Επιβεβαίωση από τα μέλη των PODEMOS ζητούν Ιγκλέσιας και Μοντέρο - Free Sunday
Επιβεβαίωση από τα μέλη των PODEMOS ζητούν Ιγκλέσιας και Μοντέρο

Επιβεβαίωση από τα μέλη των PODEMOS ζητούν Ιγκλέσιας και Μοντέρο

Ψήφο εμπιστοσύνης από τα μέλη των Podemos ζήτησε το ηγετικό δίδυμο του κόμματος Πάμπλο Ιγκλέσιας και Ιρένε Μοντέρο, μετά τις οξύτατες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η αγορά της πολυτελούς βίλας στα περίχωρα της Μαδρίτης.

Το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν τα μέλη των Podemos είναι κατά πόσο πιστεύουν «ότι ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Ιρένε Μοντέρο θα πρέπει να συνεχίσουν ως γενικός γραμματέας και ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος;»

«Δεν πίστευα ότι αυτό θα προκαλούσε μια τέτοια δημόσια συζήτηση ή θα γινόταν μεγάλη είδηση. Αλλά πιστεύω ότι όταν αμφισβητείται η αξιοπιστία του ηγέτη ενός κόμματος, αυτός θα πρέπει να το αντιμετωπίζει και να μην κρύβεται» είπε ο κ. Ιγκλέσιας ανακοινώντας το εσωκομματικό δημοψήφισμα, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο κ.Ιγκλέσιας διευκρίνισε ότι η απόφαση των μελών θα κρίνει και το κατά πόσο ο ίδιος και ο σύντροφος του, Ιρένε Μοντέρο που είναι κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, θα παραμείνουν και ως απλοί βουλευτές.

«Το γνωρίζαμε ότι θα βρισκόμασταν σε αυτή τη θέση όταν αποφασίσαμε να εμπλακούμε με την πολιτική», σχολίασε η κ.Μοντέρο η οποία εξέφρασε την δυσφορία της για το ότι η ίδια και ο σύντροφος της έχουν χάσει το δικαίωμά τους στην ιδιωτικότητα και ευχήθηκε κανείς να μην βρεθεί στη θέση τους.

Ο πιο γνωστός επικριτής του ζεύγους για την αγορά της βίλας, αξίας 540.000 περιλαμβάνεται ο δήμαρχος της πόλης Κάντιθ, Χοσέ Μαρία Γκονζάλεθ, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε: «ο κώδικας αξιών των Podemos δεν είναι μια τυπικότητα. Είναι μια δέσμευση του να ζεις όπως ο εργαζόμενος λαός ώστε να μπορείς να τον εκπροσωπείς».