ΑΕΛ από τα παλιά, Ολυμπιακός... από το καλοκαίρι - Free Sunday
ΑΕΛ από τα παλιά, Ολυμπιακός... από το καλοκαίρι

ΑΕΛ από τα παλιά, Ολυμπιακός... από το καλοκαίρι

Μετά την «γκέλα» του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο –και με τον ΠΑΟΚ να έχει επίσης «γκελάρει» στην Τούμπα κόντρα στην Ξάνθη- ο Ολυμπιακός, εν αναμονή βέβαια και του αυριανού αγώνα της ΑΕΚ, είχε την ευκαιρία να περάσει γρήγορα γρήγορα μόνος πρώτος στη βαθμολογία, αυξάνοντας την πίεση στους ανταγωνιστές του για τον τίτλο, καθώς το εύκολο συμπέρασμα θα ήταν πως οδηγούμαστε σε σεζόν «μία από τα ίδια», ιδίως αν συνυπολογίσουμε και το τραυματικό καλοκαίρι του Ολυμπιακού.

Εκείνο που συνέβη τελικά ήταν και τρίτη «γκέλα» για τους διεκδικητές του τίτλου την ίδια αγωνιστική και μάλιστα αυτή ήταν η μεγαλύτερη. Στη Λάρισα το παιχνίδι έδειχνε πως θα τελείωνε… όπως είχε ξεκινήσει, αφού και οι δύο ομάδες αποδείχτηκαν ελάχιστα απειλητικές, με τον Ολυμπιακό να θυμίζει τον καλοκαιρινό εαυτό του, ωστόσο στις καθυστερήσεις από μια στημένη φάση και το σουτ του Γκόλια, η ΑΕΛ σκόραρε και πήρε την τεράστια νίκη.

Ήταν μία φάση στην οποία ο Πάουλο Μπέντο πλήρωσε την επιλογή του να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα του περνώντας στον αγώνα τον Φορτούνη αντί του Τσιμίκα (και παράλληλα τον Πασιένσια αντί του Καρντόσο), με τον Σεμπά να οπισθοχωρεί στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, λοιπόν, ο Κόντορ εκτέλεσε ένα πλάγιο με τρομερή δύναμη, όπως το συνηθίζει, φέρνοντας την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Μάρτινς απομάκρυνε ασταθώς προς τα αριστερά της περιοχής, ο Σεμπά βάσει τοποθέτησης ήταν ο παίκτης που έπρεπε να πάει προς την μπάλα αλλά δεν έχει το αμυντικό ένστικτο και την αμυντική παιδεία ενός αριστερού μπακ και δεν το έκανε, με την μπάλα να στρώνεται στον Γκόλια, ο οποίος σούταρε, η μπάλα άλλαξε πορεία από το τάκλιν του Μιλιβόγεβιτς και κατέληξε στα δίχτυα του Καπίνο. 

Η συγκεκριμένη έμπνευση του Μπέντο πληρώθηκε με άμεσο τρόπο, ωστόσο ήταν οι υπόλοιπες κινήσεις του, στην προετοιμασία και την εξέλιξη του παιχνιδιού, που οδήγησαν στο να κριθεί το αποτέλεσμα σε αυτή τη φάση. Η ταυτόχρονη παρουσία του Ιντέγε με τον –ανέτοιμο- Καρντόσο δεν βοήθησε επιθετικά τον Ολυμπιακό, καθώς με τους Μαρίν, Τσόρι, Μάρτινς και Φορτούνη καθισμένους στον πάγκο και τον Καμπιάσο καλά μαρκαρισμένο δεν μπορούσε να υπάρξει ανάπτυξη από τον άξονα. Όπως δεν υπήρχε και παιχνίδι από τα άκρα, καθώς οι Ελιουνούσι και Σεμπά αδυνατούσαν να περάσουν τους αντιπάλους τους στο ένας εναντίον ενός. 

Συνεπώς εκείνο που γινόταν στο χορτάρι της AEL FC Arena ήταν ένα ευχάριστο στο μάτι παιχνίδι, καθώς δεν υπήρχαν ασφυκτικά γεμάτοι από παίκτες χώροι στο κέντρο και ο αγώνας είχε καλό ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, μέχρι τα όρια των δύο περιοχών. Εντός αυτών η δραστηριότητα ήταν ελάχιστη και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι δεν θα ξεκολλούσε από το 0-0. 

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να έχει ως επί το πλείστον την κατοχή και τις δύο ομάδες από μία μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν, με τον Ξενοδόχοφ να σταματάει τον Ιντέγε στο 19’ και ένα λεπτό αργότερο τον Καμπιάσο να σταματάει με τάκλιν το σουτ του Αναστασόπουλου, το οποίο κατευθυνόταν στην αριστερή γωνία του Καπίνο. Το δεύτερο ημίχρονο είχε από 2-3 καλές στιγμές για κάθε ομάδα αλλά καμία μεγάλη στιγμή και τη Λάρισα όσο περνάει ο χρόνος να φοβάται ολοένα και λιγότερο τον αντίπαλό της, για να φτάσουμε στη φάση του 92’ που έκρινε τα πάντα. 

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ, Αναστασόπουλος (74' Λαμπρόπουλος), Φατιόν, Γκόλιας, Ναζλίδης, Ντοντό (81' Βαρέλα), Αβραάμ (88' Ντέλετιτς).
Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Τσιμίκας (63' Φορτούνης), Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (76' Μαρτίνς), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε, Καρντόσο (62' Πασιένσια).