Bundesliga: Η Επιστροφή! - Free Sunday
Bundesliga: Η Επιστροφή!

Bundesliga: Η Επιστροφή!

Κάθε εβδομάδα η Free Sunday, σε συνεργασία με το εξειδικευμένο πάνω στο στοίχημα site www.betarades.gr, σας ενημερώνει διεξοδικά με μοναδικό στόχο το… ταμείο.

Μετά από πολύ καιρό ένα κορυφαίο πρωτάθλημα επιστρέφει στη δράση. Ο λόγος φυσικά για την Bundesliga, που είναι η πρώτη top διοργάνωση που γύρισε στα γήπεδα. Αναμένεται μάλιστα να προσελκύσει μέχρι και 1 δισεκατομμύριο τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκτός από την Bundesliga, στη Γερμανία ξεκινάει και η δεύτερη κατηγορία. Πρόκειται επίσης για ένα δυνατό πρωτάθλημα, που ενδιαφέρει και τους φίλους του Στοιχήματος. Συνεπώς, οι στοιχηματικές μας επιλογές αυτή την εβδομάδα εστιάζουν στη Γερμανία. Ωστόσο, δεν ξεχνάμε τη Λευκορωσία, που μας κράτησε συντροφιά στα δύσκολα. Έτσι, ξεχωρίσαμε συνολικά τρία ματς που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Οι προτάσεις της ημέρας ξεκινάνε από τον αγώνα της Βέχεν με τη Στουτγκάρδη. Είναι η 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας. Το παιχνίδι θα γίνει στις 14:30. Η Στουτγκάρδη είναι σαφώς ανώτερη ομάδα από τη σημερινή της αντίπαλο. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση και παλεύει σκληρά για την απευθείας άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Συνεπώς, τέτοια ματς πρέπει να τα παίρνει. Ωστόσο, η επιστροφή μετά από τόσο μεγάλο διάστημα μας κάνει επιφυλακτικούς. Άλλωστε κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Στον πρώτο γύρο, μάλιστα, η Στουτγκάρδη έχασε με 1-2 από τη Βέχεν. Έχει κάποια θέματα στην άμυνα η Στουτγκάρδη, αλλά επιθετικά παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη απόψε.

Μεγάλη βαθμολογική ανάγκη όμως έχει και η Βέχεν. Οι γηπεδούχοι μάχονται για την παραμονή στην κατηγορία και έχουν πολύ δύσκολο έργο μπροστά τους. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη 16η θέση, που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής. Απέχουν μόλις έναν πόντο από τον απευθείας υποβιβασμό. Το βασικό πρόβλημα της Βέχεν εντοπίζεται στην άμυνα. Δέχεται εύκολα φάσεις και γκολ, έχοντας ήδη 43 γκολ παθητικό. Πριν από τη διακοπή είχε πάρει μεγάλο «διπλό» με 2-6 επί της Όσναμπρικ. Παρά το γεγονός ότι έχει θέματα αμυντικά, δεν κλείνεται πίσω. Αντίθετα, προσπαθεί να κάνει το παιχνίδι της και… ό,τι προκύψει. Θα δώσει μεγάλη μάχη και σε αυτό το ματς, έστω και σαν αουτσάιντερ.

Η Στουτγκάρδη έχει το πάνω χέρι για τη νίκη, αλλά το παιχνίδι κρύβει παγίδες. Είναι καλύτερο να περιμένουμε λίγο ακόμα και προς το παρόν να ασχοληθούμε με τα γκολ, όσον αφορά αυτές τις ομάδες. Όπως και στον πρώτο γύρο, περιμένουμε ένα παιχνίδι «ανοιχτό», με πολλές φάσεις. Βλέπουμε τη 2.Bundesliga να επιστρέφει με σκορ και θέαμα. Συνεπώς, καταλήγουμε στο Over 2.5 σε απόδοση 1.72.

«Καίγεται» η Μάιντς

Από τη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας μεταφερόμαστε στην πρώτη, τη μεγάλη Bundesliga. Στις 16:30 η Κολωνία υποδέχεται τη Μάιντς. Οι γηπεδούχοι ήταν σε καλή κατάσταση πριν από τη διακοπή. Μετρούσαν τρεις συνεχόμενες νίκες, πριν χάσουν από την Γκλάντμπαχ με 2-1. Όμως αυτό ήταν ένα πάρα πολύ απαιτητικό εκτός έδρας ματς και δεν αποτελεί… γκέλα για την Κολωνία η ήττα. Γενικά, έχει πραγματοποιήσει μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Δεν έχει ξεμπερδέψει με την παραμονή και πρέπει να προσέξει για να μην την πατήσει.

Από την άλλη, η Μάιντς ήταν σε μέτρια φόρμα πριν από δύο μήνες. Είχε δύο ματς αήττητη, με νίκη επί της Πάντερμπορν και ισοπαλία με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ. Βέβαια, έχει βαθμολογικό πρόβλημα. Τη βρίσκουμε στη 15η θέση της κατάταξης, με 26 πόντους. Είναι στο +4 από τα μπαράζ παραμονής και στο +8 από τον απευθείας υποβιβασμό. Γίνεται αντιληπτό ότι δεν έχει τελειώσει η υπόθεση «παραμονή» για τη Μάιντς. Βέβαια, πρόκειται για μια καλή ομάδα, που, αν βελτιωθεί αμυντικά, λογικά δεν θα κινδυνεύσει. Έχει ικανούς παίκτες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και πρέπει να το εκμεταλλευτεί.

Τον Οκτώβριο η Μάιντς είχε κερδίσει με 3-1 την Κολωνία. Οι διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν είναι μεγάλες. Οι φιλοξενούμενοι έχουν τα φόντα να πάρουν αποτέλεσμα και έχουν και μεγαλύτερο κίνητρο. Το Χ2 σε απόδοση 1.93 έχει αξία.

Οφείλει να αντιδράσει η Ντιναμό

Το πρόγραμμα της Κυριακής έχει και Λευκορωσία. Όπως αναφέρθηκε, είναι το πρωτάθλημα που μας κράτησε στα… δύσκολα. Έτσι, θα το τιμήσουμε με στοιχηματική επιλογή. Το ματς που μας απασχολεί είναι το Ντιναμό Μινσκ - Ισλόχ. Η Ντιναμό έχει μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς. Είναι έναν πόντο πάνω από τα μπαράζ παραμονής και στο +6 από τον απευθείας υποβιβασμό. Δεν έχει μπει καλά στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές και πρέπει να συνέλθει. Έχει την πρόσφατη παράδοση με το μέρος της απέναντι στην Ισλόχ. Είναι άλλωστε αήττητη στα επτά τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια. Απόψε θα ψάξει μόνο τη νίκη.

Στην αντίπερα όχθη, η Ισλόχ έχει κάνει καλύτερο ξεκίνημα και έχει συγκεντρώσει έξι πόντους περισσότερους από την Ντιναμό. Εκτός έδρας, όμως, αντιμετωπίζει προβλήματα. Μετράει δύο συνεχόμενες ήττες μακριά από το «σπίτι» της, και μάλιστα εύκολες, από Ντιναμό Μπρεστ και Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ. Η αδυναμία της εντοπίζεται κυρίως στην άμυνα. Η εστία της παραβιάζεται εύκολα, έχοντας δεχτεί ήδη 12 γκολ σε οκτώ ματς. Το… σώζει κάπως με την επίθεση, αλλά ειδικά εκτός έδρας αυτό δεν μπορεί να τη βοηθήσει.

Το ματς έχει σημασία και για τις δύο ομάδες. Παρ’ όλα αυτά, και λόγω έδρας και λόγω βαθμολογίας, η Ντιναμό Μινσκ «καίγεται» περισσότερο. Μπορεί να αξιοποιήσει τα κενά της Ισλόχ στην άμυνα και να πάρει τη νίκη. Θεωρούμε ότι θα τα καταφέρει, εύκολα ή δύσκολα. Πάμε με τον «άσο» σε απόδοση 2.00.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για μία ακόμη εβδομάδα. Εσείς μην ξεχνάτε ότι στο κορυφαίο ενημερωτικό site για το Στοίχημα μπορείτε να βρίσκετε επιλογές καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά και τις υπόλοιπες ημέρες, όταν υπάρχει έντονη στοιχηματική δράση. Καλή τύχη σε ό,τι και αν επιλέξετε!

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

17/05

14:30 Βέχεν Βιζμπάντεν - Στουτγκάρδη -> Over 2.5 @1.72

16:30 Κολωνία - Μάιντς -> X2 @1.93

17:00 Ντιναμό Μινσκ - Ισλόχ -> 1 @2.00