Είναι καλύτερη, το απέδειξε και προκρίθηκε η ΑΕΚ, 2-1 τον Ολυμπιακό - Free Sunday
Είναι καλύτερη, το απέδειξε και προκρίθηκε η ΑΕΚ, 2-1 τον Ολυμπιακό

Είναι καλύτερη, το απέδειξε και προκρίθηκε η ΑΕΚ, 2-1 τον Ολυμπιακό

 

Μετά το πρωτάθλημα και το Καραϊσκάκη η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό και στο Κύπελλο και στο ΟΑΚΑ με 2-1, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Πλέον η ΑΕΚ έφτασε την φετινή σεζόν τις τρεις νίκες και μία ισοπαλία στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει κόντρα στον Ολυμπιακό. Το κρίσιμο στοιχείο ήταν πως τρεις μέρες μετά το τεράστιο «διπλό» της στο Καραϊσκάκη η ΑΕΚ ήταν εκείνη που έδειξε πιο αποφασισμένη και διψασμένη για τη νίκη και όχι ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα περίμενε κανείς ότι θα ήθελε να δώσει απαντήσεις.

Ο Ολυμπιακός όμως είναι μία ομάδα που συνεχίζει με τον τρίτο της προπονητή μέσα σε μία σεζόν, συν τα ματς με πρώτο προπονητή τον Κόντη -ο οποίος κάθισε στην άκρη του πάγκου εφόσον ο Γκαρθία ήταν στο νοσοκομείο λόγω φλεγμονής σκωληκοειδίτιδας και είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί επέμβαση- και οι παίκτες του είναι εμφανώς μπερδεμένοι, ενώ στο συγκεκριμένο παιχνίδι φάνηκε και ξεκάθαρη διαφορά στη φυσική κατάσταση των δύο ομάδων. Αντιθέτως, η ΑΕΚ δουλεύει δύο χρόνια με τον ίδιο προπονητή και η διαφορά είναι προφανής: διαθέτοντας σαφώς υποδεέστερο ρόστερ έχει σαφώς ανώτερη ομάδα.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, όπως και στο Καραϊσκάκη… πέρασε και δεν ακούμπησε, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται και ελάχιστα πράγματα να συμβαίνουν. Ο Χιμένεθ αναγκάστηκε σε πρόωρη αλλαγή λόγω του τραυματισμού του Λόπες στο 28’, με τον Χριστοδουλόπουλο να περνάει στη θέση του, ενώ ο Κόντης παρέταξε δίδυμο κεντρικών αμυντικών τους Ρομαό και Νικολάου καθώς πέραν του τραυματία Ένγκελς στην προθέρμανση ένιωσε ενοχλήσεις και έμεινε εκτός και ο Σισέ. Η ΑΕΚ είχε σε σπουδαία βραδιά τον Βράνιες, που έκοβε τα πάντα από το ξεκίνημα μέχρι το φινάλε, είχε τον Κονέ να κάνει ένα πληθωρικό παιχνίδι στη μεσαία γραμμή και στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε πιο ψηλά, πίεσε και κράτησε την μπάλα στα πόδια της πολύ περισσότερη ώρα. Ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός δεν απείλησε ποτέ μέχρι να βρεθεί πίσω στο σκορ με δύο γκολ, με το πρώτο γκολ να προκύπτει όταν ο Λιβάγια κυνήγησε τη φάση και ο Ρομαό έδιωξε πάνω του, με τον Κροάτη να προλαβαίνει την μπάλα πριν περάσει εκτός, να την γυρίζει και να καταλήγει στον Μπακάκη στην απέναντι πλευρά, ο οποίος έβγαλε μια συστημένη σέντρα με το («κακό») αριστερό του πόδι και ο Χριστοδουλόπουλος με κεφαλιά έστειλε ανενόχλητος την μπάλα στα δίχτυα, στο 57’. Ανενόχλητος, παρ’ ότι εκείνη την ώρα στην περιοχή υπήρχαν μόνο ερυθρόλευκες φανέλες και η κιτρινόμαυρη του Χριστοδουλόπουλου, εξοργίζοντας, δικαίως, τον Προτό που έδειχνε στη συνέχεια στους αμυντικούς του ότι ήταν τρεις εναντίον ενός και κανείς δεν κινήθηκε προς την μπάλα.

Η ΑΕΚ έμεινε ψηλά και συνέχισε να πιέζει, είχε άλλες δύο καλές ευκαιρίες και τελικά έφτασε στο 2-0, όταν έγινε η μπαλιά στον Αραούχο στο 73’, εκείνος έφερε την μπάλα εκεί που ήθελε και έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ με το αριστερό, νικώντας τον Προτό.

Δέκα λεπτά αργότερα κι ενώ η ΑΕΚ εξακολουθούσε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, στην πρώτη του επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός κέρδισε κόρνερ, κάπου εκεί ο Μιραλάς έφτυσε τον Μπάρκα σε μια αντιαθλητική ενέργεια και αμέσως μετά οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν σε 2-1 με κεφαλιά του Ταχτσίδη. Η ΑΕΚ οπισθοχώρησε αλλά δεν πανικοβλήθηκε, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βρει και δεύτερο γκολ με σέντρες, ωστόσο η κεφαλιά του Τζούρτζεβιτς στο 89’ πήγε καρφωτή στο χορτάρι και πήρε πολύ ύψος, με συνέπεια ο Μπάρκας να διώξει σε κόρνερ, ενώ άλλη μία κεφαλιά του Ταχτσίδη δεν είχε την απαραίτητη δύναμη και η ΑΕΚ έφτασε σε μια πολύ δίκαιη νίκη-πρόκριση.

Στο ΟΑΚΑ στήθηκε πάρτι και η ΑΕΚ συνεχίζει και στους τρεις στόχους της, στου Ρέντη δυσαρεστημένοι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί περίμεναν τους παίκτες για να τους τα… ψάλλουν, ενώ δυσαρέσκεια για την απόδοση των παικτών υπήρχε και από την διοίκηση του Ολυμπιακού. Η οποία βέβαια θα πρέπει να αναλογιστεί και τις δικές της, τεράστιες ευθύνες για την εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός, με παίκτες δεδομένης αξίας να αποδίδουν πολύ κάτω των δυνατοτήτων τους.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Λόπες (27΄λ.τρ. Χριστοδουλόπουλος), Σιμόες, Κονέ, Γκάλο, Μπακασέτας (89΄ Γαλανόπουλος), Μασούντ, Λιβάγια (66΄ Αραούχο)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρήστος Κόντης*): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ρομαό, Νικολάου, Κούτρης, Ζιλέ (65΄ Οφόε), Ταχτσίδης, Μάριν (69΄ Πάρντο), Φορτούνης, Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (75΄ Τζούρτζεβιτς).