Νίκος Ρωμανός: Η ΝΔ κέρδισε καθαρά γιατί είπε την αλήθεια στους πολίτες - Free Sunday
Νίκος Ρωμανός: Η ΝΔ κέρδισε καθαρά γιατί είπε την αλήθεια στους πολίτες

Νίκος Ρωμανός: Η ΝΔ κέρδισε καθαρά γιατί είπε την αλήθεια στους πολίτες

Θετική ψήφος προς τη ΝΔ και «μαύρισμα» της κυβέρνησης: κάπως έτσι μεταφράζει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο Νίκος Ρωμανός, υποψήφιος βουλευτής Βορείου Τομέα Β΄ Αθηνών με τη ΝΔ, θεωρώντας παράλληλα ότι η ΝΔ θα κερδίσει και στις εθνικές εκλογές.

Θα ήθελα να αρχίσουμε τη συζήτησή μας με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Πού αποδίδετε εσείς την ευρεία νίκη της ΝΔ;

Μετά από τεσσεράμισι χρόνια ψέματος, λαϊκισμού, ιδεοληψίας και εθνικών υποχωρήσεων, οι πολίτες έστειλαν τον λογαριασμό στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ κέρδισε καθαρά γιατί είπε την αλήθεια στους πολίτες και μίλησε με σαφήνεια για το μέλλον. Για το πώς θα μειωθούν οι φόροι, για το πώς θα έρθουν στη χώρα επενδύσεις και θα δημιουργηθούν πολλές και καλές θέσεις εργασίας και για το πώς θα αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στις γειτονιές. Για όλα αυτά, για τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κουβέντα να πει. Νόμισε ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους πολίτες με τη «13η σύνταξη» και να εξαγοράσει τη συνείδησή τους με υποσχέσεις και επιδόματα. Την απάντησή του την πήρε και θα την ξαναπάρει σε έναν μήνα, στις εθνικές κάλπες.

Κατά την άποψή σας, η ψήφος στη ΝΔ ήταν θετική ή οι ψηφοφόροι «μαύρισαν», κατά το κοινώς λεγόμενο, τον ΣΥΡΙΖΑ;

Συνέβησαν και τα δύο. «Μαύρισαν» και καλώς «μαύρισαν» τον κ. Τσίπρα, γιατί «μαύρισε» τις ζωές τους. Πρόκειται για τον πιο διχαστικό πολιτικό της Μεταπολίτευσης, ο οποίος νόμιζε ότι θα μπορεί να πουλάει διαρκώς φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μην κάνετε το λάθος, όμως, κ. Χρυσικόπουλε, να πιστεύετε ότι ήταν απλώς μια καταψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες ακούνε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το σχέδιο της ΝΔ. Ακούνε έναν μετριοπαθή άνθρωπο να τους μιλάει με τεκμηριωμένο λόγο και να τους παρουσιάζει ένα πρόγραμμα κοστολογημένο. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος αρχηγός αντιπολίτευσης που τάζει λιγότερα από τον πρωθυπουργό. Αυτά που λέει, όμως, έχει σχέδιο να τα εφαρμόσει και θα τα εφαρμόσει με την εντολή των πολιτών από τις 8 Ιουλίου.

Πώς μεταφράζεται το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές;

Πρέπει να διαχωρίζουμε τις εκλογικές αναμετρήσεις. Το σήμα το έδωσε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης: δεν πρέπει να επαναπαυτούμε στην ευρεία νίκη που καταγράψαμε. Δεν θα αλλάξουμε, όμως, και τη στρατηγική μας. Θα μιλήσουμε ξανά με τους πολίτες, πόρτα-πόρτα, γειτονιά-γειτονιά. Και θα απευθυνθούμε σε όλους, ιδίως σε όσους δεν μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές. Πρέπει η νίκη της ΝΔ να είναι καθαρή και αδιαμφισβήτητη, ώστε να είναι και ισχυρή η εντολή διακυβέρνησης που θα λάβει.

Θεωρείτε ότι επικοινωνιακά το πεδίο των εθνικών εκλογών είναι παρόμοιο με αυτό των ευρωεκλογών ή ότι η ΝΔ θα πρέπει να κάνει προσαρμογές στη στρατηγική της;

Δεν είναι τόσο ζήτημα επικοινωνίας όσο ουσίας. Αν δεν υπάρχει περιεχόμενο, ακόμα και το καλύτερο αμπαλάζ δεν σώζει την κατάσταση. Η ΝΔ έχει πρόγραμμα που απευθύνεται στις βασικές ανησυχίες και στα «θέλω» των Ελλήνων πολιτών. Και επικοινωνιακά, βέβαια, καταφέραμε και να απευθύνουμε ένα θετικό μήνυμα στους Έλληνες πολίτες, αλλά και να αποδομήσουμε την προεκλογική «μονταζιέρα» του ΣΥΡΙΖΑ. Με ίδια συνταγή θα πάμε και στις εθνικές εκλογές.

Πολλοί θεωρούν ότι η πόλωση θα χτυπήσει κόκκινο κατά την προεκλογική περίοδο. Συμμερίζεστε αυτή την άποψη; Αν ναι, πώς θεωρείτε ότι θα πρέπει να κινηθεί η ΝΔ;

Όποιος είδε τον Κυριάκο Μητσοτάκη το βράδυ των εκλογών, έχει την απάντηση. Η ΝΔ απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες. Και οι Έλληνες δεν θέλουν άλλον διχασμό, όπως αυτόν που καλλιεργεί ο κ. Τσίπρας συνειδητά. Εμείς έχουμε ένα μήνυμα που αφορά τους πάντες. Αφορά τον νέο και τον συνταξιούχο, τον εργαζόμενο και τον άνεργο, τον επιχειρηματία και τον μισθωτό. Και, όπως είδατε, όλες οι ηλικιακές και επαγγελματικές ομάδες στήριξαν τη ΝΔ. Αντιπαράθεση ναι, λοιπόν, αλλά σε επίπεδο προγραμμάτων. Όμως ο κ. Τσίπρας χάνει εκεί, γιατί δεν έχει κανένα σχέδιο. Και αναρωτιέμαι: γιατί δεν ζητάει ένα ντιμπέιτ τώρα…;

Ποιος νομίζετε ότι θα είναι ο ρόλος και η σημασία των νέων μέσων στην προεκλογική αυτή περίοδο και ποιος των fake news;

Έχουμε μια κυβέρνηση που εργαλειοποιεί τα fake news και βάσισε μέρος της στρατηγικής της σε αυτά, όπως έγινε με το περίφημο «επταήμερο εργασίας», το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποτέ δεν είπε. Ο ψεύτης, όμως, χαίρεται για πολύ λίγο. Από κει και πέρα, ωστόσο, ο ρόλος των social media θα έχει αυξημένη βαρύτητα, γιατί η ΝΔ απευθύνεται σαφώς στους νέους ανθρώπους και σε αυτούς που για πρώτη φορά ψηφίζουν φέτος. Κι εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε όλες μας τις προσπάθειες μέχρι τις εκλογές: να πείσουμε και τους υπόλοιπους νέους ανθρώπους που συνεχίζουν να γυρίζουν την πλάτη τους στο κόμμα μας και στο πολιτικό σύστημα συνολικά, ώστε να δυναμώσουμε το ρεύμα υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, των ιδεών και του προγράμματός μας, το οποίο ήδη καταγράφηκε.

Είστε υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών. Τι θα απαντούσατε σε ψηφοφόρο που θα σας ρωτούσε γιατί να σας ψηφίσει;

Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος. Ζω και εργάζομαι στον Βόρειο Τομέα, όπως τόσοι και τόσοι συμπολίτες μου. Ξέρω τι σημαίνει να αγωνιάς για το αν θα ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις του μήνα. Ξέρω τι σημαίνει να ξυπνάς πολύ νωρίς και να κοιμάσαι πολύ αργά, ώστε να τα προλάβεις όλα. Δεν είμαι απλώς άλλος ένας νέος που πολιτεύεται. Ως άνθρωπος της αγοράς, της πραγματικής οικονομίας, και ως οικογενειάρχης, θέλω να δουλέψω από το μετερίζι της Βουλής για λιγότερους φόρους που θα φέρουν περισσότερες δουλειές, αλλά και ασφαλείς γειτονιές, για εμάς και τα παιδιά μας.

Αν τελικά η ΝΔ δεν κατορθώσει να πετύχει την αυτοδυναμία, τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να κάνει;

Ο στόχος μας, όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι η μεγαλύτερη δυνατή νίκη. Αν αυτό σημαίνει και αυτοδυναμία, καλώς να ορίσει! Εμείς, όμως, την επόμενη μέρα θα απευθυνθούμε σε όποια δύναμη της δημοκρατικής αντιπολίτευσης υπάρχει στη Βουλή για να βρούμε πεδία συνεργασίας και σύγκλισης.