Μεγάλη πλην Πύρρειος νίκη για ΑΕΚ στην Νέα Σμύρνη - Χάνει Μάνταλο - Free Sunday
Μεγάλη πλην Πύρρειος νίκη για ΑΕΚ στην Νέα Σμύρνη - Χάνει Μάνταλο

Μεγάλη πλην Πύρρειος νίκη για ΑΕΚ στην Νέα Σμύρνη - Χάνει Μάνταλο

Αυτή τη φορά η ΑΕΚ ήταν αποφασισμένη και άψογα προετοιμασμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά για τις ανάγκες της αναμέτρησης στη Νέα Σμύρνη, οπότε πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις και νίκησε με 1-0 τον Πανιώνιο, παραμένοντας σε επαφή με την κορυφή και προετοιμαζόμενη πλέον για τα δύο μεγάλα ματς που έπονται, με Μίλαν και ΠΑΟΚ.

Όπως όλα δείχνουν, όμως, η νίκη θα αποδειχθεί Πύρρειος, καθώς ο τραυματισμός του Μάνταλου, στη φάση όπου ξεκίνησε το γκολ της νίκης, φαίνεται πως είναι σοβαρός και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ρήξη χιαστού, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι όλη την υπόλοιπη σεζόν. Σε μία κίνηση στήριξης του ηγέτη της ομάδας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έδωσε εντολή για άμεση ανανέωση του συμβολαίου του.

Στη Νέα Σμύρνη, ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, Τσότσιτς-Λαμπρόπουλο-Βράνιες και η επιλογή του δικαιώθηκε, καθώς τα πλάγια μπακ Λόπες και Μπακάκης είχαν την απαραίτητη κάλυψη ώστε να ανεβαίνουν περισσότερο, με συνέπεια να κόψουν το παιχνίδι του Πανιωνίου από τα άκρα. Έτσι, η ΑΕΚ έψαχνε τη συνεργασία Μάνταλου – Λόπες στα αριστερά, ανέλαβε εξ αρχής τον έλεγχο και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες, απέναντι σε έναν Πανιώνιο που ήταν συνολικά κακός στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και έκανε ελάχιστα πράγματα. Με την εξαίρεση του Κότνικ, ο οποίος είδε τον Αραούχο να μην βρίσκει όπως θα ήθελε την μπάλα στο 19’ από πολύ πλεονεκτική θέση αλλά στο 35’ έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Λιβάια και στο επόμενο λεπτό το σουτ του Σιμόες.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Γρηγορίου επέλεξε και αυτός διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς προκειμένου να καλύψει το κενό στα δεξιά της άμυνάς του, ενώ παράλληλα οι παίκτες του μπήκαν πιο δυνατά. Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο αλλά όχι στον βαθμό που τον είχε στο πρώτο ημίχρονο και ο Πανιώνιος έφτασε στην πρώτη του ευκαιρία, από στημένη φάση στο 53’ με τον Μπανανά. Έκτοτε οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν, προτού η ΑΕΚ αυξήσει και πάλι την πίεσή της ψάχνοντας το γκολ της νίκης. Αρχικά ο Μάνταλος βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή και σούταρε με το αριστερό, η μπάλα άλλαξε ελάχιστα πορεία πάνω σε αμυντικό και κατευθύνθηκε εκεί που έπεφτε ο Κότνικ, που κατέγραψε με αυτόν τον τρόπο άλλη μία καθοριστική επέμβαση, όπως έκανε και στο συρτό σουτ του Μπακασέτα στο 80’.

4271246

 

Ένα λεπτό μετά, όμως, ο Μάνταλος έβγαλε με την μία την μπάλα στο κέντρο και στην προσγείωση τραυματίστηκε, Μπακασέτας και Αραούχο έφυγαν στην αντεπίθεση, η άμυνα του Πανιωνίου κόλλησε, οι δύο παίκτες της ΑΕΚ άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, με τελικό αποδέκτη τον Αργεντίνο που πλάσαρε τον Κότνικ, βρίσκοντας το γκολ που τόσο έψαχνε, ενώ είχε σκοράρει στη Νέα Σμύρνη χαρίζοντας τη νίκη στην ΑΕΚ και στο περσινό παιχνίδι για τα πλέι οφ.

4271148

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος (71' Παπαγεωργίου), Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (77' Σαββίδης), Λάμπρου (46' Κάργας), Μασούντ, Γεσίλ (34' Ντουρμισάι)

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς (77' Χριστοδουλόπουλος), Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (63' Γιόχανσον), Μάνταλος, Λιβάια (67' Μπακασέτας), Αραούχο