Κυρίαρχος Ολυμπιακός, 3-0 την αναιμική ΑΕΚ - Free Sunday
Κυρίαρχος Ολυμπιακός, 3-0 την αναιμική ΑΕΚ

Κυρίαρχος Ολυμπιακός, 3-0 την αναιμική ΑΕΚ

Πλέον ο προπονητής του Ολυμπιακού κέρδισε τον χρόνο που χρειαζόταν για να παρουσιάσει τη δική του έκδοση των «ερυθρολεύκων», εμφανίζοντας εικόνα κυριαρχίας στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν και στέλνοντας μήνυμα στους ανταγωνιστές του με την αντίδρασή του μετά από δύο διαδοχικές ήττες, από ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ. 

Από τη μία πλευρά, μπήκε στο Καραϊσκάκη μια ομάδα που ήξερε τι ήθελε και θα έδινε τα πάντα για να τα καταφέρει: οι «ερυθρόλευκοι» έβγαιναν πάντα πρώτοι στην μπάλα και ακολούθησαν με ευλάβεια το πλάνο του προπονητή τους. 

Το ήθελε πολύ, δεν του βγήκε τίποτα
2604394

Από την άλλη πλευρά παρατάχθηκε μία ομάδα που δεν ήξερε τι ακριβώς ήθελε να κάνει. Η ΑΕΚ προσπάθησε να πρεσάρει ψηλά και να κλέψει μπάλες αλλά δεν το έκανε οργανωμένα, άρα ούτε και αποτελεσματικά. Ήθελε να περιμένει τον Ολυμπιακό, αλλά από τη στιγμή που δέχτηκε γρήγορα το γκολ βρήκε απέναντί της μία ομάδα διατεθειμένη να την περιμένει και δεν είχε plan B. 

Το αποτέλεσμα ήταν να είναι ο Ολυμπιακός εκείνος που έκλεβε μπάλες και έβγαινε στην αντεπίθεση, κάτι στο οποίο βοήθησαν η πολύ κακή βραδιά του Γιόχανσον και η δεδομένη αδυναμία του Λαμπρόπουλου στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.  Ο Σιμόες, που δεν ήταν στο 100%, ήταν στον πάγκο, ενώ δύο άλλες επιλογές του Κετσπάγια που βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο δεν δικαιολόγησαν την παρουσία τους: ο Μάνταλος, αγωνιζόμενος με μάσκα, έδειξε πως δεν ήταν ψυχολογικά έτοιμος για τις απαιτήσεις του παιχνιδιού, ο δε Χριστοδουλόπουλος φάνηκε πως δεν είναι ακόμη έτοιμος για να ξεκινήσει σε ένα ντέρμπι, άλλωστε ένα ημίχρονο με τον Ηρακλή έχει στα πόδια του. 

2604192

Το συμπέρασμα είναι πως ο Κετσπάγια ήθελε τόσο πολύ ένα καλό αποτέλεσμα σε αυτό το παιχνίδι, το οποίο σίγουρα δούλεψε πάρα πολύ στο μυαλό του, που κατέληξε στο τέλος να κάνει όλες τις λάθος επιλογές. Δεν του βγήκε τίποτα. 

Το… κακό για τον Κετσπάγια ξεκίνησε με το γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού.

Μόλις στο 6’ και στην πρώτη οργανωμένη επίθεση των «ερυθρολεύκων», μετά από κλέψιμο του Μιλιβόγεβιτς, ο Φορτούνης είδε την κίνηση του Σεμπά και τον τροφοδότησε στον ιδανικό χώρο και χρόνο, με τον Βραζιλιάνο να πασάρει παράλληλα με την εστία, τον φορμαρισμένο Ιντέγε να ξεφεύγει από τον Λέσκοτ και να πλασάρει σε κενή εστία για το 1-0. Το γεγονός ότι ο Λέσκοτ δείχνει ακόμη πολύ «βαρύς» ήταν ένα ακόμη καθοριστικό στοιχείο για την εξέλιξη της αναμέτρησης. 


Καθοριστικοί Μάρτινς, Φορτούνης

2604387

Όπως καθοριστική ήταν και η τριάδα του κέντρου που επέλεξε ο Μπέντο, με τους Μιλοβόγεβιτς, Μάρτινς και τον Φορτούνη μπροστά τους. Οι τρεις τους έλεγξαν απόλυτα το κέντρο, με τον Μάρτινς να βγάζει την ποιότητά του και να δίνει κίνηση σε όλη την επιθετική μηχανή του Ολυμπιακού και τον Φορτούνη να κάνει δυναμικό come back στο πρώτο μεγάλο ματς μιας σεζόν που του ξεκίνησε στραβά. Πολύ γρήγορα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κάνει και το 2-0, όταν το πλασέ του Σεμπά από την πολύ ωραία πάσα του Μάρτινς βρήκε στο πόδι αμυντικού και κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Ανέστη. 

Ο Ολυμπιακός είχε ως επί το πλείστον την κατοχή της μπάλας αφού η ΑΕΚ αδυνατούσε να την κρατήσει, ενώ ουδέποτε κατάφερε να αντιδράσει στην εντολή του Μπέντο να αλλάζουν πλευρές και ρόλους οι Σεμπά, Ελιουνούσι και Φορτούνης, μια κίνηση που διαρκώς μπέρδευε την ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, χωρίς να κάνει κάτι το τρομερό, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του πρώτου ημιχρόνου του ντέρμπι. 

Με την ίδια εικόνα ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο η ΑΕΚ θα μπορούσε να μείνει γρήγορα-γρήγορα με 10 παίκτες, αλλά ο διαιτητής Σιδηρόπουλος δεν είδε το εκτός φάσης χτύπημα του Πατίτο στον Φιγκέιρας, με τον Αργεντινό να γίνεται αμέσως μετά αλλαγή από τον Κετσπάγια. Στο 64’ ο αγώνας ουσιαστικά τελείωσε, καθώς πάνω που η ΑΕΚ προσπαθούσε να κερδίσει κάποια μέτρα στο γήπεδο ο Λαμπρόπουλος έκανε λάθος πάσα, ο Μάρτινς ξεπετάχτηκε, έκλεψε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή, ο Λέσκοτ αποδείχτηκε πολύ αργός για τον Μάρτινς, ο οποίος σούταρε συρτά στην απέναντι γωνία του Ανέστη και έκανε το 2-0. 

Πλέον έπιαναν όλα

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά πλέον ο Ολυμπιακός είχε πάρει φόρα και του… έπιαναν όλα, όπως στο γκολ που σημείωσε στο 79’, όταν ο Λαμπρόπουλος προσπάθησε να διώξει την πάσα του Ελιουνούσι προς τον Φορτούνη με τάκλιν έξω από την περιοχή και αριστερά, ο Φορτούνης έβαλε την κόντρα και το αποτέλεσμα ήταν ένα… αριστοτεχνικό πλασέ, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ανέστη. 

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία (46' Βιάνα), Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (69' Καμπιάσο), Φορτούνης (80' Τσόρι), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε
ΑΕΚ: Ανέστης, Ντίντακ, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Μάνταλος, Πατίτο (58’ Πέκχαρτ), Χριστοδουλόπουλος (72΄Πλατέλας), Μπακασέτας.