Ευρώπη Κοσμίδη: Θέλω να δώσω λύσεις στα προβλήματα των πολιτών» - Free Sunday
Ευρώπη Κοσμίδη: Θέλω να δώσω λύσεις στα προβλήματα των πολιτών»

Ευρώπη Κοσμίδη: Θέλω να δώσω λύσεις στα προβλήματα των πολιτών»

Την αυτοδυναμία της ΝΔ, ώστε η Ελλάδα να είναι «αυτοδύναμη», θέτει ως βασικό στόχο της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου η υποψήφια βουλευτής στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής με τη ΝΔ Ευρώπη Κοσμίδη.

Κατ’ αρχάς, πού αποδίδετε την ευρεία νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Θα εστιάσω στο βασικότερο κατ’ εμέ. Η σταθερότητα που έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην ηγεσία της ΝΔ. Εξαρχής ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να πει πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν. Ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, όταν απευθύνεσαι σε μια κοινωνία που έχει κορεστεί και έχει κουραστεί από τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις. Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε σε βασικούς πυλώνες που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Στη μείωση της ανεργίας, στην ανάπτυξη και στην ασφάλεια. Είναι τρεις πυλώνες που αποτελούν στοίχημα για εμάς.

Πόσο θεωρείτε ότι η νίκη αυτή θα βαρύνει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές;

Οι κάλπες στις 7 Ιουλίου, μόλις ανοίξουν, θα είναι άδειες μέσα. Δεν… προσμετράται το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών. Ως εκ τούτου, εμείς θέλουμε οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν ανεξαιρέτως, για να αποφασίσουν ποια θα είναι η κυβέρνηση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι πως στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε για την πατρίδα και η Ελλάδα πρέπει να είναι αυτοδύναμη.

Σε ποιο πεδίο νομίζετε ότι θα κριθεί το αποτέλεσμα της κάλπης της 7ης Ιουλίου;

Στο πεδίο των προγραμματικών θέσεων. Από τη μια έχουμε μια κυβέρνηση που επιχείρησε να «εκβιάσει» στο παρά πέντε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών ανακυκλώνοντας διχασμό με το σύνθημα «με τους πολλούς ή με τους λίγους» και με μια πολιτική από την οποία απουσίαζε πλήρως το όραμα και η ανάπτυξη. Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε σταθερά για ανάπτυξη, για μείωση φόρων, για νέες θέσεις εργασίας, στοχεύοντας στη δημιουργικότητα των Ελλήνων. Εκεί θα κριθούν και οι εκλογές της 7ης Ιουλίου. Στα βασικά διακυβεύματα. Και φυσικά, επιμένω σε αυτό, στο πεδίο της ασφάλειας. Γεννήθηκα, ζω και εργάζομαι στο Μενίδι και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει ανασφάλεια και φόβος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι «κρύβει» το πραγματικό πρόγραμμά της. Το σχόλιό σας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μη έχοντας πλέον πολιτικό αφήγημα, επενδύει στη συνωμοσιολογία και στο δήθεν παρασκήνιο. Πριν από τις ευρωεκλογές συζητήθηκαν δημόσια και καθαρά όλες οι θέσεις των κομμάτων. Το ίδιο γίνεται ήδη και σε αυτή την προεκλογική περίοδο και έχουμε ακόμα αρκετές κρίσιμες ημέρες για να φανούν καθαρά τα προγράμματα των κομμάτων. Συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει τρόπους για να κρύψει τη δική του προγραμματική ένδεια και έλλειψη επιχειρημάτων.

Τι κρατάτε από την προεκλογική σας εκστρατεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Ανατολικό Τομέα;

Την επαφή μου με τον κόσμο. Αν κάτι είναι η πεμπτουσία της πολιτικής, είναι να μιλάς με τους πολίτες και κυρίως να μάθεις να ακούς. Προσωπικά αυτό έπραξα τους δύο μήνες που γύρισα όλη την Ανατολική Αττική και αυτό θα κάνω και το διάστημα μέχρι τις εθνικές εκλογές. Και επιτρέψτε μου να πω πως αυτός ήταν και ένας βασικός λόγος που αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του κ. Μητσοτάκη να είμαι υποψήφια. Η επαφή με τον κόσμο μού δίνει δύναμη.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους ψηφοφόρους της περιφέρειάς σας ενόψει της υποψηφιότητάς σας στις εθνικές εκλογές;

Πως ό,τι λέγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ισχύει στο ακέραιο. Η βάση για μένα είναι η σχέση μου με τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής ανεξάρτητα από το ποιο πόστο θα μου εμπιστευτούν για να τους υπηρετήσω. Το βασικό για τον δικό μου αξιακό κώδικα είναι η ανάπτυξη και η βελτίωση της ζωής των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής. Αν μου δώσουν τον έναν από τους τρεις σταυρούς και με στείλουν στην εθνική αντιπροσωπεία, να είναι σίγουροι πως θα τους τιμήσω στο ακέραιο.

Αν η ΝΔ δεν καταφέρει να πάρει αυτοδυναμία στις εκλογές, τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει;

Το ερώτημα είναι ωραίο μεν, υποθετικό δε. Εμείς αγωνιζόμαστε ώστε μετά από τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει την αυτοδυναμία. Όχι για την εκπλήρωση κάποιας προσωπικής μας ματαιοδοξίας, ούτε για να «τιμωρήσουμε» κανέναν. Αλλά για να είναι η Ελλάδα αυτοδύναμη και να μπορούμε απερίσπαστοι να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα που θα δημιουργήσει την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας. Θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα πείσει τις εκατοντάδες χιλιάδες των νέων που έφυγαν στο εξωτερικό πως η πατρίδα τους έχει αλλάξει και αξίζει να γυρίσουν πίσω.

Αν εκλεγείτε βουλευτής, ποιες θα είναι οι πρώτες προτεραιότητές σας;

Είναι αυτές που σας ανέφερα πριν. Συγκεκριμένα πρότζεκτ για νέες θέσεις εργασίας. Ασφάλεια στις γειτονιές μας, ώστε να μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη. Γιατί ξέρετε πολύ καλά, ακόμα κι αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις για νέες δουλειές, αυτές δεν καρποφορούν σε ένα περιβάλλον ανασφάλειας. Είναι τρεις πυλώνες που έθετα σε πρώτο πλάνο όλη την προηγούμενη περίοδο. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Τα προβλήματα και οι ανάγκες είναι πάντα ίδια και οι πολίτες περιμένουν από εμάς απαντήσεις. Αυτές τις απαντήσεις θέλω να δώσω, αν με εμπιστευτούν οι πολίτες.