Δύσκολη ανατροπή για Ολυμπιακό στο Καυτανζόγλειο - Free Sunday
Δύσκολη ανατροπή για Ολυμπιακό στο Καυτανζόγλειο

Δύσκολη ανατροπή για Ολυμπιακό στο Καυτανζόγλειο

Ο Ηρακλής ήταν καλύτερος σε όλο το πρώτο ημίχρονο και παρέμεινε στιβαρός και στο δεύτερο, αλλά σταδιακά ξέμενε από δυνάμεις λόγω της υπερπροσπάθειας που έκανε να αντιπαρέλθει την ποιοτική υπεροχή του Ολυμπιακού, με συνέπεια να παραδοθεί στην ανωτερότητα και στην πληθώρα λύσεων του αντιπάλου στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης. 

Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου ξεκίνησαν φουριόζοι την αναμέτρηση -εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του καθώς ο Μπέντο προχώρησε σε αρκετές αλλαγές- ο Καπίνο απέκρουσε το σουτ του Κούρου στο 5’ αλλά ένα λεπτό αργότερα δεν μπορούσε να κάνει και πολλά, όταν ο Κούρος έκανε την κίνηση από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα, οι Μποτία και Βιάνα δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο Περόνε είδε την μπάλα να του στρώνεται, ανοίγοντας το σκορ με το αριστερό. 

Σταδιακά ο Ηρακλής άρχισε να κλείνεται, αφήνοντας την μπάλα στον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως παρά την υπεροχή του κατάφερε μόνο σε δύο περιπτώσεις να γίνει πολύ επικίνδυνος στο πρώτο ημίχρονο, στο 22’ με την κεφαλιά του Τσόρι που πέρασε μόλις άουτ και στο 28’ με το πλασέ στην κίνηση του Καρντόσο, με τον Χουάντερσον να απομακρύνει εντυπωσιακά. Όπως το ξεκίνημα, έτσι και το φινάλε του ημιχρόνου ανήκε στον Ηρακλή, που με τον πολύπειρο Περόνε να δίνει τον ρυθμό στους νεαρούς συμπαίκτες του έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ από το 42’ έως το 45’, με Περόνε και Λάμπρου. 

Μετά την γρήγορη αλλαγή του Ντε λα Μπέγια, που έδωσε τη θέση του στον Ρέτσο μόλις στο 27’ ώστε να ανακοπεί η πολύ επικίνδυνη δεξιά πτέρυγα του Ηρακλή, με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μπέντο πέρασε στον αγώνα και τον Ελιουνούσι, μια κίνηση που είχε άμεσο αντίκτυπο. Ο Ολυμπιακός πλαγιοκοπούσε με μεγαλύτερη ευχέρεια και επιπλέον στο 50’ ήταν η σέντρα του Ελιουνούσι που βρήκε στο χέρι του Ιντζόγλου, με τον διαιτητή Φωτιάδη να καταλογίζει το πέναλτι και τον Τσόρι να ισοφαρίζει.  

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός επένδυσε στον χρόνο και στον πάγκο του. Όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότεροι παίκτες του Ηρακλή πάθαιναν κράμπες ή φαινόταν πως έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Περόνε, και παρ’ ότι ο Ηρακλής εξακολουθούσε να κρατάει την ισοπαλία ήταν σαφές πως ο Ολυμπιακός έψαχνε τη φάση που θα του έδινε τη νίκη. 

Αυτή ήρθε στο 72’ όταν ο πολύ καλός στο δεύτερο ημίχρονο Μάρτινς έκλεψε την μπάλα και την «τσίμπησε», βγάζοντας την κάθετη στον Ιντέγε, ο οποίος στην πρώτη επαφή του με την μπάλα πλάσαρε εύστοχα για το 2-1, επιβεβαιώνοντας την περίοδο εξαιρετικής φόρμας που διανύει. 

Ο Ηρακλής δεν είχε πλέον ούτε τις ψυχικές ούτε τις φυσικές δυνάμεις να αντιδράσει, αμέσως μετά έμεινε και με δέκα λόγω της αποβολής του -μοιραίου- Ιντζόγλου και ο Ολυμπιακός αποχώρησε νικητής από ένα παιχνίδι που τον δυσκόλεψε πολύ. 

Ηρακλής: Χουάντερσον, Καραγκούνης, Σαραμαντάς, Ρούσσος, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος, Λάμπρου (67’ Λουκίνας), Περόνε (79’ Μπαρέττας), Λεοζίνιο, Κούρος (61’ Πασάς).
Ολυμπιακός: Καπίνο, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Καρντόζο, Ντομίνγκες (72’ Ιντέγε), Ντε λα Μπέγια (27’ Ρέτσος), Μάρτινς, Βιάνα, Φιγκέιρας, Πάρντο (46’ Ελιουνούσι), Σεμπά.