Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν- Βαρθολομαίου - Free Sunday
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν- Βαρθολομαίου

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν- Βαρθολομαίου

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε εχθές το βράδυ, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την ολοκλήρωση του επίσημου μέρους της πρώτης ημέρας της επίσκεψής του στην Άγκυρα, όπως προκύπτει από επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους διαβίβασε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο Α΄ τις καλύτερες ευχές του Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου και εξέφρασε ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για τη σταθερή υποστήριξη που εκείνος παρέχει στην ενότητα του ορθόδοξου κόσμου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Κατά τη συνομιλία ο πρόεδρος Πούτιν έκανε ειδική αναφορά στην ενεργό κοινωνική δράση του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, επισημαίνοντας τη σημαντική συμβολή του στη διευκόλυνση της ικανοποίησης των λατρευτικών αναγκών της αρκετά μεγάλης ρωσόφωνης κοινότητας στην Τουρκία ενώ ο πατριάρχης συνεχάρη τον κ.Πούτιν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές και του ευχήθηκε για την επικείμενη γιορτή του Πάσχα.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, η συνομιλία έγινε αργά το βράδυ όταν ο Ρώσος πρόεδρος επέστρεψε στην επίσημη κατοικία του στην τουρκική πρωτεύουσα.