Δυσκολεύτηκε αλλά έκανε το «2 στα 2» ο Ολυμπιακός - Free Sunday
Δυσκολεύτηκε αλλά έκανε το «2 στα 2» ο Ολυμπιακός

Δυσκολεύτηκε αλλά έκανε το «2 στα 2» ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στη Λαμία στο -ουδέτερο, λόγω μη ετοιμότητας του γηπέδου της Λαμίας-  γήπεδο του Περιστερίου, ωστόσο κατάφερε τελικά να επικρατήσει με 1-0 και να κάνει το «2 στα 2» στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας και την πρώτη του εκτός έδρας νίκη.

Ο Χάσι παράταξε την «καλή» του ενδεκάδα, βάσει των όσων έχει δείξει μέχρι τώρα, με τον Μίλιτς να παίρνει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας αλλά να δείχνει αρκετά βαρύς ακόμα, ενώ και ο Πάρντο πήρε τη θέση του Καρσελά στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Μπάμπης Τεννές επέλεξε εξ αρχής να αφήσει την μπάλα στον Ολυμπιακό απέναντι σε μια πολύ συμπαγή και με πολύ κοντά τις γραμμές Λαμία, η οποία έβγαινε σωστά στην αντεπίθεση όποτε της δινόταν η ευκαιρία καθώς έβρισκε χώρους. Δεν μπόρεσε όμως να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της και δη την κορυφαία εξ αυτών, το τετ-α-τετ του Πίτι μετά την κάθετη του Μπλάζιτς, το οποίο όμως απέκρουσε ο Καπίνο στο 5’, με τον Μπλάζιτς να χάνει κι αυτός με τη σειρά του καλή ευκαιρία στο 15’.

Μετά το 20λεπτο ο Χάσι έδωσε εντολή στον Μάριν να συγκλίνει προς το κέντρο και στον Ζιλέ να ανέβει πιο ψηλά για να βοηθάει τον Φορτούνη και κάπως έτσι προέκυψε η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός διέσπασε την άμυνα της Λαμίας, στο 29’. Και σε αντίθεση με τη Λαμία ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή του, όταν ο Μάριν έβγαλε την κάθετη στον Πάρντο, ο οποίος ανατράπηκε από τον Αναστασιάδη, με τον Φορτούνη να πετυχαίνει το 10ο γκολ του από πέναλτι σε δέκα εκτελέσεις στην Super League.  

Η Λαμία συνέχισε να βρίσκει φάσεις αλλά στο 35’ η κεφαλιά του Βουό, από εκτέλεση… πλαγίου του Παντελίδη, σταμάτησε στο δοκάρι του Καπίνο.

Η εικόνα άλλαξε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, καθώς ο Ολυμπιακός μπήκε πιο αποφασισμένος και με περισσότερο νεύρο, ενώ ο Ανσαριφάρντ προβλημάτισε περισσότερο την άμυνα της Λαμίας από τον Μπεν. Ο Ιρανός είχε την ευκαιρία του αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει στο 67’ και τρία λεπτά αργότερα τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν, καθώς ο Μίλιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.  

Κάτι που… δεν αποδείχτηκε πολύ καλό για τη Λαμία, καθώς ο Χάσι έβαλε Φιγκέιρας και Σεμπά αντί Μάριν και Φορτούνη και παραχώρησε την μπάλα στην αντίπαλο, η οποία όμως απέναντι σε οργανωμένη άμυνα δεν κατάφερε να απειλήσει, έχοντας δύο-τρεις καλές στιγμές από στημένες φάσεις, με τον πολύ καλό Βουό να έχει μια κεφαλιά δίπλα από την εστία του Καπίνο.

Λαμία: Παπαδόπουλος, Παντελιάδης (68' Κουτρομάνος), Αναστασιάδης, Κουκόλης (85' Μπουλούλης), Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Όμο, Ακόστα, Βασιλαντωνόπουλος (Βάνερσον 55'), Πίτι, Βουό.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Ομάρ, Ρέτσος, Ρομαό, Μίλιτς, Ζιλέ, Οφόε, Πάρντο, Μάριν (74' Φιγκέιρας), Φορτούνης (78' Σεμπά), Μπεν (64' Ανσαριφάρντ).