Τεράστια ανατροπή για ΑΕΚ, 2-1 τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις - Free Sunday
Τεράστια ανατροπή για ΑΕΚ, 2-1 τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις

Τεράστια ανατροπή για ΑΕΚ, 2-1 τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις

Η ΑΕΚ πήρε τεράστια νίκη επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή, καθώς βρέθηκε να χάνει με γκολ του Ανσαριφάρντ στο 81', ωστόσο ισοφάρισε στο 87' με τον Τσιγκρίνσκι και στο 93' πήρε και τη νίκη, με γκολ του Γιακουμάκη στην αντεπίθεση. 

Ένα τελευταίο δεκάλεπτο αντίθετο με την μέχρι τότε εικόνα του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες να έχουν σε μεγάλο βαθμό αλληλοεξουδετερωθεί και τον Ολυμπιακό να έχει τρεις καλές ευκαιρίες να σκοράρει έναντι δύο της ΑΕΚ. 

Πλέον η ΑΕΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 44 βαθμούς, δύο πίσω από τον πρώτο ΠΑΟΚ (46), ενώ ο Ολυμπιακός έπεσε στην τρίτη θέση, με 42 βαθμούς. Επιπλέον, η ΑΕΚ ζευγάρωσε τις φετινές της νίκες επί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, αμφότερες με ανατροπή. Επεισόδια σημειώθηκαν μετά τη λήξη της αναμέτρησης μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και των ΜΑΤ, στη φυσούνα του Καραϊσκάκη. 

Αν δεν συνέβαιναν αυτά που ακολούθησαν μετά το γκολ του Ολυμπιακού, μετά από λίγο καιρό λίγοι θα θυμόντουσαν το συγκεκριμένο ντέρμπι, το οποίο μπορούμε να το δούμε ως συνέχεια του προηγούμενου, του 0-0 στο Καραϊσκάκη για το Κύπελλο. Το συμπέρασμα του Όσκαρ Γκαρθία μετά το προηγούμενο ντέρμπι ήταν πως δεν έχει και πολλά να φοβηθεί από το επιθετικό παιχνίδι της ΑΕΚ και την οριζόντια, αργή ανάπτυξή της, πως μπορεί να ελέγξει το κέντρο και φορτώνοντας σταδιακά με επιθετικογενείς παίκτες την ομάδα του να βρει ένα γκολ ώστε να κερδίσει με 1-0. Στο 1-0 (ή στο 0-0) στόχευε και ο Μανόλο Χιμένεθ, παρατάσσοντας την ίδια ομάδα, με την ίδια φιλοσοφία όπως στο προηγούμενο παιχνίδι, απλώς την έκανε λίγο πιο ποιοτική στο κέντρο με την προσθήκη του Μασούντ αντί του Λιβάγια.  Και τα δύο πλάνα αποδείχτηκαν σωστά, μέχρι ενός σημείου.

Οι δύο ομάδες σε μεγάλο βαθμό αλληλοεξουδετερώθηκαν και στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι δεν απέκτησε ποτέ ρυθμό, με πολλά φάουλ εκατέρωθεν και τον Τσιντώτα να αντιδρά σωστά στις δύο μοναδικές φάσεις του ημιχρόνου, αμφότερες από σουτ του Πάρντο, στο 25’ και στο 40’. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ άρχισε σταδιακά να κερδίζει κάποια μέτρα και να βγαίνει με μεγαλύτερη συνέπεια στην επίθεση, έχοντας αυτή πλέον τις δύο πολύ καλές στιγμές της, την πρώτη από κεφαλιά του Αραούχο από εξαιρετική θέση, στην καρδιά της περιοχής, που όμως κατέληξε στην αγκαλιά του Προτό και τη δεύτερη από στημένη φάση που κατέληξε σε κεφαλιά του Μασούντ σε αφύλακτη εστία, ωστόσο ο Σισέ με μία ακροβατική κίνηση απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, επίσης με το κεφάλι. Αν κατέληγε στα δίχτυα μία από τις δύο φάσεις τότε πιθανότατα θα δικαιωνόταν απόλυτα το πλάνο του Χιμένεθ για νίκη με 1-0.

Ο Γκαρθία πέρασε στον αγώνα τον Ανσαριφάρντ και στη συνέχεια τον Μάριν και έζησε τη δική του στιγμή δικαίωσης του πλάνου του, καθώς ο Μάριν με το που μπήκε έπιασε ένα δυνατό πλασέ έξω από την περιοχή, όταν του στρώθηκε η μπάλα μετά από καραμπόλα, με τον Τσιντώτα να αποκρούει εντυπωσιακά και την μπάλα να φεύγει οριακά κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα κατέληξε στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος κοντρόλαρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 85’ ο Φορτούνης έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση έχοντας όλο τον χώρο και τον χρόνο, αλλά αποφάσισε να κάνει μία λόμπα από μακριά που κατέληξε στην αγκαλιά του Τσιντώτα. Η ΑΕΚ συνέχισε να κάνει ό,τι έκανε και τελικά έφτασε στην ισοφάριση, επίσης από κόρνερ. Μετά την εκτέλεση και μετά από καραμπόλα ο Τσιγκρίνσκι είδε την μπάλα να έρχεται προς το μέρος του, σούταρε, η μπάλα άλλαξε λίγο πορεία στον Σισέ και κατέληξε στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ αναθάρρησε, ο Ολυμπιακός μπλέχτηκε, έχασε τη συνοχή του -εφόσον άλλοι έψαχναν το προβάδισμα και άλλοι να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν- και όταν έχασε την μπάλα στο κέντρο η ΑΕΚ βγήκε για μία και μοναδική φορά γρήγορα στην επίθεση, ο Γκάλο έκανε την κίνηση στα δεξιά, πήρε την μπάλα και πλαγιοκόπησε, βγάζοντας συρτή σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής, όπου ο Γιακουμάκης νίκησε στο σπριντ και στο τζαρτζάρισμα τον Μποτία, σκόραρε και έγινε ο ήρωας της αναμέτρησης και του «διπλού» στο Καραϊσκάκη.

Ο Μποτία διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα, μέχρι και που έσπρωξε τον διαιτητή Παπαπέτρου, για φάουλ του Γιακουμάκη πάνω του, και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται και για πέναλτι στον Μποτία σε τράβηγμα του Βράνιες στο πρώτο ημίχρονο.  

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουϊ, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ (71' Ταχτσίδης), Οφό (59' Ανσαριφάρντ), Πάρντο (79' Μάριν), Φορτούνης, Μιραλάς.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ (72' Γαλανόπουλος), Μπακασέτας (85' Γιακουμάκης), Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (62' Λιβάγια).

Επεισόδια μετά τη λήξη

Μετά την λήξη της αναμέτρησης περίπου 50 οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στο γήπεδο και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ με καδρόνια, καρέκλες και φωτοβολίδες, τα οποία ανάγκασαν σε υποχώρηση και απάντησαν με δακρυγόνα και στη συνέχεια παρέμειναν στο κέντρο του γηπέδου προτού αποχωρήσουν. Πλέον ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών, ποινή κεκλεισμένων των θυρών δύο έως τεσσάρων αγωνιστικών και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 250.000 ευρώ.

Βίντεο από τα επεισόδια τράβηξε σοκαρισμένος ο Βέλγος πρώην μπασκετμπολίστας και νυν πρόεδρος της ULEB Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ, ο οποίος βρέθηκε στο Καραϊσκάκη.