Το... πούλμαν της ΑΕΛ αποδείχτηκε αδιαπέραστο εμπόδιο για την ΑΕΚ - Free Sunday
Το... πούλμαν της ΑΕΛ αποδείχτηκε αδιαπέραστο εμπόδιο για την ΑΕΚ

Το... πούλμαν της ΑΕΛ αποδείχτηκε αδιαπέραστο εμπόδιο για την ΑΕΚ

Η ΑΕΛ κράτησε στο 0-0 την ΑΕΚ στη Λάρισα σε ένα παιχνίδι από το οποίο το μοναδικό που θα μείνει είναι ότι η ΑΕΚ έχασε δύο βαθμούς στη μάχη του τίτλου και μάλιστα σε ένα γήπεδο από το οποίο ο Ολυμπιακός πέρασε με 3-0.

Η εικόνα της αναμέτρησης ήταν ίδια από την αρχή μέχρι το φινάλε: η ΑΕΚ είχε την μπάλα και προσπαθούσε να αναπτυχθεί ωστόσο η ΑΕΛ αμυνόταν μαζικά όσο και υποδειγματικά και με σύμμαχο τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο ουσιαστικά δεν επέτρεψε ποτέ στην ΑΕΚ να πατήσει απειλητικά την περιοχή της.

Η ΑΕΛ μπήκε στο γήπεδο για να κάνει μόνο ένα πράγμα, να αμυνθεί σωστά και το κατάφερε τηρώντας με ευλάβεια το πλάνο του Ηλία Φυντάνη. Οι γηπεδούχοι έκαναν μία επίθεση στο πρώτο ημίχρονο που κατέληξε σε ένα σουτ του Λαγού που κόντραρε, ενώ η ΑΕΚ είχε μόνο μία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, με ένα σουτ του Μπακασέτα από το ύψος της περιοχής που επίσης κόντραρε.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να επιτεθεί από τον άξονα, προσπάθησε από τα άκρα, ο Χιμένεθ (από την εξέδρα) πέρασε στον αγώνα Μασούντ και Κλωναρίδη για να αυξήσει την πίεση, όσο πλησίαζε προς το τέλος το ματς μέχρι και οι κεντρικοί αμυντικοί της ΑΕΚ ανέβαιναν στην αντίπαλη περιοχή για να πιέσουν, ωστόσο όλα αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά, η ΑΕΛ κρατούσε χωρίς να απειλείται, φτάνοντας σε ένα 0-0 που ήταν δίκαιη ανταμοιβή για την προσπάθειά της.

Στο 73’ η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε ένα πάτημα στο πόδι του Λιβάγια ακριβώς πάνω στη γραμμή της περιοχής, ωστόσο ο διαιτητής Σκουλάς είχε διαφορετική άποψη.

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Ουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς (53' Μασούρας), Ναζλίδης (93' Περόνε), Μιλοσάβλιεβιτς, Κριζμάν (86' Χούμπτσεφ).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Κονέ, Μοράν, Χριστοδουλόπουλος (68' Μασούντ), Λιβάγια (76' Κλωναρίδης), Μπακασέτας (90' Γιακουμάκης), Αραούχο.