Το δέντρο που φύτεψαν Μακρόν και Τραμπ... έκανε φτερά! (Photo) - Free Sunday
Το δέντρο που φύτεψαν Μακρόν και Τραμπ... έκανε φτερά! (Photo)

Το δέντρο που φύτεψαν Μακρόν και Τραμπ... έκανε φτερά! (Photo)

Μπορεί το γεγονός να αποτέλεσε το επίκεντρο της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Ουάσινγκτον και της συνάντησής του με τον Αμερικάνο ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο, φαίνεται ότι τα πράγματα πήραν απρόβλεπτη τροπή.

Ο λόγος για το δέντρο (μια μικρή βελανιδιά) που οι δύο πρόεδροι φύτεψαν από κοινού στην αυλή του Λευκού Οίκου ως σύμβολο της φιλίας των δύο χωρών. Το δέντράκι, λοιπόν, αυτό... δεν είναι πια εκεί!

Φωτογραφίες από τον περίβολο της προεδρικής κατοικίας κάνουν το γύρο του κόσμου και δείχνουν το σημείο στο οποίο φυτεύτηκε το δέντρο να είναι άδειο, με φρέσκο γκαζόν να σκεπάζει την τρύπα στο χώμα.

tree

Όπως είναι φυσικό, το γεγονός προκάλεσε διάφορα σχόλια, κυρίως για τη... διάρκεια του συμβολισμού και την ταχύτητα με την οποία... εξαφανίστηκε, ωστόσο, κάποιοι μίλησαν και για ατόπημα του Τραμπ.

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος έδωσε μια πιο απλή και λογική εξήγηση: σύμφωνα με Αμερικάνους αξιωματούχους, το δεντράκι τέθηκε σε προσωρινή καραντίνα, για να προστατευθούν τα υπόλοιπα φυτά, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τυπική διαδικασία και το δένδρο πρόκειται να φυτευτεί εκ νέου στον κήπο του Λευκού Οίκου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κατά τους ίδιους αξιωματούχους, ο κ. Τραμπ επέτρεψε στον Γάλλο πρόεδρο να φυτέψει το δένδρο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, παρακάμπτοντας για λίγο την τυπική διαδικασία που ακολουθείται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.