Οδυνηρός αποκλεισμός του Ολυμπιακού - Free Sunday
Οδυνηρός αποκλεισμός του Ολυμπιακού

Οδυνηρός αποκλεισμός του Ολυμπιακού

Σε μια επανάληψη του 2010, όταν και πάλι ο Ολυμπιακός κλήθηκε να επιβιώσει από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, οι «ερυθρόλευκοι» αποδείχτηκαν ανέτοιμοι να ανταποκριθούν στην πρόκληση και αποκλείστηκαν πάλι από ισραηλινή ομάδα, πάλι με ήττα 1-0 στο Ισραήλ. 

Φυσικά, οι ευθύνες βαρύνουν τους πάντες: πρώτη απ’ όλους τη διοίκηση, η οποία έχασε τον προπονητή της δύο μέρες μετά την έναρξη της προετοιμασίας, δεν ενίσχυσε την ομάδα, απέτυχε, εκ του αποτελέσματος, στην αντικατάσταση του Μάρκο Σίλβα από τον Βίκτορ. 

Ολυμπιακός… από την αρχή

Με τη σειρά του ο Βίκτορ δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο κόντρα στην Χάποελ Μπερ Σεβά, παρ’ ότι οι παίκτες που είχε στη διάθεσή του ήταν ποιοτικά ανώτεροι και πολύ πιο έμπειροι από τους αντιπάλους τους. Θα μπορούσε να πει κανείς πως η παρουσία του περισσότερο μπέρδεψε τους παίκτες τους παρά τους βοήθησε να αποδώσουν βάσει των ικανοτήτων τους.

Προφανώς την ευθύνη μοιράζονται και οι παίκτες, οι οποίοι δεν έδειξαν καν το πάθος και τη θέληση να αποφύγουν τον αποκλεισμό. Έναν αποκλεισμό που πληγώνει τον Ολυμπιακό τόσο σε επίπεδο γοήτρου όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Και το μεγάλο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό είναι το… τι γίνεται τώρα. Σύμφωνα με ανάρτηση του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ Κώστα Καραπαπά στο Instagram, η θέση της διοίκησης είναι «ξεκινάμε από την αρχή».

Ένα θέμα που προκύπτει είναι σε ποιο βαθμό μπορείς να ξεκινήσεις από την αρχή στις 4 Αυγούστου, έχοντας σαφώς μειωμένο μπάτζερ αφού δεν υπάρχει πλέον η προσδοκία των εσόδων των ομίλων του Champions League και ενώ έπονται άλλα δύο παιχνίδια, για τα πλέι οφ του Europa League, που θα κρίνουν την παρουσία του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την ερχόμενη σεζόν. 

Περίμενε τη χαριστική βολή 

Στο αγωνιστικό μέρος του αγώνα του Ισραήλ, η απόδοση του Ολυμπιακού και η εικόνα του παιχνιδιού αποτέλεσαν ευθεία συνέχεια της αναμέτρησης του Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να κάνει φάσεις και ολοκλήρωσε τα δύο παιχνίδια χωρίς να έχει ούτε μία σημαντική ευκαιρία. 

Όπως και στο Καραϊσκάκη, έτσι και στο Turner Stadium ο Ολυμπιακός δεν είχε ξεκάθαρο προσανατολισμό στο γήπεδο και κανείς δεν κατάλαβε ποιο ήταν το πλάνο του για να φτάσει στην πρόκριση. Έτσι, η ομάδα του Βίκτορ διατηρούσε έναν στείρο έλεγχο της αναμέτρησης και το 0-0. Από την πλευρά τους, οι παίκτες της Χάποελ είχαν ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι και δύο πολύ καλές ευκαιρίες, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισραηλινοί είχαν φέρει τον αγώνα στα μέτρα τους και έψαχναν τη χαριστική βολή σε μια ομάδα που εμφανιζόταν όλο και πιο μπερδεμένη από αλλαγή σε αλλαγή, ιδίως εκείνη του Τσόρι με τον Μαζουάκου. 

Η χαριστική βολή ήρθε τελικά στο 79’ με ωραίο σκαστό σουτ του Τζεντέκ από το ύψος της περιοχής, στο οποίο δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Καπίνο. Στα λεπτά που απέμεναν ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση αλλά από ουσία τίποτα, με την ήττα και τον αποκλεισμό να έρχονται ως φυσικά επακόλουθα. 

Χάποελ Μπερ Σεβά: Γκόρες, Μπίτον, Βίτορ, Τζέντεκ, Νταβιτζάντα, Χομπάν, Μπρουν (66' Ράντι), Όγκου, Μέλικσον, Μπάρντα (61' Λούσιο), Νουακέμε.
Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας (51' Μανιάτης), Μποτία (81' Πουλίδο), Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ντομίνγκες (60' Μαζουακού), Ιντέγε.