Πως ο Κώστας Μήτρογλου έγινε κανονικός ποδοσφαιριστής (videos) - Free Sunday
Πως ο Κώστας Μήτρογλου έγινε κανονικός ποδοσφαιριστής (videos)

Πως ο Κώστας Μήτρογλου έγινε κανονικός ποδοσφαιριστής (videos)

Ίσως ήταν το θράσος της ηλικίας. Ίσως ο φόβος - η μεταγραφή των 10 εκ. ευρώ, που ήταν καθ’ οδόν από τη Βραζιλία και άκουγε στο όνομα.. Ντιόγο. Όπως και να έχει η ιστορία δεν ξαναγράφεται. 

Ο Κώστας Μήτρογλου, αγνοεί τις  προπονητικές υποδείξεις, απομακρύνει την μπάλα από τα πόδια του Λουτσιάνο Γκαλέτι, την στήνει στα έντεκα μέτρα και την στέλνει εκκωφαντικά άουτ. Το ναυάγιο του Ολυμπιακού στην Κύπρο με την Ανόρθωση δεν δίνει χρόνο στον Ερνέστο Βαλβέρδε να ασχοληθεί με τις εκλάμψεις ταλέντου του Κώστα Μήτρογλου. Η χρονιά στο Champions League έχει χαθεί και εξ αιτίας του. Έτσι ο μικρός γερμανός εξορίζεται κάπου στην 18άδα. 

Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε. Δεν υπήρχε λόγος για δάκρυα για έναν έλληνα επιθετικό που οι σκάουτερς του Ολυμπιακού ανακάλυψαν στην Μπορούσια Μενχενγκλάνπαχ. Τι σημασία είχε που την προηγούμενη χρονιά με την Εθνική Νέων U19, βρέθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (με Νιόπλια προπονητή και Nίνη, Παπασταθόπουλο, Δημούτσο, Σιόβα, Γιάννη Παπαδόπουλο στην 11άδα) και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ; Ποιος έχει χρόνο για εκκολαπτόμενα ταλέντα; 

Σε μια ομάδα που είχε Γκαλέτι, Μπελούτσι, Ντούντου, Λέτο, Κοβάσεβιτς και Ντιόγο και φιλοδωρούσε με πεντάρες και τεσσάρες Μπενφίκα και Χέρτα κανείς δεν έκλαψε για τα άγουρα προσόντα του Κώστα Μήτρογλου. Μέχρι το τέλος της πρώτης θητείας του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό ο Μήτρογλου είναι ωσεί παρόν. Την επόμενη χρονιά δεν υπάρχει Βαλβέρδε, δεν υπάρχει, όμως, και Ολυμπιακός, που ξεκινάει την σαιζόν με Κετσπάγια και την τελειώνει με… Μπάντοβιτς. 

Κι ενώ ο Σωκράτης Κόκκαλης αναζητά αγοραστή, ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός καταφέρνει να πάρει μετά από πέντε χρόνια το νταμπλ, χωρίς όμως να κερδίσει εντός κι εκτός έδρας τον… Κώστα Μήτρογλου που μέσα στο Καραϊσκάκη βγάζει επιδεικτικά δύο φορές τα περίστροφα στοχεύοντας προς την προεδρική σουίτα. Είναι η στιγμή που κερδίζει την εξέδρα. 

Η έλευση του Βαγγέλη Μαρινάκη σηματοδοτεί και την επαναφορά του Ερνέστο Βαλβέρδε. Το φαληρικό στάδιο δονείται στον ρυθμό των συλλαβών του ονόματος του και ο Μήτρογλου, με τον Ολυμπιακό χωρίς Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εξορίζεται στην Σιβηρία.. της Ν. Σμύρνης.

Ο Τάκης Λεμονής στον Πανιώνιο δέχεται με ευγνωμοσύνη το αναπάντεχο δώρο. Ήταν ο πρώτος προπονητής που είχε στην Ελλάδα και εκείνος που του χάρισε το πρώτο του βράδυ στο Champions League, εκείνη την αλησμόνητη νύχτα στην Βρέμη, στο πρώτο διπλό του Ολυμπιακού στον θεσμό, όταν αντικατέστησε στο 82’ τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Κι ενώ με τα δικά του γκολ ο Πανιώνιος μένει στην κατηγορία του χρόνου «μετατίθεται» στο Περιστέρι.

Στον Ολυμπιακό ο Ραφίκ Τζεμπούρ έχει πάρει την φανέλα σπίτι του, ο Μιραλάς σκοράρει κατά ριπάς και ο Μήτρογλου είναι πολυτέλεια έστω και για αλλαγή του… Πάντελιτς. Αυτός ο δεύτερος εξοστρακισμός όμως είναι «λυτρωτικός» για τον Κώστα Μήτρογλου. Ο Γιώργος Δώνης στήνει όλη την ομάδα πάνω του και εκείνος βρίσκοντας δίχτυα ανά ενάμιση παιχνίδι καταλαβαίνει πως ο μόνος τρόπος να ξαναβάλει τα ερυθρόλευκα είναι ιδρώνοντας στο γήπεδο κι όχι στην παραλιακή. 


Στο Φάληρο όλο και περισσότεροι μουρμουράνε, όλο και πιο δυνατά. Ο Βαλβέρδε δέχεται ενοχλητικές ερωτήσεις, που δεν θα προλάβει ποτέ να απαντήσει. Οι ισπανικές σειρήνες τον καλούν πίσω στα πάτρια εδάφη και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ βλέπει στο πρόσωπο του τον νέο… Σόλκιερ, αφού κάθε φορά που ο Μήτρογλου μπαίνει αλλαγή φροντίζει να εκθέτει τον Ραφίκ Τζεμπούρ, σκοράροντας.

Ο Μίτσελ, που αναλαμβάνει με τη νέα χρονιά αφήνει τον “μικρό” με το αστείο κούρεμα, τα κιτς τατουάζ και τους γραφικούς πανηγυρισμούς να σκοράρει με όποιο πόδι του βρίσκεται εύκαιρο. 

Ο επιθετικός που έψαχνε το λιμάνι και η Εθνική ομάδα έχει γεννηθεί. 

Δείτε εδώ όλα τα γκολ του Μήτρογλου με τον Ολυμπιακό:


Δείτε εδώ τα γκολ του Μήτρογλου με την Μπενφίκα (2015-2016):

Δείτε εδώ τα γκολ του Μήτρογλου με την Μπενφίκα (2016-2017):