Champions League: Τρομερό παιχνίδι στο Ντόρτμουντ - Τα σημερινά παιχνίδια - Free Sunday
Champions League: Τρομερό παιχνίδι στο Ντόρτμουντ - Τα σημερινά παιχνίδια

Champions League: Τρομερό παιχνίδι στο Ντόρτμουντ - Τα σημερινά παιχνίδια

Με απόσταση από το δεύτερο, το καλύτερο ματς της αγωνιστικής διεξήχθη στο Ντόρτμουντ, όπου Μπορούσια και Ρεάλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Η Ντόρτμουντ έψαχνε επιβεβαίωση ότι παρά τους σημαντικούς παίκτες που έχασε και το νεανικό ρόστερ της φέτος είναι ανταγωνιστική στο υψηλότερο επίπεδο, η Ρεάλ έψαχνε εφαλτήριο ανάκαμψης μετά τις δύο διαδοχικές ισοπαλίες με Βαλένθια και Λας Πάλμας αλλά και το… στράβωμα του Ρονάλντο με τον Ζιντάν επειδή τον έκανε αλλαγή με την Λας Πάλμας.

Όλοι ικανοποιημένοι στο Ντόρτμουντ

Τελικά, όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Και οι δύο ομάδες έπιασαν πολύ καλή απόδοση και είχαν διαστήματα κυριαρχίας στο παιχνίδι, οι βαθμοί που μοιράστηκαν τις διατήρησαν στην κορυφή του ομίλου, ο Ρονάλντο σκόραρε και έδωσε το χέρι στον Ζιντάν μετά τον πανηγυρισμό του. Ακόμη πιο ευχαριστημένοι έμειναν οι ποδοσφαιρόφιλοι που παρακολούθησαν ένα εξαιρετικό παιχνίδι, στο οποίο η Ντόρτμουντ μπήκε αποφασισμένη να πρεσάρει ασφυκτικά τη Ρεάλ, κάτι που κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. 

Την πρώτη φορά που η Ρεάλ έσπασε το πρέσινγκ της Ντόρτμουντ και έφυγε με πολλούς παίκτες στην αντεπίθεση άνοιξε και το σκορ, όταν έγινε η μπαλιά προς τον Χάμες Ροντρίγκεζ, ο Ρονάλντο την άφησε να περάσει κάτω από τα πόδια του και συνέχισε την κίνησή του, ο –πολύ καλός σε ρόλο πίσω από τον Μπενζεμά- Χάμες έδωσε στον Μπέιλ, ο οποίος λίγο πριν την τελική γραμμή έκανε το τακουνάκι, η μπάλα βρήκε στον Σμέλτσερ αλλά πέρασε και ο Ρονάλντο έπιασε το σουτ ακριβώς όπως έπρεπε για να καταλήξει στα δίχτυα χωρίς να βρει σε κάποιο πόδι, για το 1-0 στο 17’.

Για το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου η Ντόρτμουντ έψαχνε την ισοφάριση, την οποία βρήκε τελικά στο 43’, όταν από εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο ο Νάβας, στην πρώτη φετινή του εμφάνιση, απέκρουσε την μπάλα στην ευθεία και χωρίς να δώσει ύψος, ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε κίνηση προς το τέρμα και η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Βαράν που τον ακολουθούσε και κατέληξε στα δίχτυα. 

Μια πολύ διαφορετική Ρεάλ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς κυριάρχησε στο γήπεδο και έψαξε με συνέπεια το γκολ, στο οποίο έφτασε τελικά στο 68’, όταν μετά από κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ ο Ρονάλντο έβγαλε τη σέντρα ακριβείας στην απέναντι πλευρά της περιοχής, το πλασέ του Μπενζεμά βρήκε στο δοκάρι και η μπάλα κατευθύνθηκε στο κέντρο της εστίας, όπου ο Βαράν την έσπρωξε στα δίχτυα.

Όπως έκανε και στο παιχνίδι με την Λας Πάλμας, η Ρέαλ «κάθισε» μετά το προβάδισμά της και η Ντόρτμουντ, παίρνοντας τεράστια ώθηση από τους νεοεισελθόντες, τους εντυπωσιακούς πιτσιρικάδες Μορ και Πούλισιτς και τον έμπειρο Σίρλε, την έβαλε στην περιοχή της και απαίτησε την ισοφάριση, η οποία έγινε γεγονός στο 87’, όταν από την σέντρα του Πούλισιτς ο Σίρλε έπιασε απευθείας ένα δυνατό αριστερό σουρ, που κατέληξε στα δίχτυα του Νάβας. Το 2-2 θα μπορούσε κάλλιστα να αλλάξει στα εναπομείναντα λεπτά, καθώς οι δύο ομάδες είχαν από μία μεγάλη ευκαιρία. 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Σπόρτινγκ είχε εύκολο έργο στη Λισσαβόνα απέναντι στην Λέγκια, επικρατώντας με 2-0 χάρη στα γκολ του Μπράιαν Ρουίς στο 28’ και του Ντοστ στο 37’. 

«Αντεπίθεση» για Γιουβέντους και Σεβίλλη

Μετά τη μεταξύ τους ισοπαλία στο Τορίνο την πρώτη αγωνιστική, Γιουβέντους και Σεβίλλη βρέθηκαν παρέα στην κορυφή του ομίλου. Η Γιουβέντους έκανε περίπατο στο Ζάγκρεμπ, κερδίζοντας με 4-0 την Ντινάμο με τρία γκολ από νέα μεταγραφικά της αποκτήματα: ο Πιάνιτς άνοιξε το σκορ στο 24’, ο Ιγκουαΐν έκανε το 2-0 στο 31’ και ο Ντάνι Άλβες έκλεισε το σκορ στο 87’. Στο 57’ ο Ντιμπαλά είχε κάνει το 3-0 με τρομερό σουτ. 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Λυών ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, είχε και δύο δοκάρια αλλά στο δεύτερο η εικόνα άλλαξε άρδην υπέρ της Σεβίλλης, η οποία προηγήθηκε με τον Μπεν Γεντέρ στο 52’ και έχασε πέναλτι στο 69’ με τον Βιέτο, ο οποίος νικήθηκε επίσης από τον Λόπες σε δύο τετ-α-τετ, ενώ όταν πρόλαβε και τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Λόπες σε τρίτο τετ-α-τετ, αμυνόμενος πρόλαβε και την απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Επανήλθε η ισορροπία στον 5ο όμιλο

Μετά το μεγάλο «διπλό» της Μονακό στο Λονδίνο την πρώτη αγωνιστική και την εντός έδρας ισοπαλία της Λεβερκούζεν με την ΤΣΣΚΑ φάνηκε πως η ομάδα του Ζαρντίμ αποκτά τεράστιο πλεονέκτημα στον πολύ ισορροπημένο 5ο όμιλο, ωστόσο η δεύτερη αγωνιστική… επανάφερε την τάξη. 

Μάλιστα η Μονακό βρισκόταν στην τρίτη θέση μέχρι το 94’ του αγώνα της με την Λεβερκούζεν, όταν και ισοφάρισε με τον Καμίλ Γκλικ. Ο Πολωνός σέντερ μπακ είχε προωθηθεί στην επίθεση για μία από τις τελευταίες φάσεις της αναμέτρησης, έγινε η βαθιά μπαλιά και ο Καρίγιο έκανε την κεφαλιά-πάσα από τη γωνία της περιοχής, με τον Γκλικ να πιάνει ένα απευθείας, μονοκόμματο σουτ που κατευθύνθηκε με τρομερή δύναμη στην εστία του Λένο. Η Λεβερκούζεν είχε προηγηθεί με τον Τσιτσαρίτο, στο 73’, με κοντινή κεφαλιά από σέντρα του Μεχμέντι.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Τότεναμ ρέφαρε την ήττα της πρεμιέρας, καθώς πέρασε από τη Μόσχα με 1-0 επί της ΤΣΣΚΑ, με τον Κορεάτη Σον να σκοράρει με πλασέ στο 71’, εξαργυρώνοντας τη σαφή υπεροχή της ομάδας του σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. 

Άντεξε η Λέστερ, εντυπωσίασε η Κοπεγχάγη

Στον 7ο όμιλο, η Λέστερ μετά την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στη διοργάνωση πήρε και την πρώτη εντός έδρας νίκη της, επικρατώντας της Πόρτο με 1-0 και διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις από το κάκιστο ξεκίνημά της στην Premier League και τις ευρείες ήττες.

Η Λέστερ ξεκίνησε ορμητικά και προηγήθηκε στο 25’ με τον… πλέον αναμενόμενο παίκτη, τον Σλιμάνι, με κεφαλιά από σέντρα του Μαχρέζ. Ο Αλγερινός νεοποκτηθείς επιθετικός της Λέστερ έφτασε έτσι τα… έξι γκολ εναντίον της Πόρτο μέσα στο 2016 (τα προηγούμενα πέντε με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας). Μόλις ξεπέρασε το σοκ η Πόρτο ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε στα καρέ της την πρωταθλήτρια Αγγλίας, πιέζοντας ασφυκτικά και χάνοντάς πολλές σπουδαίες ευκαιρίες, μέχρι και δοκάρι από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση είχε στο τέλος, χωρίς να καταφέρει να ισοφαρίσει. 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Κοπεγχάγη διέλυσε την Μπριζ στη Δανία, επικρατώντας με 4-0 και πετυχαίνοντας όλα τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 53’ με αυτογκόλ του Ντένσβιλ, στο 64’ με τον Ντιλέινι, στο 69’ με τον Σανταντέρ και στο 92’ με τον Γέργκενσεν, ενώ έχασε και πέναλτι στο 61’. Πλέον η Κοπεγχάγη είναι 2η με τέσσερις βαθμούς, έναντι ενός της Πόρτο. 


Ολα τα αποτελέσματα και τα σημερινά παιχνίδια

5ος ΟΜΙΛΟΣ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Τότεναμ         0-1

Μονακό - Λεβερκούζεν           1-1

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης     2-2     

Σπόρτινγκ Λισ. - Λέγκια Βαρσ.  2-0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Κοπεγχάγη - Μπριζ              4-0

Λέστερ - Πόρτο                 1-0

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Γιουβέντους 0-4

Σεβίλη - Λιόν                  1-0

ΤΕΤΑΡΤΗ

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Αρσεναλ - Βασιλεία

Λουντόγκορετς - Παρί Σ.Ζ.

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπεσίκτας - Ντιναμό Κιέβου

Νάπολι - Μπενφίκα

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Γκλάντμπαχ - Μπαρτσελόνα

Σέλτικ - Μάντσεστερ Σίτι

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερν

Ροστόφ - Αϊντχόφεν