Έμεινε ισόπαλη και... δεύτερη η ΑΕΚ στο Περιστέρι - Free Sunday
Έμεινε ισόπαλη και... δεύτερη η ΑΕΚ στο Περιστέρι

Έμεινε ισόπαλη και... δεύτερη η ΑΕΚ στο Περιστέρι

Η ΑΕΚ έχασε στο Περιστέρι την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς ο Ουάρντα ισοφάρισε στο τέλος για τον Ατρόμητο και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε 1-1, με την ΑΕΚ να παραμένει δεύτερη, έναν βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ.

Με τον Χιμένεθ να φρεσκάρει την ομάδα του σε σχέση με το παιχνίδι στην Ουκρανία η ΑΕΚ είχε ένα πολύ καλό πρώτο 20λεπτο, στο οποίο προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ για να ξεκλειδώσει την άμυνα του Ατρόμητου, ο οποίος έκανε το… γνωστό του πρώτο ημίχρονο κόντρα στους «μεγάλους», προσπαθώντας να ελέγξει τον ρυθμό και να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους για την εστία του. Η πίεση της ΑΕΚ είχε αποτέλεσμα δύο καλές στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ μετά το 20λεπτο ο Αστέρας ισορρόπησε και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται και με μοναδικό σημείο αναφοράς δύο εκτελέσεις φάουλ του Ουάρντα, με τη δεύτερη να κοντράρει στο τείχος και να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα.

Ανάλογη εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ατρόμητο να δείχνει πολύ πιο φρέσκος και σταδιακά να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στο 68’ τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν, όταν η ΑΕΚ έκλεψε την μπάλα και ο Αραούχο άνοιξε την αντεπίθεση, έδωσε στον Λιβάγια στα δεξιά, ο οποίος του την γύρισε, ο Γιαννούλης απέτυχε να αποσοβήσει τον κίνδυνο και ο Αραούχο πήρε την μπάλα, απέφυγε την έξοδο του Γιαννιώτη και άνοιξε το σκορ.

Ο Ατρόμητος πίεσε για την ισοφάριση και η ΑΕΚ βρήκε φάσεις στην αντεπίθεση, με τον Χουλτ να σεντράρει στο 74’, τον Γιαννιώτη να χάνει την μπάλα αλλά τον Αραούχο να μην μπορεί να σκοράρει, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μασούντ γύρισε στον Αραούχο στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Αργεντίνος έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει το δεύτερο προσωπικό και ομαδικό γκολ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα η υπεροχή του Ατρόμητου δικαιώθηκε. Μαζί της δικαιώθηκε και η επιλογή του ΠΑΟΚ να του δώσει δανεικό τον Ουάρντα, ο οποίος στο 80’ κινήθηκε προς την περιοχή από τα δεξιά, ο Μοράν δεν τον πίεσε και ο Αιγύπτιος έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ και ισοφάρισε, διατηρώντας έτσι τον ΠΑΟΚ στην κορυφή. Ο Ουάρντα το πανηγύρισε κάνοντας ότι... αυτοπυροβολήθηκε, λόγω της επίθεσης που δέχτηκε μεσοβδόμαδα.
Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Γιαννούλης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Μπουσουλάζιτς (78’ Κωτσόπουλος), Μάντσον, Βασιλακάκης, Ουάρντα (90’ Καρασαλίδης), Ντιγκινί (53’ Μπρούνο), Ντάουντα.
ΑΕΚ: Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Χουλτ, Γκάλο, Σιμόες (52’ Μοράν), Γαλανόπουλος, Μπακάκης, Χριστοδουλόπουλος (73’ Μασούντ), Λιβάγια, Αραούχο (80’ Μπακασέτας).