Πέταξε την ευκαιρία η ΑΕΚ, 2-0 ο Αστέρας - Free Sunday
Πέταξε την ευκαιρία η ΑΕΚ, 2-0 ο Αστέρας

Πέταξε την ευκαιρία η ΑΕΚ, 2-0 ο Αστέρας

O ΠΑΟΚ έφερε ισοπαλία, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και η πρωτοπόρος ΑΕΚ απέτυχε να αυξήσει τη διαφορά της στην κορυφή, καθώς στο προτελευταίο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής ηττήθηκε δικαίως από τον Αστέρα στην Τρίπολη, με 2-0.

Έτσι, στο τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής ο Πανιώνιος θα έχει αύριο την ευκαιρία να περάσει πρώτος στη βαθμολογία, εφόσον νικήσει τη Λαμία.

Την τελευταία εβδομάδα η ΑΕΚ βρέθηκε τρεις φορές πίσω στο σκορ. Έχανε 2-0 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και έφτασε σε επική ανατροπή, επικρατώντας με 3-2. Βρέθηκε να χάνει με 2-1 από την Αούστρια Βιέννης και τελικά έσωσε τον βαθμό στο τέλος, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ωστόσο ούτε η Τρίπολη είναι ΟΑΚΑ, ούτε η ΑΕΚ ήταν η ΑΕΚ των δύο προηγούμενων αναμετρήσεων. Αυτή τη φορά εμφανίστηκε μια κουρασμένη ΑΕΚ, με προβληματική αμυντικά αριστερή πτέρυγα (Βινίσιους και στη συνέχεια Γιαννούτσος, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος), η οποία δεν είχε απάντηση στο γκολ που δέχτηκε από τον Αστέρα στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου.

Απάντηση δεν βρέθηκε ούτε όταν ο Χιμένεθ πέρασε παίκτες που είχε αφήσει στον πάγκο για λόγους ξεκούρασης, καθώς ήταν εμφανώς «σκασμένοι». Τρία ματς «στα κόκκινα» μέσα σε μία εβδομάδα αποδείχτηκαν πάνω από τις δυνατότητες του ρόστερ της ΑΕΚ και της φυσικής της κατάστασης αυτή την εποχή.

Απέναντί της βρέθηκε μια καλά οργανωμένη ομάδα, που την πίεσε πολύ και αποτελεσματικά στα δύο τρίτα του γηπέδου, αποδιοργανώνοντας πλήρως την ήδη προβληματική ανάπτυξή της. Έτσι, με τον Αστέρα να μην δείχνει επιθετικές φιλοδοξίες το πρώτο ημίχρονο κύλισε χωρίς να συμβαίνει τίποτα.

Όλα άλλαξαν στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, καθώς στο 47’ η επιμονή του εξαιρετικού νεαρού Δουβίκα εξελίχτηκε σε γκολ, καθώς ταλαιπώρησε τον Βινίσιους στα δεξιά της περιοχής, σούταρε και το διώξιμο του Τσιντώτα απλώς έστρωσε την μπάλα στον επερχόμενο Μουνάφο, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Φάνηκε αμέσως πως η ΑΕΚ δεν είχε το σθένος να αντιδράσει και ο Αστέρας παραλίγο να φτάσει άμεσα και στο 2-0, ωστόσο το σουτ του Ισνάλδο σταμάτησε στο δοκάρι, στο 51’.

Ο Χιμένεθ άλλαξε θέσεις σε παίκτες του και διάταξη, έβαλε διαδοχικά Λιβάια, Χριστοδουλόπουλο και Τρίστασον μήπως πάρει κάτι από το ματς, ωστόσο η ΑΕΚ παρέμενε αναιμική επιθετικά και τελικά ο Αστέρας καθάρισε το παιχνίδι στο 81’, μέσω αντεπίθεσης, με τον Μανιά να νικά τον Τσιντώτα για το 2-0.

Έτσι, η ΑΕΚ είδε τη διαφορά της από τον δεύτερο ΠΑΟΚ να μειώνεται στον ένα βαθμό, ενώ παρέμεινε στον +5 από τον Ολυμπιακό.

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Τσουκαλάς, Μουνάφο, Μαντίντα (91' Τόνσο), Ισνάλδο (79' Τσιλιανίδης), Καλτσάς, Δουβίκας (74' Μανιάς).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Γιαννούτσος, Βινίσιους (55' Λιβάια), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (63' Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Αραούχο (70' Τρίστασον).