Επιστροφή... καταστροφή για τον Ολυμπιακό στο Champions League - Free Sunday
Επιστροφή... καταστροφή για τον Ολυμπιακό στο Champions League

Επιστροφή... καταστροφή για τον Ολυμπιακό στο Champions League

Πραγματοποιώντας ένα εφιαλτικό ξεκίνημα στην επιστροφή του στο Champions League ο Ολυμπιακός έχασε με 3-2 από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στο Καραϊσκάκη και σε σημαντικό βαθμό έχασε με το καλημέρα τις ελπίδες του να φτάσει στην τρίτη θέση του ομίλου και να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στο Europa League. Ο Ολυμπιακός μείωσε με δύο γκολ του Πάρντο στο 89’ και στο 92’.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο Μέσι ήταν σε μεγάλα κέφια και σκόραρε για πρώτη φορά απέναντι στον Μπουφόν και μάλιστα δύο φορές και η Μπαρτσελόνα πήρε εύκολη νίκη στο Καμπ Νόου επί της Γιουβέντους με 3-0. Η ομάδα του Βαλβέρδε είχε εξ αρχής τον έλεγχο, προηγήθηκε στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Μέσι μετά από ένα-δύο με τον Σουάρεζ και μέχρι να μπει το τελευταίο 20λεπτο είχε «καθαρίσει» την αναμέτρηση, με τον Ράκιτις να κάνει το 2-0 από προσπάθεια του Μέσι και προσωρινή απομάκρυνση του Στουράρο και τον Αργεντίνο να σημειώνει το 3-0 στο 69’ με υπέροχη ατομική προσπάθεια.

Στο Καραϊσκάκη, εκείνη που αποδείχτηκε σε μεγάλα κέφια ήταν η Σπόρτινγκ, η οποία ξεκίνησε το παιχνίδι με γκολ, στο φάουλ που κέρδισε στην πρώτη της επιθετική προσπάθεια. Ήταν πολύ έξω από την περιοχή και πλάγια, φαινομενικά ακίνδυνο, ο Πιτσίνι ήρθε τρέχοντας… από μακριά και πάτησε την μπάλα, με τον Ακούνια, αντί να εκτελέσει με στημένη μπάλα, να κάνει ένα βήμα με την μπάλα και να σεντράρει. Αυτό αποδείχτηκε αρκετό για να αρχίσουν να βγαίνουν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, στον χώρο κάλυψης των οποίων κινήθηκαν δύο παίκτες της Σπόρτινγκ, με τον Ντουμπιά να παίρνει την κεφαλιά προ του Καπίνο και να ανοίγει το σκορ.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης και να πιέσει, κέρδισε ένα κόρνερ, η μπάλα αποκρούστηκε, έφτασε στον Οτζίτζα και εκείνος σέντραρε, με τον Ρουί Πατρίσιο να διώχνει δυνατά με την γροθιά του και την πλειονότητα των παικτών του Ολυμπιακού να είναι μέσα ή γύρω από την περιοχή των Πορτογάλων. Η μπάλα έσκασε με δύναμη εκτός περιοχής, ο Φερνάντες προσπάθησε με κεφαλιά να πασάρει στον Ζέλσον που έφευγε στην αντεπίθεση αλλά η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Οτζίτζα, καταλήγοντας στον Ντουμπιά, ο οποίος άνοιξε με την μία στον Ζέλσον στο ύψος του κέντρου. Ο ταχύτατος μεσοεπιθετικός είχε πλέον ανοιχτό το μισό γήπεδο μπροστά του, έφτασε ανενόχλητος τετ-α-τετ με τον Καπίνο και τον νίκησε για το 2-0 στο 13’.

4225870

Ακολούθησε σοκ και αποσυντονισμός για τον Ολυμπιακό, με την Σπόρτινγκ να έχει την ευκαιρία να πετύχει τεράστιο σκορ, έχοντας δύο δοκάρια στην αντεπίθεση (25’ Φερνάντες, 40’ Ζέλσον) και άλλα δύο τετ-α-τετ που έβγαλε ο Καπίνο.

Ο Μπέσνικ Χάσι είχε αποφασίσει να παρατάξει επιθετική δύναμη απέναντι στην επιθετική δύναμη της Σπόρτινγκ και το πλήρωσε ακριβά, καθώς η διαφορά κλάσης και το γρήγορο γκολ ευνόησαν απολύτως τους Πορτογάλους. Η ταυτόχρονη παρουσία των Μαρίν-Φορτούνη-Καρσελά πίσω από τον Τζούρτζεβιτς σήμαινε πως οι Οτζίτζα και Ζιλέ έπρεπε να κρατήσουν μόνοι τους το κέντρο, τουτέστιν ο Ζιλέ ήταν ο μοναδικός μέσος με ανασταλτικό ρόλο. Κάτι που φαινόταν εξ αρχής απίθανο να λειτουργήσει και επιβεβαιώθηκε στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, στο 43’, η Σπόρτινγκ έφτασε και σε τρίτο γκολ, πάλι σε αντεπίθεση, όταν έγινε η μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και ο Φερνάντες έφτασε πρώτος στην μπάλα και νίκησε τον Καπίνο, με το Καραϊσκάκη να ξεσπά σε αποδοκιμασίες.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Χάσι διόρθωσε το αρχικό λάθος του, περνώντας έναν έξτρα παίκτη στο κέντρο, τον Ζντιέλαρ, αντί του Φορτούνη. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν πλέον τόσο ευάλωτος, με την Σπόρτινγκ βέβαια πλέον απλώς να διαχειρίζεται το προβάδισμά της.

Ο Ολυμπιακός είχε κάποιες καλές στιγμές αλλά όχι μεγάλες ευκαιρίες, στο 88’ η Σπόρτινγκ είχε νέο δοκάρι με τον Ντοστ με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ και ένα λεπτό μετά ο Πάρντο μείωσε σε 3-1, πετυχαίνοντας ένα πολύ ωραίο γκολ, με δύσκολη εκτέλεση μετά από όμορφη ατομική προσπάθεια.

4226078

Τρία λεπτά αργότερα ο Πάρντο πέτυχε και δεύτερο γκολ, με προβολή μετά από σέντρα που έγινε, ωστόσο δεν υπήρχε άλλος χρόνος ώστε να δοκιμάσει ο Ολυμπιακός να κλέψει κάτι από την αναμέτρηση.

4226129

Τα γκολ: 2' Ντουμπιά, 13' Ζέλσον, 43' Μπρούνο Φερνάντες - 89', 92' Πάρντο.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρομαό, Ένχελς, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Οτζίτζα, Καρσελά (78' Πάρντο), Φορτούνης (46' Ζντιέλαρ), Μαρίν, Τζούρτζεβιτς (62' Εμενίκε).

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ: Ρουί Πατρίσιο, Πιτσίνι, Κοάτες, Ματιέ, Χόναταν Σίλβα, Καρβάλιο, Μπατάλια, Μπρούνο Φερνάντες (87' Ριστόφσκι), Ακούνια, Ζέλσον (72' Μπρούνο Σέζαρ), Ντουμπιά (63' Ντοστ).