Nίκησε, προκρίθηκε και σφραγίζει την πρόκριση στους ομίλους κόντρα στην Βίντι η ΑΕΚ - Free Sunday
Nίκησε, προκρίθηκε και σφραγίζει την πρόκριση στους ομίλους κόντρα στην Βίντι η ΑΕΚ

Nίκησε, προκρίθηκε και σφραγίζει την πρόκριση στους ομίλους κόντρα στην Βίντι η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πήρε μεγάλη νίκη επί της Σέλτικ με 2-1 και θα βρεθεί στα πλέι οφ του Champions League όπου με αντίπαλο την Βίντι μπορεί να κάνει το καθοριστικό βήμα για την συμμετοχή της στους ομίλους της διοργάνωσης. Θα μπορούσε να πει κανείς πως τα πιο δύσκολα τα άφησε πίσω της η πρωταθλήτρια Ελλάδος, εφόσον κόντρα στην Σέλτικ δεν ήταν το φαβορί, ενώ κόντρα στην Βίντι (έως πρότινος Βιντεότον) είναι.

Η ΑΕΚ παίρνοντας ώθηση από τους 40.000 οπαδούς της που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς, όταν μόλις στο 6’ ο Χουλτ γύρισε την μπάλα από αριστερά και ο Γκάλο, αγωνιζόμενος σε θέση δεξιού μεσοεπιθετικού, άνοιξε το σκορ. Ο Κλωναρίδης μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ τρία λεπτά αργότερα. Σταδιακά η Σέλτικ ανασυντάχθηκε και άρχισε να γυρίζει την μπάλα και να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, όμως η ΑΕΚ πρέσαρε σωστά και δεν κινδύνευε, με τον Τίερνι από αριστερά να συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή για την ΑΕΚ και το μόλις άουτ πλασέ του Γκρίφιθς στο 33’ την μεγαλύτερη απειλή για την εστία του Μπάρκα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με γκολ για την ΑΕΚ, όταν στο 50’ ο Λιβάια, που είχε ένα πολύ μεστό παιχνίδι, έκανε το 2-0 εκμεταλλευόμενος την κεφαλιά-πάσα του Λαμπρόπουλου από το φάουλ που εκτέλεσε ο Γκάλο. Η Σέλτικ έβγαλε αντίδραση εφόσον είδε την πρόκριση να απομακρύνεται, ωστόσο Οικονόμου, Λαμπρόπουλος είχαν καίριες επεμβάσεις και ο Μπάρκας έκανε μεγάλη απόκρουση στη συνέχεια.

Η ΑΕΚ ήδη από το πρώτο ημίχρονο έψαχνε το γκολ στις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές θα μπορούσε να φτάσει στο 3-0, με τον Κλωναρίδη, αντί γι’ αυτό όμως η Σέλτικ μείωσε στο 78’, με κεφαλιά του Σινκλέρ, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, ωστόσο η ΑΕΚ κράτησε μέχρι το τέλος τη νίκη που σήμανε και την πρόκρισή της στα πλέι οφ.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Aλεφ, Γκάλο (81’ Αλμπάνης), Μπακασέτας (90’ Τσόσιτς), Κλωναρίδης (72’ Μάνταλος), Λιβάια.

Σέλτικ: Γκόρντον, Χέντρι, Σιμούνοβιτς, Λούστιγκ (60’ Ντεμπελέ), Φόρεστ, Τίερνι, Μπράουν, ΜακΓκρέγκορ, Ρόγκιτς (75’ Σινκλέρ), Ντσάμ, Γκρίφιθς.