Ο θαρραλέος Παναθηναϊκός πήρε 1-1 στο Καραϊσκάκη από τον κακό Ολυμπιακό - Free Sunday
Ο θαρραλέος Παναθηναϊκός πήρε 1-1 στο Καραϊσκάκη από τον κακό Ολυμπιακό

Ο θαρραλέος Παναθηναϊκός πήρε 1-1 στο Καραϊσκάκη από τον κακό Ολυμπιακό

Ένας κακός Ολυμπιακός, ένας Παναθηναϊκός που έκανε ό,τι μπορούσε, ήταν συνολικά ανώτερος και αποχώρησε με την ισοπαλία 1-1 από το κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη, παραμένοντας στο κυνήγι της πέμπτης θέσης την ώρα που οι πρωταθλητές βλέπουν να δυσκολεύει όλο και περισσότερο η προσπάθεια να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους.

Ο πολύ λιγότερο ποιοτικός Παναθηναϊκός κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, πηγαίνοντάς το σε χαμηλό τέμπο και κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του, καθώς είχε σε πολύ καλή μέρα όλη την αμυντική τετράδα και, κυρίως, τους δύο κεντρικούς του μέσους, με τους Τζανδάρη και Κάτσε να είναι εξαιρετικοί και ιδίως ο πρώτος ήταν καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης: έκοβε, μοίραζε, έδινε βοήθειες στο πλάι, απειλούσε με σουτ, έκανε τα πάντα. Επιπλέον, ο Κουλιμπαλί, χωρίς να έχει καλές τελικές επιλογές, ταλαιπωρούσε τον Χατζισαφί και κάλυπτε τον Γιόχανσον, ο Δώνης έκανε αυτά που απαιτούνταν από αυτόν, ο Άλτμαν έκανε ένα από τα πιο μεστά του παιχνίδια στον Παναθηναϊκό και μαζί  με τον Δώνη πίεσαν πολύ τον Ρομαό και τους κεντρικούς αμυντικούς του Ολυμπιακού, δυσκολεύοντας πολύ την πρώτη μπαλιά στην ανάπτυξη των «ερυθρολεύκων». Θα μπορούσε να πει κανείς πως η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ουζουνίδης εξάντλησε τις δυνατότητές της στο χορτάρι του Καραϊσκάκη.

Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν έκαναν οι έντεκα που παρέταξε ο Γκαρθία. Οι κεντρικοί μέσοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν, με την εξαίρεση του Ταχτσίδη ο οποίος προσπάθησε να συντονίσει την ανάπτυξη της ομάδας του και πέρασε αρκετές μπαλιές, οι επιθετικοί δεν τροφοδοτήθηκαν με συνέπεια και όποτε πήραν μπαλιές με καλές προϋποθέσεις δεν τις αξιοποίησαν. Η δε άμυνα ήταν ασταθής, κάτι που μέτρησε στο διάστημα που ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα αλλά παρ’ όλ’ αυτά κατάφερε να πιέσει και να φτάσει στην ισοφάριση.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ήταν ασορτί με το κλίμα στις εξέδρες, δηλαδή ανύπαρκτος. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε με άνεση τον βασικό του στόχο, να εξαλείψει τους κινδύνους για την εστία του Βλαχοδήμου και ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός, με μοναδική πραγματική ευκαιρία του ημιχρόνου εκείνη που σπατάλησε ο Μιραλάς στο 45’, με την μπάλα να περνάει έξω από τα δοκάρια του Βλαχοδήμου ενώ σούταρε από το ύψος του πέναλτι μετά το γύρισμα του Πάρντο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο καλές στιγμές για τον Ολυμπιακό, όταν ο Ταχτσίδης άνοιξε γρήγορα και κάθετα το παιχνίδι για τον Οφόε, εκείνος βρήκε τον Μιραλάς που μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ του πήγε πάνω στον Βλαχοδήμο. Από την εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Ένχελς και πήγε στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού.

Η πρώτη αλλαγή ήρθε από τον Γκαρθία με τον Φορτούνη αντί του Οφόε στο 56’ και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρομαό τον βρήκε με κάθετη μπαλιά και ο Φορτούνης έδωσε με την μία στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή με τον Οικονόμου να ξεκινάει να του τραβάει τη φανέλα εκτός περιοχής, ο Ανσαριφάρντ μπήκε στην περιοχή, πέρασε και σούταρε άουτ αλλά ο διαιτητής Ευαγγέλου υπέδειξε το πέναλτι και απέβαλε τον Οικονόμου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φορτούνης και έκανε το 1-0, στο 62’.

4394157

Ο Ουζουνίδης αντέδρασε περνώντας τον Αυλωνίτη στη θέση του Κάτσε και τον Μουνιέ αντί του Δώνη, με τον Αυλωνίτη να πηγαίνει δίπλα στον Κουρμπέλη στο κέντρο της άμυνας και τον Λουντ να οπισθοχωρεί δίπλα στον Τζανδάρη. Η είσοδος του Μουνιέ αναστάτωσε έναν Ολυμπιακό που έδειξε μπερδεμένος μετά το γκολ που σημείωσε, δίνοντας την μπάλα και μαζί της θάρρος και… δικαιώματα στον Παναθηναϊκό. Στο 69’ και στο 80’ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, ενώ στο 82’ και στο 84’ ο Τζούρτζεβιτς σπατάλησε δύο τεράστιες ευκαιρίες να κάνει το 2-0, στην πρώτη μετά από ωραία συνεργασία Μιραλάς και Φορτούνη βρέθηκε ολομόναχος με όλο το τέρμα απέναντί και έκανε ένα απογοητευτικό σουτ, «τσιμπώντας» την μπάλα και περνώντας την πάνω από τα δοκάρια.

4394228

Στη δεύτερη βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ στα δεξιά της περιοχής αλλά επέλεξε να κάνει γύρισμα πάνω στον Λουντ.

4394230

Στην επόμενη φάση ο Τζανδάρης βρήκε τον Μουνιέ στην αριστερή πτέρυγα, εκείνος έκανε την κίνηση και έδωσε στον Ινσούα που έκοβε με ορμή στην περιοχή, ο Ένχελς έβαλε το πόδι του και τον ανέτρεψε, με το σώμα του Ινσούα να είναι μέσα στην περιοχή αλλά το πίσω πόδι που βρήκε ο Ένχελς εκτός αυτής, με τον Ευαγγέλου να καταλογίζει λανθασμένα πέναλτι, σε μία πολύ γρήγορη και δύσκολη φάση βέβαια και με τον Ένχελς να είναι πάνω στη γραμμή της περιοχής.

4394235

4394236

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μουνιέ και, όπως και ο Φορτούνης νωρίτερα, έστειλε τον τερματοφύλακα στην απέναντι γωνία, κάνοντας το 1-1. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μια σημαντική, κυρίως για την αυτοπεποίθησή του, ισοπαλία.

4394339

Πολύ άτυχος φάνηκε ο Άλτμαν στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν πήγε να διώξει άτσαλα και στην προσπάθειά του να μην υποπέσει σε πέναλτι προσγειώθηκε άσχημα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει υποστεί ρήξη χιαστού, κάτι που αν επιβεβαιωθεί αναμένεται να επιστρέψει την επόμενη σεζόν.

4394329

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Χατζισαφί, Μποτία, Ένχελς, Ομάρ, Ταχτσίδης, Ρομαό, Μιραλάς, Οφόε (56' Φορτούνης), Πάρντο (90' Μαρίν), Ανσαριφάρντ (77' Τζούρτζεβιτς)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Ινσούα, Κουρμπέλης, Οικονόμου, Γιόχανσον, Λουντ, Τζανδάρης, Κάτσε (65' Αυλωνίτης), Κουλιμπαλί (80' Χατζηγιοβάννης), Άλτμαν, Δώνης (65' Μουνιέ).