Εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της η ΑΕΚ, 1-0 τον Πανιώνιο και πρωτιά - Free Sunday
Εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της η ΑΕΚ, 1-0 τον Πανιώνιο και πρωτιά

Εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της η ΑΕΚ, 1-0 τον Πανιώνιο και πρωτιά

Νέα ανατροπή στην κορυφή της βαθμολογίας επεφύλασσε η 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος, καθώς η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την «γκέλα» του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, νίκησε τον Πανιώνιο με 1-0 στο ΟΑΚΑ και πέρασε πρώτη, με 54 βαθμούς έναντι 52 του ΠΑΟΚ.

Επιπλέον αύριο αναμένεται και η απόφαση για το ματς που δεν έγινε στην Τούμπα την προηγούμενη αγωνιστική, μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, οπότε τα βαθμολογικά δεδομένα ενδέχεται να αλλάξουν, ενώ την επόμενη Κυριακή είναι το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα.

Με το παιχνίδι του ΠΑΟΚ να έχει προηγηθεί η ΑΕΚ εμφανίστηκε έτοιμη για το ραντεβού της με την κορυφή κι ενώ οι περίπου 20.000 οπαδοί της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ φώναζαν «να’ τοι, να ‘τοι οι πρωταθλητές». Η ομάδα του Χιμένεθ ξεκίνησε πιεστικά, είχε την μπάλα στα πόδια της και έψαξε οργανωμένα το γκολ, δημιούργησε ευκαιρίες με αποδέκτη τον Λιβάγια αλλά ο Κότνικ είχε τις απαντήσεις. Στο 21’ όμως ο Γκάλο έβγαλε εξαιρετική σέντρα με το αριστερό και η κεφαλιά του Λιβάγια ανάλογης ποιότητας, οπότε τα περιθώρια για τον Κότνικ ήταν ελάχιστα και το 1-0 γεγονός.  

Απέναντι σε έναν Πανιώνιο που δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ στην αντίπαλη περιοχή στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ απέδωσε ωραίο ποδόσφαιρο αλλά δεν έφτασε ποτέ στο 2-0, άλλοτε λόγω του Κότνικ και άλλοτε λόγω αστοχίας.

Συνεπώς όσο περνούσε η ώρα στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ αγχωνόταν, παρ’ ότι δεν απειλούνταν από τον Πανιώνιο. Ένα γκολ όμως μπορεί και να το δεχτείς από το… πουθενά, οπότε ο Χιμένεθ αποφάσισε πως προείχε η διατήρηση του μηδέν στην άμυνα, έβαλε τον Μπακάκη και έκανε τρεις τους κεντρικούς του αμυντικούς, η ΑΕΚ έγινε ακόμη πιο συμπαγής, δεν κινδύνευσε ποτέ και αν δεν ήταν ο Κότνικ σε μεγάλη βραδιά θα μπορούσε να διευρύνει το προβάδισμά της στο τέλος.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος (88' Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Χριστοδουλόπουλος (64' Μασούντ), Λιβάια (69' Μπακάκης), Μπακασέτας, Αραούχο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου (65' Μπραχίμι), Μπανανά, Βλάχος, Κόρμπος, Πινιώτης (72' Γεσίλ), Σαββίδης, Σαραμαντάς, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (82' Βουκελάτος)