Στον τελικό του Κυπέλλου με γκολάρα του Λάζαρου στο 95' η ΑΕΚ - Free Sunday
Στον τελικό του Κυπέλλου με γκολάρα του Λάζαρου στο 95' η ΑΕΚ

Στον τελικό του Κυπέλλου με γκολάρα του Λάζαρου στο 95' η ΑΕΚ

Χάρη σε ένα απίθανο γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 την ΑΕΛ και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει, όπως και πέρυσι, τον ΠΑΟΚ.

Ένα συναπάντημα που δεδομένα θα κρίνει πολλά και για το… μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς τα όσα θα συμβούν στον τελικό θα επηρεάσουν την επικείμενη απόφαση της FIFA για το ποδοσφαιρικό Grexit.

Η ΑΕΚ είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο απέναντι σε μια ΑΕΛ που αμυνόταν και προσπαθούσε να χαλάσει το παιχνίδι της ΑΕΚ, υπερασπιζόμενη τη νίκη της με 2-1 στον πρώτο αγώνα. Η προσπάθειά της στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία στο πρώτο ημίχρονο, καθώς η ΑΕΚ είχε διαρκώς την μπάλα στα πόδια της αλλά δεν μπορούσε να μπει στην αντίπαλη περιοχή, ολοκληρώνοντας το πρώτο ημίχρονο χωρίς να καταγράψει ευκαιρία.

Ίδια εικόνα και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με την Λάρισα μάλιστα να βρίσκει δύο ευκαιρίες στην αντεπίθεση, την πρώτη στο 48’ με τον Κρίζμαν που καθυστέρησε και έχασε μεγάλη ευκαιρία και τη δεύτερη στο 57’ με τον Ντέλετιτς, ο οποίος ανάγκασε τον Μπάρκα σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Μπροστά στην κατάσταση που είχε διαμορφωθεί ο Χιμένεθ άρχισε να φορτώνει την επίθεσή του, περνώντας διαδοχικά στο παιχνίδι Χριστοδουλόπουλο, Μασούντ και Γιακουμάκη, καταλήγοντας, από το αρχικό 3-5-2, σε κάτι που έμοιαζε με 4-2-4.

Η ΑΕΚ πλέον έκλεισε την ΑΕΛ στην περιοχή της και επιτιθόταν κατά κύματα, άρχισε να δημιουργεί με συνέπεια ευκαιρίες αλλά η άμυνα της ΑΕΛ άντεχε, χαρακτηριστικό παράδειγμα το τρομερό τάκλιν του Μιλοσάβλιεβιτς στον Αραούχο, και το παιχνίδι έφτασε στις καθυστερήσεις.

Η ΑΕΚ έπαιρνε διαδοχικά κόρνερ, στο 94’ ανέβηκε και ο Μπάρκας στην περιοχή της ΑΕΛ, ο Αραούχο έκανε την εκτέλεση από αριστερά, ο Μπάρκας πήδηξε για την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Χριστοδουλόπουλος κοντρόλαρε με το στήθος, η μπάλα πήρε ύψος, ο Χριστοδουλόπουλος γύρισε το σώμα του και έπιασε ένα βολέ με ψαλιδάκι, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ και χαρίζοντας στην ομάδα του την πρόκριση στον τελικό της 12ης Μαΐου.

4435493

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γκάλο (73’ Γιακουμάκης), Κονέ (64’ Μασούντ), Σιμόες, Μπακασέτας (52’ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια, Αραούχο.

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Μόρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιοβάνοβιτς, Αγκάνοβιτς (79’ Ρέντζας), Ντέλετιτς (83’ Περόνε), Κρίζμαν (76’ Ναζλίδης), Χούμπτσεβ.