Πρόκριση... με φόρα από το Βελιγράδι για Ολυμπιακό - Free Sunday
Πρόκριση... με φόρα από το Βελιγράδι για Ολυμπιακό

Πρόκριση... με φόρα από το Βελιγράδι για Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 2-2 με την Παρτίζαν στο Καραϊσκάκη, πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Champions League και πλέον περιμένει να μάθει την αντίπαλό του σε αυτά.

Υποψήφιες είναι πέντε ομάδες, η πρωταθλήτρια Τσεχίας Σλάβια Πράγας, η ομάδα που πέρυσι τον απέκλεισε στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, η Μπερ Σεβά, η πρωταθλήτρια Κροατίας Ριέκα, η περσινή αντίπαλός του στους ομίλους του Europa League Αστάνα, καθώς και η πρωταθλήτρια του Αζερμπαΐτζάν Καραμπάχ.

Το σίγουρο είναι πως καμία από τις πέντε υποψήφιους αντιπάλους δεν τρομάζει τον Ολυμπιακό. Εξίσου σίγουρο είναι πως με καμία εξ αυτών δεν έχει εξασφαλισμένη την επιστροφή του στους ομίλους του Champions League.

Στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός προσπάθησε περισσότερο να σιγουρέψει την πρόκριση παρά να παίξει καλό ποδόσφαιρο, πετυχαίνοντας, τελικά, ακριβώς αυτό: προκρίθηκε χωρίς να θέλξει με την απόδοσή του.

Η Παρτίζαν το πάλεψε περισσότερο, έτρεξε πολύ και προβλημάτισε τον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν διέθετε την απαραίτητη ποιότητα ώστε να απειλήσει ουσιαστικά με ανατροπή του 3-1 του αγώνα του Βελιγραδίου. Ο Καπίνο χρειάστηκε να αποκρούσει μια κεφαλιά του Τζούρτζεβιτς από πολύ επικίνδυνη θέση στο 14’ με ανάποδο χέρι, για να ανοίξει το σκορ ο Ολυμπιακός στο 22’, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καρσελά από πλάγια και δεξιά, με τον Λίαϊτς να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και αυτή να καταλήγει στην εστία του.

Πιο δύσκολη η φάση για τον Καπίνο στο 33’, όταν ο Γιάνκοβιτς έπιασε ένα δυνατό, φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να αναπηδάει στο χορτάρι πριν καταλήξει στον Καπίνο, καταλήγοντας στο στέρνο του αντί για τα χέρια του, με τον Σουμά να φτάνει πρώτος στην μπάλα στην επαναφορά και να κάνει το 1-1. Η Παρτίζαν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το σάστισμα του Ολυμπιακού για να προηγηθεί, ωστόσο ο Τζούρτζεβιτς αστόχησε στο 35’ και στο 39’ ο Καπίνο απέκρουσε το σουτ του Ταουαμπά.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έβγαλε μια οργανωμένη επίθεση, που κατέληξε σε εξαιρετική σέντρα του Κούρτη και κεφαλιά του Φορτούνη για το 2-1.

Η Παρτίζαν δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί αλλά η πρόκριση πλέον ήταν άπιαστο όνειρο, καταφέρνοντας απλώς να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 84’, με τον Τζούρτζεβιτς να ολοκληρώνει μια ωραία προσπάθεια των συμπαικτών του.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Βούκοβιτς (72' Ζντιέλαρ), Κούτρης, Ρομαό, Οφόε, Μαρίν (87' Σιώπης), Καρσελά, Φορτούνης (69' Σεμπά), Μπεν.

Παρτίζαν: Κλίαϊτς, Βουλίτσεβιτς, Τσίρκοβιτς, Όστοϊτς, Μίλετιτς, Γέφτοβιτς, Εβέρτον, Γιάνκοβιτς, Σουμά (64' Πάντιτς), Ταουαμπά, Τζούρτζεβιτς.