H πρεμιέρα είχε τη Βασίλισσά της - Free Sunday
H πρεμιέρα είχε τη Βασίλισσά της

H πρεμιέρα είχε τη Βασίλισσά της

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε να χάνει μέχρι και ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου από μια θρασύτατη και εξαιρετική Σπόρτινγκ Λισαβώνας, η οποία πρέσαρε πολύ αποτελεσματικά τη Βασίλισσα και την έβγαλε από τα νερά της. 

Η ανατροπή της Ρεάλ και το ρεκόρ της Ντόρτμουντ

Η Σπόρτινγκ και απείλησε και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ με το ξεκίνημα του δεύτερου κατάφερε να προηγηθεί μετά από οργανωμένη επίθεση, όταν ο Μπρούνο Σέζαρ είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του μετά από την παρέμβαση του Μόντριτς στην πάσα του Μπράιαν Ρουίς, σούταρε γυρίζοντας το σώμα του και το φάλτσο που έβαλε έβγαλε την μπάλα εκτός του βεληνεκούς του Κασίγια, ανοίγοντας το σκορ στο 47’.

Η Ρεάλ προσπάθησε, κατά διαστήματα έβαλε την Σπόρτινγκ μέσα στην περιοχή της και διαρκώς αύξανε την πίεσή της, ο Ζιντάν έβγαλε Μπέιλ (κουβαλούσε έναν μικροτραυματισμό από το ημίχρονο) και Μπενζεμά και έβαλε Βάθκεθ και Μοράτο, στη συνέχεια επιστράτευσε μέχρι και τον παραγκωνισμένο από τον ίδιο Χάμες Ροντρίγκεζ αντί του Κρόος. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι η Σπόρτινγκ θα κατάφερνε να ανταπεξέλθει, στο 89’ παραχώρησε ένα «φτηνό» φάουλ λίγο έξω από την περιοχή στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος… ούτε το συζήτησε να το εκτελέσει ο Ροντρίγκεζ που θεωρητικά, λόγω αριστερού ποδιού, ήταν ο πλέον κατάλληλος, και είχε δίκαιο. Η εκτέλεσή του ήταν αριστοτεχνική, ο Ρούι Πατρίσιο βρήκε την μπάλα αλλά αυτή, μέσω του δοκαριού, κατέληξε στα δίχτυα. Έξι λεπτά νωρίτερα ο Πορτογάλος σούπερ σταρ είχε αστοχήσει εξ επαφής, με την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι και να καταλήγει άουτ. Ο Ρονάλντο δεν πανηγύρισε το γκολ ενάντια στην πρώτη ομάδα που έπαιξε επαγγελματικό ποδόσφαιρο και αυτή με τη σειρά της δεν πανηγύρισε καν την ισοπαλία, καθώς στην τελευταία επίθεση του αγώνα ο Μόντριτς άνοιξε στον Ροντρίγκεζ στα αριστερά και αυτός σέντραρε γλυκά, με τον Μοράτο να βρίσκει την μπάλα στην κάθοδο και με δυνατή κεφαλιά να κάνει το 2-1, στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Μια μεγάλη απογοήτευση για την Σπόρτινγκ, που είχε κάνει ό,τι χρειαζόταν για να πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό. 

Κάπως έτσι η Ντόρτμουντ μπόρεσε να απολαύσει τον θρίαμβό της στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, κάτι που θα έκανε με… μισή καρδιά αν περνούσε η Σπόρτινγκ από το Μπερναμπέου. Οι Γερμανοί διέλυσαν την Λέγκια μέσα στη Βαρσοβία με 6-0, καθώς προηγήθηκαν με 3-0 μόλις στο 17’, κάτι που συνιστά ρεκόρ για φιλοξενούμενη ομάδα στο Champions League. Το σκορ άνοιξε ο Γκέτσε στο 7’, ακολούθησαν γκολ από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, τον Παπασταθόπουλο (15’) και τον Μπάρτρα (17’), ενώ άλλα τρία γκολ επεφύλασσε το δεύτερο ημίχρονο, από τους Γκερέιρο (51’), Κάστρο (76’) και Ομπαμεγιάνγκ (87’).

 Ισοπαλία στο Τορίνο, «τριάρα» η Λυών

Το μοναδικό παιχνίδι που έμεινε στο 0-0 ήταν εκείνο του Τορίνο, όπου η Γιουβέντους δεν μπόρεσε να νικήσει την Σεβίλλη, σε ένα παιχνίδι που θεωρήθηκε το καλύτερο της βραδιάς και αποδείχτηκε το χειρότερο, με τον Ιγκουαΐν να μην μπορεί να συνδυάσει με γκολ το ντεμπούτο του στο Champions League με την Γιουβέντους. 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Λυών δεν συνάντησε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη Γαλλία, κερδίζοντας με 3-0 χάρη στα γκολ των Τολισό (13’), Φερί (49’) και Κορνέ (57’).

Ντεμπούτο Λέστερ με φόρα από πέρυσι

Μπορεί να ήταν το ντεμπούτο της στο Champions League ωστόσο η πρωταθλήτρια Αγγλίας Λέστερ του… έδωσε και κατάλαβε, καθώς πέρασε με μεγάλη άνεση από το Βέλγιο, με 3-0 επί της Μπριζ. Το παιχνίδι ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία της Μπριζ, ωστόσο με τη συμπλήρωση του πεντάλεπτου η Λέστερ πέτυχε το παρθενικό της γκολ στη διοργάνωση, όταν μετά την ασυνεννοησία Βανάκεν και Μπουτέλ και την κακή έξοδο του δεύτερου, η μπάλα στρώθηκε στον Ολμπράιτον που απλά την έστειλε στα δίχτυα. Η Λέστερ ήταν σαφώς ανώτερη και στο 29’ έκανε το 2-0 με έναν… κλασικό της τρόπο, δηλαδή πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Μαχρέζ, απλοποιώντας την κατάσταση. Με την Μπριζ να αδυνατεί να αντιδράσει, το 3-0 ήρθε και πάλι από τον Μαχρέζ, από εκτέλεση πέναλτι που σωστά υπέδειξε ο Τάσος Σιδηρόπουλος που ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης. 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η πολύ καλή Κοπεγχάγη πήρε ισοπαλία στο Ντραγκάο από την Πόρτο, παρ’ ότι έπαιζε με 10 από το 66’, χάρη στο γκολ του Κορνέλιους στο 52’, με το οποίο επήλθε ισορροπία μετά το αρχικό 1-0 του Οταβίνιο με ωραίο σουτ στο 13’. 

«Διπλό» για Ζαρντίμ και Μονακό

Μία από τις σημαντικότερες νίκες της ημέρας πέτυχε η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ, καθώς νίκησε με 2-1 την Τοτεναμ στο Γουέμπλεϊ. Η γνωστή «σφιχτή» και ποιοτική Μονακό του Ζαρντίμ προηγήθηκε στο 15’ με πολύ ωραία ενέργεια και γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα, ενώ στο 31’ έκανε το 2-0 με τον Λεμάρ. Η Τότεναμ κατάφερε να αντιδράσει μόνο προς το τέλος του ημιχρόνου, όταν μείωσε με τον Αλντερβάιρελντ και παραλίγο να ισοφαρίσει με τον Άλι, ωστόσο το ξέσπασμά της δεν είχε συνέχεια στο δεύτερο ημίχρονο. 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Λεβερκούζεν ξεκίνησε φουριόζα, προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα γκολ των Μεχμέντι (9’) και Τσαλχάνογλου στο 15’, και είχε τις ευκαιρίες να φτάσει και σε τρίτο και σε τέταρτο γκολ. Στο 36’ όμως ο Τζαγκόεφ πέτυχε ένα από τα ομορφότερα γκολ του διημέρου και στο 38’ ο Ερεμένκο έκανε το 2-2 από νέα πολύ όμορφη οργανωμένη ρωσική προσπάθεια, με το παιχνίδι να μην έχει ανάλογη συνέχεια και την ΤΣΣΚΑ να αποχωρεί από τη Γερμανία με μια πολύτιμη ισοπαλία. 

Περίπατος για Σίτι

Στο εξ αναβολής παιχνίδι της ημέρας, αφού δεν μπόρεσε να διεξαχθεί χθες λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών στο Μάντσεστερ, η Σίτι κάθε άλλο παρά επηρεασμένη έδειξε και διέλυσε την Γκλάντμπαχ με 4-0, με τον Αγκουέρο να πετυχαίνει χατ-τρικ (9’, 28’, 77’) και τον Ιχεανάτσο να κάνει το 4-0 στις καθυστερήσεις. Πλέον η ομάδα του Γκουαρδιόλα έχει τρεις βαθμούς, όσους και η Μπαρτσελόνα, ενώ Γκλάντμπαχ και Σέλτικ έμειναν στο… μηδέν.