Πήρε την πρόκριση ο ΠΑΟΚ, κόντρα στην Μπενφίκα στα πλέι οφ - Free Sunday
Πήρε την πρόκριση ο ΠΑΟΚ, κόντρα στην Μπενφίκα στα πλέι οφ

Πήρε την πρόκριση ο ΠΑΟΚ, κόντρα στην Μπενφίκα στα πλέι οφ

Ο ΠΑΟΚ πήρε το 0-0 στην Μόσχα από την Σπαρτάκ και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπενφίκα. Ένα βήμα απέμεινε για την πραγματοποίηση του μεγάλου του στόχου, το πιο δύσκολο απ’ όλα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο για να υπερασπιστεί τη νίκη του με 3-2 στον πρώτο αγώνα και αυτό έκανε από την αρχή μέχρι το τέλος, συγκεντρωμένος στον στόχο του, αποφασισμένος, με εξαιρετική αμυντική προσπάθεια ατομικά και ομαδικά. Διευκολύνθηκε από την αποβολή του Λουίς Αντριάνο στο 33’, ο οποίος έριξε αγκωνιά στον Κρέσπο, έχασε ευκαιρίες και έδωσε θάρρος στην Σπαρτάκ αλλά όταν η μπάλα «έκαιγε» οι παίκτες του Λουτσέσκου διατήρησαν το «καθαρό μυαλό» τους, είχαν σωστές επιλογές και καίριες αμυντικές επεμβάσεις, με την τετράδα της άμυνας να είναι εξαιρετική (με και χωρίς Βιεϊρίνια), όπως και ο Μαουρίτσιο που κράτησε μπάλα και έδωσε ανάσες στους συμπαίκτες του.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με δύο καλές στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ ήταν τυχερός στο 26’, όταν με κεφαλιά η Κάνιας παραλίγο να βάλει αυτογκόλ, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 33’ ήρθε η αποβολή του Λουίς Αντριάνο και στο 37’ ο Πρίγιοβιτς έχασε τεράστια ευκαιρία, αστοχώντας εξ επαφής.

Ο Ουάρντα πήρε τη θέση του εκνευρισμένου Ελ Καντουρί στο ημίχρονο και στο 54’ μαζί με τον Πέλκα έχασαν… τριπλή ευκαιρία. Ακολούθησε ένα καλό διάστημα της Σπαρτάκ, στο οποίο πίεσε τον ΠΑΟΚ, με την είσοδο του Ζε Λουίς και την σταθερά καλή παρουσία του Ζόμπνιν να της δίνουν επιθετική πνοή. Άλλες δύο χαμένες ευκαιρίες από τον Πέλκα, ένα άστοχο πλασέ του Ζόμπνιν για την Σπαρτάκ, αλλά στο τελευταίο τέταρτο όλες οι αντιδράσεις των παικτών του ΠΑΟΚ ήταν άψογες και δεν άφησαν περιθώριο στην Σπαρτάκ να γίνει απειλητική.

Σπαρτάκ Μόσχας: Μαξιμένκο, Εσένκο, Ζιγκό, Ζίγκια, Κομπάροφ (76’ Μελχαρέχο), Γκλουσακόφ, Φερνάντο (62’ Σαμέντοφ), Ζόμπνιν, Τασάεφ (46’ Ζε Λουίς), Λουίς Αντριάνο, Πρόμες.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια (64’ Χατσερίντι), Μαουρίτσιο, Κάνιας, Λημνιός, Ελ Καντουρί (46’Ουάρντα), Πέλκας (79’ Σάχοφ), Πρίγιοβιτς.