Ντόρα Πάλλη: Ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ θα σηματοδοτήσει μια ισχυρή Ελλάδα - Free Sunday
Ντόρα Πάλλη: Ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ θα σηματοδοτήσει μια ισχυρή Ελλάδα

Ντόρα Πάλλη: Ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ θα σηματοδοτήσει μια ισχυρή Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι «η ψήφος στη ΝΔ είναι μια ψήφος στην εθνική ενότητα, την ανάπτυξη και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος» καταθέτει η υποψήφια βουλευτής του κόμματος στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών Ντόρα Πάλλη.

Κατ’ αρχάς, ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών για τη ΝΔ και για τη χώρα;

Ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ θα σηματοδοτήσει μια ισχυρή Ελλάδα. Στις 7 Ιουλίου αφήνουμε πίσω μας την κρίση και τις παθογένειές της. Επαναφέρουμε τη χώρα μας στην κανονικότητα. Αυτό είναι και το διακύβευμα των εκλογών. Να βάλουμε στέρεες βάσεις για την ανάπτυξη μέσω της μείωσης φόρων και του εξορθολογισμού του κράτους. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μέσα στις οποίες τα παιδιά μας θα ψάχνουν και θα βρίσκουν πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές. Να φροντίσουμε ώστε οι πολίτες να νιώθουν ξανά ασφαλείς στις γειτονιές και στα σπίτια τους. Είναι πλέον σαφές ότι η ψήφος στη ΝΔ είναι μια ψήφος στην εθνική ενότητα, την ανάπτυξη και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.

Κατά πόσο πιστεύετε ότι η νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές αποτελεί «προβολή» για νίκη και στις εθνικές εκλογές;

Οι Έλληνες πολίτες στις πρόσφατες ευρωεκλογές εξέφρασαν μαζικά τη δυσαρέσκειά τους προς τα «έργα και ημέρες» του κ. Τσίπρα. Και σήμαναν, με αυτόν τον τρόπο, τη λήξη της τόσο επιζήμιας για τον τόπο περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, όμως, έδωσαν και μια ψήφο εμπιστοσύνης στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα που δεν θα επαιτεί, αλλά θα απαιτεί από την Ευρώπη. Μια Ελλάδα που θα δημιουργεί δουλειές και ευκαιρίες για τους νέους της. Μια Ελλάδα που θα είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων στη γειτονιά της. Γι’ αυτή την Ελλάδα θα ψηφίσουν ξανά στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Η ΝΔ επιδιώκει την αυτοδυναμία για τον σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης. Αν αυτό δεν συμβεί, τι νομίζετε ότι πρέπει να γίνει;

Αν ένα πράγμα ανέδειξε η κρίση, είναι ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο που τους αναλογεί. Ο τόπος έχει ανάγκη από αναπτυξιακή άνθηση, εθνική ομοψυχία και πολιτική υπευθυνότητα. Ένα τρίπτυχο που μόνο μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση μπορεί να υπηρετήσει αποτελεσματικά. Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε κάθε περίπτωση, έχει διατυπώσει την ανάγκη να διαμορφωθούν πολιτικές συμμαχίες, οι οποίες και θα σφυρηλατηθούν πάνω στη βάση κοινωνικών συναινέσεων και μιας εθνικής στοχοθεσίας. Και, ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, θα το πράξει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ για κρυφή ατζέντα και για «πρόγραμμα ΔΝΤ». Το σχόλιό σας;

Η διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα χαρακτηρίστηκε από την αδιάκοπη παραγωγή fake news και τοξικών –για το δημόσιο βίο– ψεμάτων, όχι μόνο για το πρόγραμμα της ΝΔ αλλά ακόμα και για την οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι στρεβλώσεις, όμως, στις οποίες κατά καιρούς προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν τις θέσεις της παράταξής μας καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό στις κάλπες. Άλλωστε ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που επιβάρυνε τη χώρα με δύο αχρείαστα μνημόνια και 100 επιπλέον δισ. ευρώ. Και απέδειξε ότι, τελικά, είχε κρυφή ατζέντα, καθώς πέρασε πολύ γρήγορα από τη «δημιουργική ασάφεια» της πρώτης περιόδου στη διαπραγμάτευση του Μακεδονικού πίσω από κλειστές πόρτες και χωρίς καμία ενημέρωση των λοιπών κομμάτων και των Ελλήνων πολιτών. Και τώρα, μάλιστα, επιχειρεί να ναρκοθετήσει την επόμενη μέρα για τη χώρα και την κυβέρνηση της ΝΔ. Πρέπει να καταλάβει, επιτέλους, ότι όσες σκιές και να «ρίξει», μια νέα, πιο φωτεινή ημέρα για την Ελλάδα έχει ήδη ξημερώσει.

Η ένταση με την Τουρκία κλιμακώνεται. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει;

Βιώνουμε, τα τελευταία χρόνια, μια διαρκή κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Οι τελευταίες εξελίξεις κρούουν, δυστυχώς, τον κώδωνα του κινδύνου για τη χώρα μας και πρέπει να αποτελέσουν εφαλτήριο εθνικής συνεννόησης και όχι αντιπαράθεσης. Η κατάσταση δεν προσφέρεται ούτε για φθηνούς εντυπωσιασμούς ούτε ως πεδίο άσκησης προσωπικών επιδιώξεων. Πρέπει τώρα, περισσότερο από ποτέ, να αξιοποιήσουμε προς όφελός μας τη συντεταγμένη στάση της διεθνούς κοινότητας απέναντι στο επεκτατικό ντελίριο του Ερντογάν. Σε περίπτωση νέων παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου, πρέπει να απαιτήσουμε –από κοινού με την Κυπριακή Δημοκρατία– την επιβολή κυρώσεων από την Ε.Ε. Και να στείλουμε, με αυτόν τον τρόπο, ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν ανεχόμαστε εκπτώσεις, ούτε και υποχωρήσεις, σε ό,τι έχει να κάνει με την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Κατεβαίνετε υποψήφια με τη ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών. Ποια είναι τα προβλήματα των περιοχών του τομέα αυτού;

Στον Νότιο Τομέα ανήκουν –διοικητικά και γεωγραφικά– οι μεγαλύτερες επενδύσεις της επερχόμενης περιόδου, το Ελληνικό και το παραλιακό μέτωπο. Επενδύσεις που σχετίζονται άμεσα με την ανάκαμψη όχι μόνο της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας και, δυστυχώς, κωλυσιεργούν. Χώρες με πολύ μικρότερο φυσικό πλούτο έχουν σήμερα διαμορφώσει μαρίνες υψηλών προδιαγραφών, ενώ εμείς έχουμε αφήσει ανεκμετάλλευτη την παραλία μας. Η αθηναϊκή Ριβιέρα θα έπρεπε, ήδη, να δεσπόζει ως πόλος έλξης διεθνούς τουρισμού και όχι να μένει προσκολλημένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Το ίδιο ισχύει και για το Ελληνικό, που προσκρούει, μέχρι στιγμής, στις ιδεοληψίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δύο έργα, δηλαδή, που η υλοποίησή τους θα οδηγήσει στην αναπτυξιακή άνθηση της περιοχής, στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, αλλά και στη μεγάλη εισροή τουριστικού συναλλάγματος.

Αν πολίτες σάς ρωτούσαν γιατί να σας ψηφίσουν, τι θα τους απαντούσατε;

Γιατί δεσμεύομαι να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο που θα σημάνει την επιστροφή των νέων μας από το εξωτερικό. Ένα αύριο στο οποίο τα παιδιά μας θα χαίρονται να ζουν. Ένα αύριο που θα βρει τη χώρα μας να στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις.