπορούσα να καλυτερεύσω έστω και λίγο τις συνθήκες που επικρατούσαν και επηρέαζαν εμένα και τους συμφοιτητές, συναδέλφους, συντοπίτες μου κ.ο.κ., θα συνέβαλα στην κοινωνία, στον εκάστοτε μικρόκοσμο, μέρος του οποίου ήμουν και εγώ ο ίδιος. Αν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο εκεί που βλέπω το «στραβό» και το «λάθος», γιατί να μην ενεργήσω για να το βελτιώσω, να το διορθώσω; Αυτή ήταν και εξακολουθεί να είναι η λογική μου. Ως ενεργός και σκεπτόμενος πολίτης διεκδικώ και τώρα την ψήφο των συμπολιτών μου, ως ένας πολίτης του Νότιου Τομέα που θέλει να εκφράσει τις κοινές μας ανησυχίες, τα προβλήματα, τις ανάγκες μας, και να προσπαθήσει να βελτιώσει την καθημερινότητα όλων μας. Στον τόπο αυτόν άλλωστε μεγαλώνω κι εγώ το παιδί μου, είναι πρωταρχικό μου μέλημα, όπως κάθε γονιού, να προσπαθήσω να φτιάξω ένα όσο το δυνατόν καλύτερο περιβάλλον γύρω του. Όσοι με γνωρίζουν μπορούν να με επιβεβαιώσουν: ποτέ δεν έχω προσπεράσει αίτημα για αρωγή στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου, δεν έχω αρνηθεί τη συνεργασία, δεν έχω αφήσει κλήση αναπάντητη. Αυτό σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω. Θεωρώ πως η πρώτη αξία για όποιον ασχολείται με αυτό που ευρέως αποκαλούμε «πολιτική» είναι η ηθική. Με γνώμονα την ηθική και εφόδια την κατάρτιση και την επαγγελματική μου εμπειρία θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω την Περιφέρεια να αναπτύξει δράσεις και προγράμματα που θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη και στήριξη της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, και τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών της.

Πείτε μας λίγα λόγια για το πρόγραμμα της υποψηφιότητάς σας.

Θα αναφέρω επιγραμματικά εδώ τους βασικούς πυλώνες του προγράμματός μας για την Περιφέρεια της Αττικής, τους οποίους με χαρά θα μπορούσα να αναπτύξω περαιτέρω σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται. Για μένα, λοιπόν, οι βασικές αρχές και ενέργειες που πρέπει να γίνουν περιλαμβάνουν ενδεικτικά:

• την κατάρτιση σχεδίων και προγραμμάτων πολιτικής προστασίας,

• την οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων,

• την προσήλωση στην περιφερειακή ανάπτυξη,

• την υλοποίηση δράσεων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας,

• τη διασφάλιση λειτουργίας ενός αποτελεσματικού τοπικού κοινωνικού κράτους,

• την επιτάχυνση των αντιπλημμυρικών έργων, των έργων διευθέτησης των ρεμάτων και την ανάπτυξη του περιαστικού πρασίνου,

• την ανέγερση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων,

• την κατασκευή, συντήρηση και ανακαίνιση των συγκοινωνιακών υποδομών,

• την υλοποίηση έργων προστασίας και ανάπλασης του παραλιακού μετώπου,

• την τόνωση του τουρισμού αλλά και την αύξηση των θέσεων εργασίας, μέσω της στήριξης της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό.

Ειδικότερα για τον Νότιο Τομέα της Αττικής;

Ειδικότερα για τον Νότιο Τομέα της Αττικής, τον τόπο όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω με την οικογένειά μου, πέραν των κοινών οριζόντιων θεμάτων που αφορούν σε όλους τους δήμους, θεωρώ αυξημένη την ανάγκη επιτάχυνσης των αντιπλημμυρικών έργων, με έμφαση στη διευθέτηση των ρεμάτων, κοινό πρόβλημα για πολλούς δήμους του Νότιου Τομέα. Επιτακτική θεωρώ επίσης την ανάγκη υλοποίησης έργων προστασίας του παραλιακού μετώπου, που θα προστατεύσουν τις ακτές από τις διαβρώσεις, θα βελτιώσουν την ποιότητα του νερού, θα διατηρήσουν τον υποθαλάσσιο πλούτο και θα αναβαθμίσουν αισθητικά το παράκτιο τοπίο, που λόγω της ανεξέλικτης δόμησης έχει βεβηλωθεί. Ο Νότιος Τομέας έχει να διαχειριστεί τη μεγάλη πρόκληση των έργων ανάπλασης του θαλάσσιου μετώπου, την αττική «Ριβιέρα», που δεν υστερεί σε τίποτα από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές. Με επίκεντρο τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό θα επιδιώξουμε την υλοποίηση κάθε παρέμβασης που απαιτείται σε επίπεδο υποδομών, προκειμένου να ενισχυθεί το brand name του Λεκανοπεδίου, να τονωθεί ο θαλάσσιος τουρισμός, να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και να επιτευχθεί η αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του κάθε πολίτη της Αττικής.