Η Κέρκυρα... ανανέωσε το ενδιαφέρον, 0-0 με Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη - Free Sunday
Η Κέρκυρα... ανανέωσε το ενδιαφέρον, 0-0 με Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη

Η Κέρκυρα... ανανέωσε το ενδιαφέρον, 0-0 με Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη

H Κέρκυρα ήταν πολύ καλά στημένη και με εξαιρετική αμυντική λειτουργία, ενώ όποτε βρήκε χώρο στις αντεπιθέσεις ανησύχησε τον Ολυμπιακό, ο οποίος από την πλευρά του παρ’ ότι είχε 19 τελικές προσπάθειες είχε λιγοστές «καθαρές» ευκαιρίες και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα διατηρούσε μια φλύαρη υπεροχή. 

Δεν μπορούσε να μπορεί να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Κουτζαβασίλη, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης και απέκρουσε οτιδήποτε πέρασε από την άμυνά του. 

Κάπως έτσι η Κέρκυρα ανανέωσε το ενδιαφέρον στη μάχη του τίτλου καθώς η διαφορά του Ολυμπιακού από τον 2ο ΠΑΣ Γιάννενα πήγε στους 5 βαθμούς, όση θα είναι η απόσταση και από τον Παναθηναϊκό εφόσον νικήσει στη Νέα Σμύρνη. 

Ελάχιστα απειλητικός

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός απείλησε ως επί το πλείστον μέσω στημένων φάσεων και μακρινών σουτ, με κορυφαία στιγμή το τρομερό σουτ του Αμπντελαουΐ που έβγαλε ο Κουτζαβασίλης στο 39’, ενώ στο 12’ μετά από συνεργασία Καρντόσο-Φορτούνη ο Ελιουνούσι δεν κατάφερε να σκοράρει στο τετ-α-τετ. Για την Κέρκυρα η ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήρθε από το λάθος γύρισμα του Ρέτσου με το κεφάλι στο 26’, ωστόσο ο Λεάλι ήταν σε εγρήγορση και πρόλαβε τον Γεωργίου. 

Με τη λήξη του ημιχρόνου ακούστηκαν οι πρώτες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του Ολυμπιακού για την χωρίς νεύρο, ένταση και έμπνευση απόδοση της ομάδας τους, ενώ το δεύτερο ξεκίνησε με την απόφαση του διαιτητή να μην υποδείξει το πέναλτι όταν ο Νίκιτς κράτησε και έριξε αντικανονικά τον Καρντόσο στην περιοχή. Τρία λεπτά αργότερα ο Τουράμ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού αλλά ο Λεάλι τον νίκησε στο τετ-α-τετ, σε μια τεράστια ευκαιρία για την Κέρκυρα. 

Τίποτα δεν άλλαξε

Ο Μπέντο σταδιακά άρχισε να φορτώνει την ενδεκάδα του με επιθετικογενείς παίκτες, ωστόσο η ανυπαρξία του Καρντόσο του στερούσε την απειλή μέσα στην περιοχή, με τον Ολυμπιακό να περιορίζεται στην κατοχή της μπάλας μέχρι και έξω από την περιοχή της Κέρκυρας και κάποιες καλές στιγμές, ωστόσο ο Κουτζαβασίλης απέκρουε τα πάντα. 

Η Κέρκυρα είχε με τη σειρά της δυο καλές στιγμές στην αντεπίθεση (και άλλη μία που κόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ στον Τουράμ), με την κορυφαία ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου να έρχεται στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 95’, όταν το δυνατό σουτ του Φορτούνη από το ύψος της περιοχής πέρασε μόλις άουτ. 

Ακολούθησαν αποδοκιμασίες για τους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και ανταπόδοση του χειροκροτήματος όταν οι «ερυθρόλευκοι» χειροκρότησαν την εξέδρα, όπως και αποδοκιμασίες για τον Μπέντο την ώρα που έκανε δηλώσεις μετά την αναμέτρηση. Φυσικά ακούστηκε και το όνομα του Τσόρι Ντομίνγκεζ από τα χείλη των οπαδών. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Μποτία, Βιάνα, Ελαμπντελαουΐ, Ρέτσος (57’ Μάρτινς), Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης (57’ Πάρντο), Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι (72' Ιντέγε), Καρντόσο.
ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γεωργίου (66’ Γκόμες), Σπίνουλας, Ντουάλα (78’ Ντιμιτρόφσκι), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (89’ Κόντος), Ζαραδούκας, Κονσεϊσάο, Νίκιτς.